Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pro pamětníky

Od: sametka odpovědí: 4 změna:

Přemýšlíme v rodině, v kterém roce se začalo chodit do první třídy v 6 letech a upustilo se od nástupu do školy podle roku narození. Naše babička byla narozená v prosinci 1919 a do školy musela začít chodit ještě ne šestiletá v září 1925. Ještě jeden náš příbuzný říkal, že on, narozený v říjnu 1948 musel do školy už v září 1956. Určitě už ročník 1951 nastupoval do školy tak, jak je to ted, až po dosažení 6 let. Kdy se to tedy lámalo?

doplněno 26.11.24 22:33:

Omlouvám se, za překlep. Příbuzný (1948) nastoupil do školy v roce 1954.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Od 1. 9. 1948 zákonem 95/1948. zakonyprolidi.cz/...

Předtím, od roku 1941 se stala školní docházka povinná pro všechny děti, které dosáhly 6. roku během kalendářního roku. cs.wikipedia.org/...

hodnocení

0x

Já jsem narozená 29.9. a do školy jsem šla ještě před 6. narozeninami. A na gymplu jsem měla spolužačku, která byla narozená až 25.10. Jsme ročník 1959.

sametka
hodnocení

To už tedy záleželo na rodičích a na vašem výkonu u zápisu, že vás tam vzali dřív.

27.11.24 10:58

Taky tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]