Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, uvažuji nad změnou svého zubaře, jelikož žiji v jednom městě u Prahy a jsou tu dlouhé čekací doby a dokonce i když mám akutní problém, zub mě bolí tak i tak mě doktor neobjedná hned na zítra, ale až za měsíc, tak uvažuji o soukromé klinice v Praze, kde mi ani nemusí dělat vstupní vyšetření, které jsem absolvovala nedávno, tedy všechny dostupné rentgeny, ale musím ty lékařské zprávy a RTG snímky mít k dispozici pro tuto novou soukromou kliniku a tím pádem bych mohla ušetřit za tuto vstupní prohlídku. Poradíte někdo, jakým způsobem mám recepci, která jediná se mnou komunikuje u mého zubaře požádat o tyto vyšetření a snímky, abych je měla k dispozici? Protože soukromá klinika v Praze sice podle všeho je hodně drahá a nespolupracuje vůbec s žádnou pojišťovnou, ale zubař ve městě kde žiji mám prostě takový pocit, že si mě ani neváží jako svojí pacientky a vůbec je mu úplně jedno, že mě bolí zub a neřeší to vůbec. Zato v Praze co jsem četla recenze si pacientů váží. Mám několik zubů, které bych chtěla ošetřit co nejdříve a prostě jsem ochotná za to zaplatit, tady u stávajícího zubaře taky platím a stejně na mě kašlou. Nikdy jsem u sebe neměla kartu od zubaře a vůbec mám právo to požadovat? Máte s tím někdo zkušenost? Jakým způsobem mohu o kartu zažádat a jestli mi jí vůbec vydají? Moc děkuji předem za odpovědi.
Taky jsem jí sháněl a dostal, ale nový zubař jí v podstatě nepotřeboval. Udělal si prohlídku aktuálního stavu a založil mi novou.
Zubař a zubař.
Když jsem přecházel od prvního zubaře k druhému ( první byl vlastně školní - toho ale nepočítám ) tak ten druhý chtěl kartu protože mi tvrdil, že neví co mi tam ten první dělal.
A když jsem potom přecházel k dalšímu, tak ten ji nepotřeboval a ani ji nechtěl protože mi řekl, že to vidí co tam bylo děláno.
Takže jeden ji potřeboval a druhý ne - takže všichni nejsou stejní.
Jinak můj zubař má dlouhé čekací doby, ale pokud to bolí tak bere hned - žurnál.
Děkuji za odpověď, já nevím jak se přes recepci, kde se obměňuje personál dostat ke své kartě od zubaře. Ráda bych tu kartu a snímky měla, abych mohla už při 1.návštěvě u nového zubaře řešit ošetření zubu, jinak tam při 1.návštěvě pojedu jen na prohlídku, kterou jsem opravdu absolvovala nedávno, tak já přemýšlím kterou kliniku si vybrat a přikláním se k té, kde prohlídku hradí ZP. Nejlepší by bylo, pokud by mi hned ošetřili zub a ať si na další návštěvě udělají prohlídku, případně že by mi udělali prohlídku a hned ošetřili zub, ale to asi nejde. V dnešní době fakt všechno je na dlouhou trať. A navíc vnímám takovou tu neochotu, že to ten zubař dělá jen pro peníze a pacienti jsou pro něj jen čísla a vůbec zubařům nejde o lidi, ale o plat.
To máte pravdu, uvědomila jsem si, že přímo kartu nemůžu dostat, ale jestli bych mohla dostat lékařské zprávy a RTG snímky, ale ty jsou asi jen součástí té karty, takže z toho nic nebude. Na toto se mě zeptala jedna pracovnice na jedné klinice, jestli to mám k dispozici. A velmi pochybuji, že původní zubař dá k dispozici mojí kartu novému, ten bude naštvaný, že má o peníze méně a podle mě spolupracovat nebude. Protože pro zubaře jsou pacienti velký byznys a u tohoto nejsem dlouho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.