Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
při příležitosti oslav 2 svátků a 1 narozenin se sešli příbuzní. Bylo nás celkem 11. A mladé napadlo, že uděláme vánoční loterii. Nechtěla jsem být stranou, souhlasila jsem ,. že se přidám.
Do mísy na lístky napsat jména všech, zabalit. Lidé si jeden tahali. Nesměli nahlas říct, pro koho budou dárek chystat. Pak dárek pro dotyčného koupit, v ceně podle úvahy, ale ne prý vyšší, než 500 Kč. Napsat jméno obdarovaného, bez toho, že je to ode mě. Dárek donést na Štědrý den ve 13 hodin ke stromečku, /tajně, abych byla v pokoji sama a nikdo mou krabici neviděl/ rozbalovat, chválit, mít radost, legraci. Pít čaj, jíst cukroví... Protože večer už bude každý ve svém.
Vytáhla jsem si dobře. Synovu tchyni, hodná kamarádka od nás ze vsi. Ale: paní 72 let, silnější, hůř chodí. Nepije, nekouří, velice dobře vaří. Co jí mám koupit? Jídlo nechci, to jí snědí všichni. Oblečení - netrefím vkus ani velikost. Domácí pomocníky - nevím, co má. Ptát se nemohu, hned by věděla, odkud vítr vane. Líbila se mi v DANTE moc záclona. Jenže nevím, zda by se líbila i jí a nevím rozměry okna. Kosmetika - moc toho už asi nepoužívá, jednou se svěřila, že jí stačí jelení lůj a indulona. I když to bylo v legraci. A nějaké, já říkám "činčurinky" - obrázky, sošky, vázičky... lapače prachu na vystavení já sama ráda moc nemám a tak to nechci dávat ani druhému. Nějaké korále, náramky, přívěsky nenosí. Prostě taková normální babča z vesnice. Spíš maličko konzervativní.
Co byste vybrali pro výše popsanou paní, aby z toho měla radost? Pro rodinu jsem si pokaždé poradila sama, teď jsem poprvé v koncích. Děkuji za nápady. Jaga.
Teda @futro, to byl opravdu nápad nad nápady! Prohlédla jsem si nabídku Ovečkárny a asi to vyhrají teplé vysoké papuče k televizi. Paní bude mít nohy jako v pokojíčku. Dárek se nedává pro to, abych něco, cokoliv darovala, ale pro radost. A tohle bude to pravé.
Ještě, že ta Poradna je, víc hlav víc vymyslí. A musím se přiznat, že jsem tyto televizní papuče z Ovečkárny asi před 2 lety objednávala manželovi a byl s nimi spokojený. Je prima, že jste mi to připomněla. Jaga.
To je vlastně otázka pro mě. Budu mít narozeniny a hned na to Ježíšek. Však víš, jak to je, co si přát!? Světový mír a zdraví Nakonec jsem vymyslela poukaz na pedikuru. Nechce se mi tam a dát ty peníze také ne. Tak budu muset a vím, že budu ráda. Pak bych přivítala mlýnek na pepř. Zvykla jsem si na čerstvě namletý a ten můj starý je už pro zlost. A malé rádio k posteli, večer, když nemohu spát, se sluchátky. Ve 22hod bývá čtení na pokračování a to mi udělá klidnou tečku za dnem a usínání je pak mnohem snadnější. To staré, chraplavé rádijko mě pěkně sejří. Každá ta věc se do 500 kč dá v poho koupit. Jaguš, pomohlo ti to?
Slyšela jsem vrabce na plotě, jak si povídali, že toto, co jsem si přála si rozeberou a od části rodiny, kteří udělají skládačku, dostanu pákový stroj na vaření kávy. To bude bézva!
Jj, tohle je těžké,nevhodných dárků jsem už také pár dostala...
Osobně bych asi zvolila nějaký dárkový poukaz do knihkupectví, nebo třeba do DM, ať si sama vybere, nebo na pedikúru.
Včera jsem kupovala v Dr.Max Omega3 Premium- 180 kapslí s jejich kartou to vyšlo na 499 Kč. Pokud si něco podobného kupuje, tak tohle je třeba taky možnost?
Prodávají sady na vytvoř si vlastní kuchařku - ale pravděpodobně už nějaký systém v receptech má.
Píšete, že je spíš konzervativní, takže byste třeba mohla odhadnout nějaké novější domácí pomocníky - smoothie maker, sekáček, lepší stuhadlo (na elektrické to cenově asi nevyjde), silikonové formičky, hezká skleněná dóza, která může do mrazáku, do trouby, perfektně těstí, hrnek na nakládání zeleniny, ...
Dále mě napadá sestavit album z rodiných fotek, nebo udělat koláže - do jedné fotky vložit třeba malého syna a jeho dospělou podobu, nebo nějaké podobné fotky stejných lidí o několik let později.
Jestli má ráda čaj, můžete koupit nějaký luxusnější a přídat třeba hrníček s nějakou Vámi vybranou fotkou.
Nebo nějaký balíček z takových pro ni třeba méně známých potravin - oříškový krém, mají i příchuť slaný karamel, kešu v hořké čokoládě, lyofilizované maliny v hořké čokoládě (na Grizzly s Black Friday byste do 500 Kč mohla teď vybrat několik kusů něčeho).
Jestli nemá problémy s klouby u rukou, třeba by ji zaujalo malování podle čísel.
A vy jste nikdy vaši tchyni od syna a navic od vás ze vsi ani nenavštívila, takže ani nevíte co ne/má doma za haraburdí? Zvláštní ne?
A co se poradit se synovou holkou? To asi nechcete...
Anebo kupte jeleníluje a indulony za 500 a pěkně to zabalte do 10 krabiček ) Ono za 500 Kč toho fakt moc nenakoupíte, třeba i nějaký ty vitamíny z lékárny taková pixla pro starší lidi na klouby, ale to teď je prý nedostatkový zboží, no tak to stojí třeba 3500
Děkuji všem za nápady a dobře míněné rady.
Ty vouchery jsou praktická věc, člověk si pak vybere podle svého. Vlk se nažral a koza zůstala celá. Přesto by mě nějaký poukaz na masáž zad potěšil. Ale připadá mi to tak trochu, jako že dárce řekne: Nestojíš mi za to, abych přemýšlel, co ti vybrat.
Napadla mě veliká krabice nějakého pěkného pracího prášku. Paní prát musí, jako každý. To by využít mohla. Ale nevím, zda je to na Vánoce ten správný dárek. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.