Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodloužení studia - poplatky (Jak dlouho mohu studovat Bc.?)

Od: lubos odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, mám dotaz. Jak to funguje v případě někoho s prodloužením studia, když je někdo věčný student a často střídá školy, s tím, že pak bude muset platit poplatky za delší studium, ale třeba ten dotyčný na to nemá peníze (je chudý)?

A potom bych se ještě chtěl zeptat, jak to funguje se samotnou maximální dobou studia?

Doslechl jsem se, že pokud někdo studuje bakaláře 6. rokem, tak prý potom už mu skončí samotný nárok na studium a do konce života skončí pouze s maturitou. Ptám se proto, jelikož se příští rok budu po 2. hlásit na VŠ a mám obavy, kdybych si vybral zas špatný obor, který mě nebude bavit, abych na to pak nedoplatil.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaaa34
hodnocení

0x
Bezplatně (na veřejných VŠ) lze studovat maximálně standardní dobu studia plus jeden rok, tj. na bakalářském studiu 4 roky. Počítají se do toho všechna neukončená studia (takže pokud např. po dvou letech odejdete ze školy a přihlásíte se jinam, tak tam budete platit už po dvou letech). Po úspěšném ukončení studia se to resetuje a je možné opět studovat 4 roky zdarma další obor.
Maximální doba je standardní doba studia krát dva, tedy na bakaláře 6 let. To se ale týká jednoho konkrétního studia a pokud začnete studovat na jiné škole (nebo klidně na stejné škole znovu od prváku) tak se opět počítá od nuly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]