Měla jsem při preventivní prohlídce zvýšenou hladinu glykémie a doktor mne předepsal taplety Stadamet 850mg.1x denně.Začínám poprvé asi měsíc je brát.Nevíte někdo ze svých osobních zkušeností jestli se Vám podařilo snížit cukr na nižší hodnotu těmi léky a pomohlo Vám to k uzdravení?
Metformin bych bral spíš jako takový doplněk, sám o sobě fungovat nebude, pakliže nezměníte životní styl. Diabetu 2. typu se dá dobře předcházet právě zdravým životním stylem. Zásadní je mít pravidelný pohyb (který dost dobře snižuje inzulinovou rezistenci), jíst vhodné potraviny (vyhnout se potravinám s vysokým glykemickým indexem, omezit nasycené tuky, trans tuky), nekouřit, nepít alkohol, zvýšit příjem vlákniny, omega-3 mastných kyselin (ryby, ořechy) apod.
Zvýšenou hladinu cukru snížite hlavně dietou. Nejíst sladkosti, tučné, smažené, pečivo z bílé mouky. Zařadit zeninové jídla + libové maso. Ani jogurty ne sladké, jenom bílé. Už předepsané prášky užívejte, ty ještě dopomůžou a poleze to dolů.
Věk? Nadváha? Životní styl, stresy? Nemoci a léky? Hlavně pohyb to chce, výlety, pochody, nějaký pravidelný sport a zdravou výživu. Kolik Vám naměřili? Dobrý doplněk je Diastabil. V podstatě takové kvasnicové tabletky. Kupte si glukometr. Já si ho pořídila a jednou za měsíc mám jasno.
Stejný účinek jako zmíněný lék má i česnek a to i jako doplněk stravy z lékárny. Ale to nejdůležitější tu bylo již několokrát napsáno - zdravá strava, nepřejídat se, přiměřeně pohybu, přiměřená hmotnost a dortíček si dát jen jako odměnu jednou za čas. Existuje i zdravé mlsání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.