Nejste přihlášen/a.
Máme na okraji obce oplocenou zahradu téměř 4 tis. m2, dlouhou 100 m a širokou 37 m. Je opticky rozdělená na dvě poloviny přičemž v každé je dřevěný zahradní domek a vzrostlá vegetace. Šachta s pitnou vodou. Elektrika ne. Obě poloviny jsme pronajímali jako zahrádky jenže doba se mění. Dnes se chtějí lidé pouze rekreovat a odpočívat třeba se dvěma psama. Starat se o zahradu - sekat trávu, zalévat, plýt ne. Přemýšlíme jak s ní naložit. Zatím to děláme sami. Prodat ji nechceme, ale zase aby ležela ladem také ne. Je 3 km od krajského města. Za rady a inspiraci předem děkuji.
Asi by se našlo pár lidí, seniorů, nebo naopak mladých lesan, kteří by si tam rádi pěstovali mrkev, ale ne udržovali a bez profitu sekali 2000 m2 zahrady. Tedy menší kousky záhonů byste asi udali lépe, ale fakticky to znamená tam vytvořit něco jako zahrádkářskou kolonii se vemi plusy i mínusy. To chcete? "Normální" lidi z města se tam budou chtít jen rekreovat, ne sedřít. Nebo tam prostě jen párkrát za rok sekejte velkou sekačkou trávu. Ony vás stejně další zvýšení daně z pozemku donutí nevyužité pozemky levně prodat.
Jde o to, jestli máš zájemce o nájem zahrady nebo bys nějaké musel shánět.
Pokud máš a chtějí se jen rekreovat, asi stačí po celé ploše nechat trávník a občas to posekat, to zase není taková práce se sekačkou, třeba si na to najmout nějakou firmu. A jestli se zájemci chtějí jen rekreovat, tak jim započítat i tu občasnou údržbu. Nebo ať si to posekání zařídí sami.
Horší je, pokud žádného zájemce nemáš. Já mám po otci zahrádku tady
asi 750m2, jsem na to sám, zatím na to stačím. Pár zahrádkářů zahrádky prodalo, na některých zahrádkách visí cedule že jsou na prodej, už dlouho a asi žádný zájem, třeba ta co na ní visí že je na prodej. Jak se říká, když byl covid, to se chatky a zahrádky prodávaly jedna radost a teď se jich majitelé chtějí zbavovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.