Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlouhodobě oční problém na jednom oku

Od: prackojd odpovědí: 5 změna:
Prosím o rady, v září jsem si koupil nový Iphone, předtím jsem na starším mobilu používal LED displej, tento nový je OLED s pwm flickrem 450hz jestli tomu někdo rozumí, četl jsem že to může způsobovat suché, červené oko a bolesti hlavy.
Oční problémy se mi udělali již 2 týdny před používáním mobilu. Červené žilky na jednom oku, úplně vysušené+dokonce váček a trochu hnis, odešlo samo během 1 dne. Mezitím jsem ještě 2 tydny používal opthalmo septonex kapky které spravili červené oko. Za 2 tydny zase červené.
Nárazově i špatně vidím, nevím jak to popsat. Přečtu velmi malé písmena na dálku, zrak podle me perfektní, ale chvilkove třeba pár dnu špatně vidím na levé oko, oak zase lepší, pak zase horší.. Zkouším si dát pauzu od mobilu a přijde mi že se to lepší, ale pak zase ne .
Oční lékař 2x návštěva =zrak máte perfektní, oči taky.. Rozkapani jsem nemel. Mám práci na počítači 8h denně. Oko cítím unavené, divné a červené víc než obvykle. Problém je na jednom oku. Nechápu co se mi děje ale už to trvá 2,5 měsíce. S očima nikdy problém neměl. Díky za rady
doplněno 28.11.24 08:29: Mam pocit ze mi to dnes v tom miste i teochu bolí. Aai hlava, málo spím.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jakýkoliv displej by NEMEL vůbec blikat,.co se týká podsvícení.
Něco jiného je samozřejmě obnovovací frekvence.
Jestli někdo koupí za velké peníze nexk s displejem, co bliká, tak je to blázen.
Jinak se může jednat o zánět očních víček. Dost možná podpořený čuměním do displejů
Každých 15 minut práce s počítačem, nebo jiným displejem na 1 minutu dát přestávku, promrkvávat oči.
prackojd
hodnocení

Asi tomu rozumíš. Je to pwm, lepší by bylo dc dimming. Muj monitor doma antiflicker. Problém je že nevím zdali mi to dělá ten mobil. Přijde mi že spíše ano.
450hz pwm má právě ten iphone 16 pro. Někdy mi přišlo, že když jsem se na něj díval nekolik hodin tak mě bolelo oko, bylo suché.
Jaktoze ten problém je jen na jednom oku, druhé je jen mírně červené.
Potom jsen třeba používal týden mobil a oko celkem v pohodě.
Měl jsem notebook od Applu-Macbook
Obraz krásnej, to jo.
Ale vadilo mi to na oči, musel jít pryč

vernon
hodnocení

0x
To je nesmysl. Spíš nejsi zvyklý koukat do OLED displeje. Mne zase bolí oči z LCD, celý život mám telefony s OLED...
prackojd
hodnocení

Mám 2 roky OLED c1 tam vždy ok. Má dc dimming nebo vyšší frekvenci stmívání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]