Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakým způsobem si vyžádat kartu od zubaře a mám nárok na to ji dostat?

Od: problemzuby odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, uvažuji nad změnou svého zubaře, jelikož žiji v jednom městě u Prahy a jsou tu dlouhé čekací doby a dokonce i když mám akutní problém, zub mě bolí tak i tak mě doktor neobjedná hned na zítra, ale až za měsíc, tak uvažuji o soukromé klinice v Praze, kde mi ani nemusí dělat vstupní vyšetření, které jsem absolvovala nedávno, tedy všechny dostupné rentgeny, ale musím ty lékařské zprávy a RTG snímky mít k dispozici pro tuto novou soukromou kliniku a tím pádem bych mohla ušetřit za tuto vstupní prohlídku. Poradíte někdo, jakým způsobem mám recepci, která jediná se mnou komunikuje u mého zubaře požádat o tyto vyšetření a snímky, abych je měla k dispozici? Protože soukromá klinika v Praze sice podle všeho je hodně drahá a nespolupracuje vůbec s žádnou pojišťovnou, ale zubař ve městě kde žiji mám prostě takový pocit, že si mě ani neváží jako svojí pacientky a vůbec je mu úplně jedno, že mě bolí zub a neřeší to vůbec. Zato v Praze co jsem četla recenze si pacientů váží. Mám několik zubů, které bych chtěla ošetřit co nejdříve a prostě jsem ochotná za to zaplatit, tady u stávajícího zubaře taky platím a stejně na mě kašlou. Nikdy jsem u sebe neměla kartu od zubaře a vůbec mám právo to požadovat? Máte s tím někdo zkušenost? Jakým způsobem mohu o kartu zažádat a jestli mi jí vůbec vydají? Moc děkuji předem za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Taky jsem jí sháněl a dostal, ale nový zubař jí v podstatě nepotřeboval. Udělal si prohlídku aktuálního stavu a založil mi novou.

Zubař a zubař.

Když jsem přecházel od prvního zubaře k druhému ( první byl vlastně školní - toho ale nepočítám ) tak ten druhý chtěl kartu protože mi tvrdil, že neví co mi tam ten první dělal.

A když jsem potom přecházel k dalšímu, tak ten ji nepotřeboval a ani ji nechtěl protože mi řekl, že to vidí co tam bylo děláno.

Takže jeden ji potřeboval a druhý ne - takže všichni nejsou stejní.

Jinak můj zubař má dlouhé čekací doby, ale pokud to bolí tak bere hned - žurnál.

problemzuby
hodnocení

Děkuji za odpověď, já nevím jak se přes recepci, kde se obměňuje personál dostat ke své kartě od zubaře. Ráda bych tu kartu a snímky měla, abych mohla už při 1.návštěvě u nového zubaře řešit ošetření zubu, jinak tam při 1.návštěvě pojedu jen na prohlídku, kterou jsem opravdu absolvovala nedávno, tak já přemýšlím kterou kliniku si vybrat a přikláním se k té, kde prohlídku hradí ZP. Nejlepší by bylo, pokud by mi hned ošetřili zub a ať si na další návštěvě udělají prohlídku, případně že by mi udělali prohlídku a hned ošetřili zub, ale to asi nejde. V dnešní době fakt všechno je na dlouhou trať. A navíc vnímám takovou tu neochotu, že to ten zubař dělá jen pro peníze a pacienti jsou pro něj jen čísla a vůbec zubařům nejde o lidi, ale o plat.

hodnocení

1x

Chtěla jsem kartu, ale prý je to jejich "majetek". Přešla jsem k nové zubařce a ona si udělala RTG a po ničem nepátrala... řekla ,že je zytečné kartu chtít...

re4zon
hodnocení

0x
Pokud je mi znamo, podle zakona kartu do ruky dostat nemuzes. Mel by si ji vyzadat novy lekar po registraci pacienta od puvodniho..
problemzuby
hodnocení

To máte pravdu, uvědomila jsem si, že přímo kartu nemůžu dostat, ale jestli bych mohla dostat lékařské zprávy a RTG snímky, ale ty jsou asi jen součástí té karty, takže z toho nic nebude. Na toto se mě zeptala jedna pracovnice na jedné klinice, jestli to mám k dispozici. A velmi pochybuji, že původní zubař dá k dispozici mojí kartu novému, ten bude naštvaný, že má o peníze méně a podle mě spolupracovat nebude. Protože pro zubaře jsou pacienti velký byznys a u tohoto nejsem dlouho.

re4zon
Podle stejneho zakona by mel dostat aspon vypis karty. Ale jak pisete, ochota to resit bude na obou stranach nulova..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]