Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se děje? Spolužáci mě začali přehlížet

Od: unknown odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, chtel sem se zeptat co mam delat, všiml sem si že mě začínají spolužáci se kterýma sem byl v pohodě na základce přehlížet, mě to samo o sobě tak nevadí ale přijde mi že lidi mě vidí strašně negativně a přitom rád pomůžu s čímkoliv, rád na něco odpovím když se někdo zeptá dokonce si i rád někoho vyslechnu a zkusím mu poradit s různýma problemama, ale vazne nevim o co jde, proc me vsichni prehlizi kdyz vi ze jsem je nebo uz videl, a ve skole mam taky takovou kauzu... Bavím se s jednim spoluzakem kterej me strasne vyuziva furt rika ze sem neco slibil pritom nikdy sam radsi nic neslibuju, a proste se me snazi porad zneuzivat, nedokazu mu rict ze proste to nebudu delat nebo ze nechci, a kazdej ze tridy mi rika ze se divi ze se s nim furt bavim, pritom ja kdybych se s ním přestal bavit, tak nebudu mit nikoho a to je to nejhorsi na tom, snazim se vychazet dobre se vsema, uz i dokonce spoluzaci na stredni mi prijde ze me zacli prehlizet, projdu na vlak reknu jim cau a oni jen koukaji a vsadim se ze mezitim co jdu potom na vlak se mi vysmivaji, nevim proc a za co myslim si ze to bude spojeno s tim mym jedinym kamaradem, kterej vlastne vim ze me stejne jen zneuziva abych za nej vsechno udelal ale proste nevim co delat. Budu rad za jakoukoliv odpověď. Diky všem.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Zdravím. Pokud Vás někdo jen využívá a zneužívá, pak to není kamarád. Netahejte si do života takové lidi. Je možné, že Vás okolí posuzuje právě podle toho, kým se obklopujete. Naučte se říkat - ne, ono je to někdy hodně potřeba. A nebojte se komunikovat s tím, s kým si máte co říci a s kým se cítíte dobře.

hodnocení

6x
Jedno stare moudro pravi "Chces-li byt kamarad s kazdym, nebudes nakonec kamarad s nikym". A ono to skutecne funguje, ale to poznate az casem.
Nyni se venujte lidem, o kterych vite, ze Vas nechteji vyuzivat ani Vas nepomlouvaji. S ostatnimi podle Vaseho popisu nema smysl ztracet cas a to ani pokud jste spoluzaci.
Ti vyznamnejsi a blizsi kamaradi se z nich postupne vykrystalizuji, anebo si najdete partii mimo skolu. Nikdo nema povinnost venovat specialni pozornost prave lidem ze skoly.
Drzim pesti, bude lip!

liska5
hodnocení

2x

Sebedůvěra Ti chybí. Z Tebe vyzařuje, že si všechno necháš líbit. Takoví jsou ideální typy pro šikanu. Kamarády získáš naopak tím, že kluka už konečně pošleš do háje. A pěkně nahlas. Když se oni podiví, tak jen dodáš: No a né?! Co mně má co diktovat! A jestli se zasmějou, tak se zasměj s nima. Jakmile se tváříš lítostivě, vztekáš nebo brečíš, tak oni přitvrdí... Jinak trochu humoru a méně upjatosti by Ti svědčilo. Zkus si najít na netu krátká videa - Petr Casanova. Pár si jich poslechni, třeba na fcb, myslím, že pochopíš. Doporučuje i své knížky, které pomáhají. Ty knížky nejsou v obchodech. Já jsem jednu z prvních ze zvědavosti koupila: Lék pro duši. Zajímavě a hlavně pochopitelně podaná psychoterapie.

Jo a češtinu si vylepši: Já jsem bezradný, proto píšu sem.

blazkovaludmila
hodnocení

1x

Spolužáci kteří vás jen využívají nejsou skuteční přátelé nebo kamarádi. Pokud máte nějaké záliby, koníčky, něco co vás baví, nejlépe najít si ve svém okolí lidi s podobnými zájmy, nebo na internetu, možností je dnes spousta.

ltz
hodnocení

0x
Příčina bude asi v tom divněm využívavém "kamarádovi", že vás spolužáci přehlížeji. I oni ho prokoukli a je jim divné, že vy se s ním bavite. Když se nenaučite říkat, že se vám využívání nelíbí, budou se potom na vás v životě snadno nabalovat další a další různí lumpové a vychcánci, budou vás jenom otloukat ve svůj prospěch. Když např. tomuto spolužákovi přestanete sloužit, tak se vám jenom uleví. On se asi naštve, ale není čeho litovat. Jenom se utvrdite, že byl s vámi jen pro to, aby vás využíval. Nestojí vám přece za to, abyste se ponižoval.

ctenar
hodnocení

0x
Protože mám za sebou něco podobného, tak bych měl několik rad.
Za prvé a hlavně se přestaň bát "nedostatku přátel".
V tomhle tématu se často lže, protože lidé jsou od starověku až po současnost pověrčiví, a místo, aby zkoumali svět, jaký opravdu je, tak používají různé ideologie a cizí "poučky", kterými si poznání spíše komplikují ( a naopak to bývá skvělá zkratka k dlouhodobému životu v bludu ).
Vzhledem tomu, že žijeme v éře, kdy je moderní ( až povinné ) věřit ideologii pozitivního myšlení, věřit ve funkčnost a správnost demokracie i spravedlnost kapitalismu, tak se vždy budeš setkávat s "radami" typu, že "problém je v tobě" a že jsi k ostatním málo přátelský, proto tě odmítají, většina se přece nemůže mýlit, atd.
To, že je klidně možné, ze ses ocitl uprostřed bandy debilů a primitivů, ti však neřekne nikdo - i když to klidně může být pravda a zásadní poznatek.
Takže, než se pořád pokoušet tvořit a udržovat asymetrické vztahy ( tj. takové, do kterých ze své strany investuješ drtivou většinu svého úsilí, zájmu, času, emocí - a z druhé strany se ti vrací jen málo nebo nic ), tak to raději žádné.
Věnuj se knihám a individuálnímu sportu, hře na hudební nástroj, apod. Rozvíjej svůj rozum, znalosti a dovednosti. Nauč se ve výletech na které jdeš sám najít krásu a dobrodružství. Začni samotu vnímat jako výhodu a ne jako břemeno.
A pak, až se takto stabilizuješ, tak se časem třeba najde někdo s kým si budeš rozumět a nebude tě jen zneužívat. A když ne, tak nevadí, protože už budeš umět být i sám.
Vřele také doporučuju, aby sis časem přečetl celou bibli. Nejdříve nový a pak i starý zákon. S údivem pak zjistíš, že největším přítelem každého člověka je Bůh, a jeho syn, Kristus. Když budeš pořád hledat porozumění, zájem a pomoc u lidí, tak budeš pořád zklamáván... Tak to prostě je.
Je fajn mít s pár lidmi na tomto světě jakés takés přátelské vztahy, ale lidé selhávají.
Bývají někdy pyšní, sobečtí, ba i úplně obyčejně hloupí nebo krutí.
Uč se vybírat si přátele a neboj se kontakty i ukončovat, když jsou víc zraňující, než přátelské.
A neboj se zdánlivé samoty. S Kristem nebudeš nikdy osamělý.

Napsal jste to moc pěkně, ovšem až do okamžiku, než se z toho stala kristusácká agitka.

Je důležité, aby byl člověk schopen fungovat sám a na nikoho se nespoléhat, ale snažit se do toho vtěsnat jakési pohádky pro zlobivé děti skutečně nikdy nikomu nepohlo. Naopak se lidé ješe více zacyklili ve své zmatenosti a to je přesně to, z čeho se tazatel snaží dostat.

Takže míň fantazírovat a žít víc v realitě, protože ony problémy mu vznikají pouze v realitě a ne v absurdním světě pohádek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]