Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Možnost jazykového pobytu pro late-30tníka

Od: andrew odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, začal jsem se učit Angličtinu před 17 lety. Mnoho let jsem v kontaktu s lidmi z celého světa (chat rooms nebo DM – Discord, Telegram,...). Setkával jsem se loni se skupinou lidí jako já, na pokročilé úrovni, na konverzaci v angličtině. Tohle vše mě posunulo. Ale stejně vidím, že to není skutečná angličtina, a denně při komunikaci s nativními mluvčími jasně vidím, že oni vyjadřují některé myšlenky velmi jinak než my v češtině. A tohle mě trápí, protože jsem angličtině už tolik věnoval, a pořád není slušná. A nevidím možnost jak v ČR ji výrazně zlepšit.

Nikdy jsem nebyl v zahraničí, abych se naučil skutečnou angličtinu. (Špořil jsem na bydlení.) Teď toho lituji. Mít o 10 let míň, tak bych tam jel na 2 roky. Chci se usadit – mít ženu a rodinu. Za několik let mi bude 40... Ale před tím bych měl zájem ještě vyrazit na jazykový pobyt.

Prosím vás, chci od vás poradit, z vašich zkušeností a znalostí možností, ohledně toho, jestli existuje ještě nějaká možnost pro mě, jet do anglicky mluvící země, abych se efektivně naučil jazyk. Pobyt třeba na 3 měsíce nebo maximálně půl roku. A jestli by to mělo vůbec nějaký efekt? (na tuto dobu) Rád bych se přiučil hlavně autentickému vyjadřování se v angličtině. (Myslet anglicky). A ‘okoukat’ vyjadřování v běžném životě, při praxi. Zajímá mě takový pobyt, kde budu moct mluvit s nativy. Idálně hodně. Potřebuji praxi.

V minulosti jsem někde četl pár článků – zkušeností lidí z takovýchto pobytů a matně si pamatuji, že tam byl třeba kluk v Irsku na jazykovém work holiday, trhal ovoce někde v sadu... a byla to bouda – nativní mluvčí tam nebyli a místo angličtiny se tam naučil řadu nových polských nadávek. Pak si také pamatuji jeden článek o holce, co dělala někde au pair, a že rodina (ortodoxní židé) s ní zacházela příšerně. Potřebuji tedy ‚správně vybrat‘. : )

Případně pokud existuje nějaká stránka (třeba na facebooku), kde se lidé radí o takovýchto jazykových pobytech – napište mi prosím odkaz.

Děkuji moc za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdosi
hodnocení

1x

V tomto věku je to už trochu jiné než v mládí.

Manželka má takhle domluvenou hodinu konverzace s rodilou mluvčí jednou týdně, zaměstnavatel jí to i platí, a mluví tam o všem možném, podle toho, jak se zlepšuje tak o stále komplikovanějších věcech. Je to nějaká jazyková škola, ale ono jich je spousta, dá se to dělat jak osobně, tak po internetu (Skype a tak podobně) a funguje jí to skvěle.

(A jste v teple a bezpečí domova, nikdo vás nemůže trápit.)

bramburka
hodnocení

0x

Podivej se na googlu treba sem. Najdes tam vic odkazu. Nabizeji i nekolikatydenni kurzy pro managery apod.
Neni to levna zalezitost, ale existuje to. A navic bydlis u rodilych Anglicanu.

Oxford english course
Osobni zkusenost ale nemam.

hodnocení

0x

Ono už stačí jen to samotné cestování. Jen ne přes cestovky, ale po vlastní ose. Jednak budeš donucen si vše zařídit sám a vše domluvit, zároveň něco zažiješ. Navíc je to skvělá motivace pro to učení samotné. Já se letos začal samovzděláváním učit Španělsky a za rok bych rád na dva týdny do Peru a procestovat jeho jižní část. A to mi je už přes 40.

hodnocení

0x

Jenom OT (už jsem jako Liška..): V češtině bych raději řekl "rodilý mluvčí", v angličtině "nativ". Dohromady bych to nekombinoval. Abychom nedopadli jako naši předkové, kteří míchali němčinu s češtinou, obrozenci by mohli vyprávět. Nevyšlo z toho ani to, ani to (hauzírmajstr pucuje na konku šláfrok atd.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]