Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ledviny nebo gynekologie?

Od: morkas odpovědí: 22 změna:

Dobrý den,
ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti a názory ohledně mého problému. Dlouhodobě mě trápí občasná krev v moči, lékaři si ale nejsou jistí, zda jde o problém ledvin nebo gynekologický původ. Jsem ve věku přechodu, kdy menstruace ustává, spíš nepravidelně špiním nebo lehce krvácím.

Příznaky spojené s ledvinami mám:

bolesti zad,
otoky,
vysoký krevní tlak,dlouhodobé časté močení.

Přesto si mě lékaři "přehazují" mezi nefrologií a gynekologií. Krev v moči nebyla zatím jasně diagnostikována a příčina zůstává nejasná.

Ráda bych se zároveň zeptala, zda máte někdo zkušenosti s ledvinovou dietou. Jaké zásady dodržujete? Jak se dieta upravuje podle typu nebo závažnosti onemocnění? Pomohla vám výrazně na vaše potíže?

Děkuji moc za vaše rady a sdílení zkušeností!

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jsem bez ledvin, dialyzovaná už 6 let, takže o ledvinách toho vím dost. Zajímalo by mě kolikrát jste kde byla, kde vám brali krev a jak vůbec můžete myslet, že si neví rady, že si vás přehazují. To je hodně zkreslený blábol! Kolikrát jste kde byla, že jste tak zoufalá, že hledáte radu u naprostých laiků? Vím jak vypadá vyšetření, zvláště pak tam, kde jsou ve hře fatální ledviny. V první řadě můžete sama zjistit odkud, ze které dírky krev je. *hej* Nehledejte pomoc na netu, ale běžte k lékaři pro potřebná vyšetření. Každý vás přepošle tam, kde by problém měl být, když sám si je jistý že v jeho specializaci to není.

morkas
hodnocení

tak to jste mi pomohla.děkuji také za označení dotazu za blábol.a i za jasnovidnost na dálku,že víte,že jsem údajně na vyšetřeních nebyla a že každý lékř mě přepošle tam,kde by problém měl být.

myslím také,že není od věci zeptat se na COKOLIV v diskusi.

mějte se pěkně a pevné zdraví.

hujer

Nevím, nevím, protože takové dotazy nečtu- ale v zásadě .. S Vámi si lékaři nevědí rady (dle vašich slov), a tady na poradně chcete od poradců odpověď co vám je? Třeba rakovina děl. čípku. Ale je to odhad!

lindab
A proč by se paní nemohla zeptat jiných pacientů s ledvinovými problémy?Fakt nechápu,ptá se těch,kteří o tom něco z praxe vědí.Takovych dotazů je tu hodně.Nejsem tazatelka,ale vaše reakce mě negativně zarazila.

Vám všem ani tak nevadí nesmyslné rady, které tazatelku mohou nenávratně poškodit, jako tón jakým se pokouším tazatelku dovést k selskému rozumu? Skutečně? *alene*

hujer

lindab - je to jednoduché - sama tazatelka neví zda má problémy s ledvinami, nebo gyn. potíže!

@babkazov: Mě teda zaujala nesmyslná rada o dírce, ze které krev jde. Vy poznáte, který orgán moč o červené krvinky obohacuje kontrolou dírek?

Ano. Jedna dírka je močovod a jedna dírka je vstup do pochvy. Přece musíte vědět, kterou dírku používáte při sexu. Rozhodně ne tu s močovodem. *hi* Stačí podržet kousek toaletního papíru a víte, odkud krev jde. Třeba menzes z močovodu nejde nikdy, pouze moč a snad i krev z ledvin. A z pochvy neodchází moč. Vůbec nikdy. Tamtudy odchází menzes a je na sex a porod. Ráda doplní, jestli jsem to nenapsala dost jasně.

Asi jste si to pořádně nepřečetla, ale tazatelka má krev (=erytrocyty) v moči. A otázka je, kde se tam bere, odkud. To opravdu toaletním papírkem nezjistíte...

Nehádejme se. Záleží, odkud, ze kterého otvoru krev teče. Krev ve wc je při menzes nebo při jakékoliv očistě. Kdyby byla v moči, jako takové, při testu by to laboratoř ihned odhalila, jaká a co to je, odkud to je. A v odběru krve také. *hej*Vyčurat, utřít, podržet kus papíru na genitáliích a hned zjistíš na jakém místě krev je. Jestli vpředu nebo více vzadu.

Jako že budou ty červené krvinky v moči podepsané, odkud přišly? Nic o tom nevíte...

lindab
hodnocení

4x
Babkazov chápu,že jste nemocný člověk,ale možná by bylo vhodné formulovat příspěvek pro pisatelku vhodněji.nikdo nejsme v kůži toho druhého...nejsem tazatelka,ale obecně mě některé reakce v této poradně zarážejí,myslím,že mnozí lidé jsou tu odrazení reakcemi od toho,aby se tu vůbec ptali.Tazatelko,zkuste specializovaná fóra na sítích pro pacienty, jistě tam bude i tip na dobrého doktora.Pisi to jako člověk,kterého lékaři omylem léčili několik let na jinou diagnózu,takže tak nějak vaší nejistotu chápu

Prosííím, nehodnoťte mě, neokřikujte mě, ale soustřeďte se na tazatelku a správně ji poraťďte. Vy víte, že třeba v děloze nemá zbytky výstelky? Nebo že ledviny nefungují? Vy víte, odkud krev je? Jasně. Politujte a poraďte! *alene* Ráda se přidám. Poradíte mi, jak obnovím funkci ledvin? Moc bych to potřebovala. Jen mě nelitujte. Sebelítost je čtvrtinová smrt!

stans

Babkazov No Vy už jste tazatelce poradila :( Napsala jste jí,že sem píše blábol.

hodnocení

3x
Pěkný den a co změnit lékaře?

hodnocení

2x

Stans, ale já radím, aby u svých lékařů paní vydržela a nechala se dovyšetřit. Paní už má nějaké roky a určítě ví, který dírka je na močení a která dírka je na odcházení menzes, sex a porod. To budete hledat lékaře, aby vám toto vysvětlil a aby přesně zjistil, odku krev pochází? Neblázněte!

doplněno 29.11.24 15:47:

Před domem stojí popeláři. Dva vysypávají popelnice a řidič se nudí a pracuje na mobilu. Co myslíte? Je to jeden z rádců? A umí poradit ženě, jak vypadá její pohlaví? Udělá to správně?

stans
hodnocení

1x

No já tedy taky bych nepoznala z jaké dírky špiním krví. Některé rady,které tu dáváte,jsou mírně řečeno zvláštní. Cílem by také nemělo být udělat z dotazovatelky hlupáka. Člověk aby se tu bál zeptat! Taky radím změnit doktora.

Myslíte to dobře, ale hned vás někdo seřve. Některé cholerické reakce fakt nechápu a pak si raději svoji zkušenost nechám pro sebe.*zmateny*

pb®
stans že neznáte anatomii vaší vulvy, není nic k chlubení. Ona opravdu není tak záhadná, aby se nedalo poznat, odkud pochází krev. Ale jo, jsou na světě ženy, které si na frndu nikdy nesáhly, natož aby se třeba podívaly a objevily vedle močové trubice Skeneho žlázy. Neznat své tělo je hloupé a veřejně to dávat na odiv je hloupé taky.
Která opravdu netuší, může si třeba zavést tampon, pak vulvu dobře omýt čistou vodou. Při tomhle postupu lze i dát moč na rozbor, aniž by byla zkreslena případnou menstruační krví. Jestli krvácení pochází z vagíny a tedy dělohy lze taky zjistit jednoduše tak, že se umytý prst strčí do vagíny a nahmatá se děložní čípek. Pokud je prst od krve či tzv. špinění, je jasné, že jde o vaginální krvácení.

hodnocení

0x

Omlouvám se. Omlouvám se Morkas, všem rádcům a všem diskutujícím. Vyjadřovala jsem se jako Hotentot, kterému nikdo nerozumí, místo abych se držela správných termínů. *mir*Na výměnu lékaře není čas. Týden budete potřebovat, než najdete lékaře, který vás bude ochoten přijmout, další týden na to, než vás objedná. Tohle je tak fatální, že řešení nepočká. V první řadě musíte zjistit, jestli krev je z vagíny, tedy z rodidel nebo z močové trubice, tedy z močového měchýře nebo z ledvin. Mnoho žen v klimakteriu má podobné problémy, menzes už nemají, ale "špiní". Často to bývá tím, že v děloze bývají nějaké "zbytky" a v hormonech je zmatek, ještě nejsou ustálené. *hej*Nevěřím, že by lékaři neznali řešení, myslím si, že dedukujete z něčeho, co řečeno nebylo. *mir*Ještě jednou se omlouvám, takto měla vypadat má první rada.

doplněno 02.12.24 08:24:

Proč si tedy lékaři nejsou jisti, jestli se jedná o ledviny nebo gynekologický problém?

Nechápete to, přečtěte si znova otázku.

Má krev v moči! Moč, vytékající z močové trubice, obsahuje krev! Červené krvinky!

Krev v moči se pozná laboratorním vyšetřením, které nepochybně absolvovala (a proto ví, že má krev v moči), ale neví, kde se tam (v moči!) bere, jaký je její původ!

To je samozřejmě potřeba řešit, ale nemusí to být nic fatálního, rozhodně ne v řádu týdnů...

Zda jde o krev, která se tam dostane až po vypuzení z močové roury se pozná, když se moč vycěvkuje přímo z moč. měchýře, aby nepřišla do styku přímo s pochvoua jejím ústím, kde můžou být zbytky krve. Ale to přece snad na urologii vědí? Tak se rozliší, odkud je krev. Pak jsou ještě CT vyš, ultrazvuk jako upřesnění, v jakém stavu jsou ledviny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]