Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr eur bez poplatku

Od: patrik odpovědí: 10 změna:
Dobry den , muzete mi prosim nekdo poradit jak nebo kde vybrat eura bez poplatku? Dnes jsem zkousel v jednom obchodnim dome vybrat 900 euro a s poplatkem by to bylo cca 960 …
Dekuji za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
V jaké zemi a a u jaké banky , z jakeho účtu?
Taky jsem ze zajimavosti se o to zajimal : prý je aso jen jefiny jeden v praze.
mll

Bankomaty CZK/EUR/USD jsou po Praze v centru docela běžně (viděl jsem je i v Budapešti, tam teda místo CZK bylo HUF), ale nikdy jsem je nezkoušel, automaticky předpokládám, že to nebude zadarmo, a spíš to bude pěkná zlodějina.

mate59
hodnocení

0x

Pokud máte u banky výběr v zahraničí bez poplatku tak to zkusit v jiném ATM.

patrik
hodnocení

Mam zahraniční ucet revolut ktery je jen zprostredkovatelem takze se na nej vztahuji pravidla ostatnich bank ale nejsem si jisty
mate59

Poplatek u Revolutu je/ bez záruky/ 2% z výběru po 5 bezplatných výběrech nebo po 200eurech.Levnější je výběr debetní kartou české banky.

mll
hodnocení

0x

Vyhněte se nebankovním bankomatům typu Euronet.

Záleží taky v jaké zemi (ale ty nebankovní sítě jsou zlodějské všude, bankovní jen v některých zemích včetně česka).

V Maďarsku v pohodě. V Polsku jsem uspěl u banky Pekao, ostatní chtěli poplatek. Jo pardon, tohle nejsou eura.

V Itálii mám pocit, že všechny bankomaty, co jsem zkoušel (Postamat, BNP, a zbylé si nepamatuju, bylo jich asi 5) byly bez poplatku, jen BNP mi nabízel šílený DCC kurz okolo 33 korun za euro (vybíral jsem z eurového účtu, jaký smysl má přepočítávat to na koruny; no ale banka viděla českou kartu, tak to zkoušela), ale to se dá odmítnout. Jinak moc nevím, eura nemám důvod vybírat, tohle bylo protože prostě euro příliš poskočilo, tak jsem eura z účtu vybíral, namísto abych je měnil ve směnárně za vysoký kurz.

V čechách fakt nevim, euro neni naše měna, tak lze očekávat cokoliv.

Co výběr na pokladně banky, některé banky to mají zadarmo, zrovna ve fio je poplatek 0,5% minimálně 2 a maximálně 10 euro (podle současného ceníku už je to v korunách jako ekvivalent 50-250 korun).

Výběr v EU by měl být stejný jako výběr v čechách mimo vlastní banku (což u většiny bank znamená zadarmo nebo za pár korun (třeba śpořitelna to má za 40)). Ale rozmohly se zlodějské praktiky jako DCC a acces fee (DCC jde odmítnout, acces fee ne) a možná ještě nějaké další (euronet prý třeba tiskne a účtuje zůstatek na účtu (což většina bank má za dost peněz) pokud to uživatel neodmítne v nějaké skryté nabídce).

V čechách, teda v Praze, je nejjednodušší cesta k valutám typu dolar/euro/frank/libra vybrat české koruny a dojít do směnárny, v okolí Václaváku jich je několik dost dobrých (zase třeba forinty se vyplatí vybírat až v Maďarsku, ty złoté taky, jen dá práci najít vhodný bankomat, v čechách stačí vyměnit si nějaké drobné (řekněme 2000 forintů na metro), aby člověk nejel bez peněz).

Jinak pro konkrétní rady napište jakou máte banku případně i kartu (VISA/MC) a jistě se najde někdo, kdo to zná.

vernon
hodnocení

0x
A proč by ti to měl ten bankomat vydat bez poplatku? Ve směnárně ti k tomu poplatek započítají taky.

hodnocení

0x
Eura vybírám normálně zdarma. Je ale nutné si najít bankovní automat, ty provozované bankomaty třetích stran si berou dost vysoký poplatek a mají také nehorázné kurzy. Takže je vhodné si na kartě zablokovat dcc, ale bankomat sám napíše, kolik to bude stát. Revolut teda nevím, zvládne to kdejaká cz banka s eur účtem.

hodnocení

0x

já si eura prostě přišel vybrat na pobočku KB... bez poplatku

ale to je asi jak o bance, tak i o typu účtu

hodnocení

0x

Docela by mne takový bankomat také zajímal. Když chci EURa tak kousek za hranicemi v Poysdorfu ERSTE. U nás netuším

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]