Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes jdu na pohotovost, bolí mě stolička, co jsem se koukala zrcátkem, tak mám v této bolavé stoličce uprostřed černou plombu, tedy amalgámovou a pak na jedné podélné straně mám do poloviny a něco odštíplou sklovinu, takhle je to tam už delší dobu, ale podle mě to začalo možná bolet proto, že je to rozdrážděné zevrubným čištěním, dentální hygienistka mi totiž řekla, že mám v dásni zánět, tak podle její rady čistím i dásně i zuby pořádně a tak jsem určitě přejížděla i po tomto zubu, kde tedy mám uvnitř tu černou plombu, která podle všeho je odhalená právě tím odštíplým kusem korunky, no bolí mě to, nemůžu s tím pracovat, mám pocit, jakoby mě snad bolela i čelist, tak naklušu na pohotovost. Myslíte, že to jde ještě opravit a může to zubař na pohotovosti rozvrtat, tedy bude to dělat? Nějak narychlo, prostě že by tu výplň dal pryč a něčím mi to tam zaplácne, třeba nějakou hojivou vložkou nebo hrozí jen extrakce zubu? Chtěla bych ten zub zachránit dokud drží. Moc děkuji předem za názory. Já mám termín ošetření u mého zubaře až za měsíc, tam se bohužel s tím nedá nic dělat. Asi má hodně pacientů. Jinak chci ještě napsat, že pohotovost je v té stejné budově, kde mám svého zubaře, takže zubař na pohotovosti má k dispozici mojí kartu, kde jsem podstoupila asi všechny rentgeny co jsou na trhu, takže ví co mám se zuby a co je s tou stoličkou, která mě bolí.
Zanedbanim prvotnych signalov slabej bolesti a diskomfortu ste to uspesne dostali do stadia, ked mate hlboky kaz a zapal pod plombou. Tepava bolest je vazny signal, bakterii je vela, mozete dostat aj zapal krvi, celej celuste a podobne.
Na pohotovosti nech sa na to aspon pozru, spravia RTG, ale zachrana zuba nebude jednoducha ani lacna. Kaz ho tiez mohol znicit tak, ze nebude opravitelny a bude nutne vytrhnut ho.
To musí posoudit zubař. Osmička to asi není, že? Jinak by byla extrakce vhodná určitě. Jinak zkuste zubaře kontaktovat znovu, že je to akutní, když Vás to bolí, případně si zkusit vyjednat dřívější termín skrz pohotovost, když je to to samé pracoviště.
Dobrý den, 8čka to není, jde o 7čku. Uvnitř je amalgámová plomba černá a z jedné strany delší plochy zubu byla nějakou dobu odlouplá sklovina stoličky, už jsem byla na pohotovosti a zubař mi tu díru ucpal dočasnou vložkou. Vůbec nepoužil umrtvovací injekci, ale jak mi tam natlačil tu vložku tak v tom křesle to nebolelo, nicméně jak jsem odcházela z budovy tak to najednou přišlo k sobě a obrovská bolest, možná se to probudilo tím zimním počasím. Nikdo tam nebyl, tak jsem se držela za tvář a potichu si tam kňourala au to bolí. No, já si totiž myslela, že jde o šestku a normálně jsem přes noc usnula. Ráno jsem se probudila a opět hrozná bolest, tak jsem celou dobu cucala a drtila okolo těch 2 zubů hřebíček a dala si 2 paraleny, fakt jsem byla přesvědčená, že ten den musím znovu na pohotovost, že ta bolest prostě nepřejde. Jaké bylo štěstí, když jsem pak ještě na chvíli usnula a po probuzení po bolesti ani stopy, normálně jsem odpracovala směnu a pohoda. Celý den pohoda. Hrozně jsem si užívala, že mě nic nebolí a bála jsem se najíst, abych tu bolest neprobudila. Tak jsem nic dlouho nejedla. Až za dlouhou dobu a byla jsem hrozně šťastná, že to jídlo tu bolest neprobudilo. Jenže za nějakou dobu, docela za dlouho zase bolest, ale už ne tak veliká, tak jsem si opět dala 2 paraleny. No a zjistila jsem si na netu, že je lék Valetol a ten je přímo určenej na bolest zubů, tak už ho mám doma a v letáku k tomuto léku píšou, že zabírá do 30 minut, já použila mezitím dohromady 3 a píšou, že lék zabírá na 2-3 hodiny a mě první zabral na 8 hodin a 15 minut, druhý na 10 hodin a 45 minut, třetí na méně, to nevím přesně, ale celou dobu byl klid a teď jsem si dala jídlo, řízečky s kaší a polévku s knedlíčkama a tím jídlem se mi spustila strašlivá bolest. Bolí to jako čert a zřejmě jde opravdu o tu 7čku. Tak jsem si teď dala 2 Valetoly a mám ještě objednaný Mundisal gel z lékárny co prý pomáhá taky na bolest a dost rychle. No co když jak je tam ta zapláclá díra, tak to bolí pod tím a co když na to Valetol už nepomůže. Dala jsem si teď druhý a bolí to pořád jako čert. Taková bolest co nepřestává a jakoby mi v tom zubu tepe. Jsem zoufalá, snad to přejde, jinak budu muset na pohotovost.
Obecně platí, že zubaři neradi trhají. Ne proto, že je to pracné nebo co, ale proto, že chybějící zub není nic moc fajn. Ostatní se začnou posouvat a uvolňovat. A vůbec. Jen tak pro ilustraci. Můj vnuk 18 let byl na zubní chirurgii vysekat osmičky. Vytáhli mu jen jednu, v narkoze, ale tu druhou nechali, protože někdy v budoucnu bude potřebovat doplnit zub a ta osmička se dá použít.
Kdo neviděl, neuvěří!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.