Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kurz jak mluvit s ženami (partnerka)

Od: ld odpovědí: 14 změna:

Nemám vadu řeči, ale hůře se vyjadřuji - myšlenky přicházejí pomaleji. Jsem introvert, tady vyjadřuji se pomaleji. Nejsem upovídaný, nemám toto nadání.

Dokáži se také hezky vyjadřovat, ale v písemném projevu (pořebuji k tomu, ale čas abych to hezky naformuloval), dokonce jsem míval výborné slohové práce ve škole.

Ale verbální projev je pomalejší a neohrabaný. Někdy kvůli nervozitě zpanikařím, ztratím myšlenku a znemožním se (a pak si to dlouho vyčítám).

Ostatní mluví plynně, často i rychle, mrštní se slovem jako ryba ve vodě.

Nemám moc zkušeností s ženami, a tak mi chybí praxe jak s nimi mluvit, slovní obraty, odpovědi, fráze. A o čem s němi mluvit.

Rád bych měl parnertnerku (později se vzít), a tak cítím, že na tomto musím zapracovat.

Nevím kudy kam, kde bych se měl obrátit. Domnívám se, že možná na to existují nějaké kurzy ve větších městech.

Prosím moc, o rady pokud někdo o něčem víte, kde najít na to někoho kdo mi s tím pomůže. Děkuji moc!

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To není jen tvůj problém. S hovorem má obtíže velká část mladých, která používá místo živého rozhovou psaní. Mnozí si raději čtvrt hodiny posílají zprávy, než by si na pár minut zavolali. Nehledej žádný kurz na učení frází. Nejlepším kurzem je praxe. Nepíšeš věk, ale určitě máš nějaké známé ze školy, z tanečních, z prázdnin, ze spotru. Zavolej jim. Čísla můžeš získat i na seznamkách. Když každý den prokecáš hodinu po telefonu, za půl roku budeš mít po problému. S holkama to je jednoduché. Když ji necháš povídat a jen občas něco souhlasného zamručíš, staneš se vyhledávaným společníkem.

hodnocení

2x
Žena, se kterou budete mít problém mluvit, není ta "pravá", i když se vám to třeba bude zdát. S tou "pravou" to půjde samo.

nene
hodnocení

0x

Je sice pravda, že žena má obstarat 4/5 komunikace, nicméně žena nebude vzhlížet a cítit atraktivitu ku muži, který je nerozhodný, pomalý v reakcích, mručí, neumí se vyjádřit. Hele daš že chceš být holky kamarádem a vrbou A poslouchat, jak byla na rande s tím a oním a ... ne to fakt nechceš

A pokud nechceš půl roku každý den hodinu telefonovat, jak píše hlava - tak našetři pár tisíc až desítek na kurz.

liska5
hodnocení

0x

Máte snad nějaké zájmy, koníčky. Daleko přirozenější je komunikovat s ženami při nějakých společných aktivitách. Nepíšete věk, jestli je lepší přidat se k turistům, kde chodí většinou ženy, chodit na jazykové nebo výtvarné kurzy, případně někam za sportem, na besedy... I introvert může patřit do nějaké party třeba instruktorů / lyžařských, na děts. tábory,.../. Vy v tom vidíte vědu a přitom byste měl komunikovat jako se sestrou. Chcete pomoc, ale není jasné v jakém jste okrese, městě a kolik vám je let ani neuvedete své zájmy, oblíbené činnosti.

mycka

Co když žádné koníčky nemají, nepočítám filmy asociální sítě...

Pak ještě jednou za rok k moři a na lyže to taky nejsou koníčky. Ale jsou koníčky které jsou pro ženy atraktivní u chlapa. Rybaření a lepení ní leteckých modelů to ale není...

A v kolika letech ženy si myslíte že je dobrý zakládat rodinu? A kolik let má dnes průměrná prvorodička?

liska5

Nedovedu si představit chlapa, který nemá žádné hobby. Třeba sporty jsou pro oba. Když spolu chodí na hory, na běžky, jezdí na kole, hrajou volejbal, tenis, pinec, golf... I ženy dnes rybaří. Třeba herečka Kateřina Brožová... . První dítě jsem měla na konci VŠ ve 23 letech. Za mne je ideální asi kolem 25 let.

ctenar
hodnocení

0x
Pozor : "rady", které tu psaly nicky "hlada"a "nene"porušují pravidla poradny, protože jsou to špatné, nefunkční rady a zbývá jen doufat, že to aspoň nedělají vědomě, ze zlého úmyslu, ale z neznalosti.
Hodinu denně telefonují duševně vyšinutí jedinci, tím by sis rozhodně nepomohl.
Také seznamky, z pohledu muže a ženy, jsou dva různé světy, kde platí velmi odlišné principy. Takže je vícedenní pobyt na seznamce i pro rozumného, čestného, inteligentního muže skvělou zkratkou, jak si uhnat dlouhodobé deprese ( viz. např. :

)
Cestou, jak najít dobrou ženu je nehledat ji.
Je lépe zatím pracovat na sobě, svém světě, cvičit, zajímat se o umění, literaturu, přírodu, profesně se zlepšovat, namátkově s něčím pomáhat lidem a komunikovat zcela spontánně, po svém. Když se ti chce, tak mluv, když nechce, tak nemluv. Buď sám sebou. Musíš žít tak, abys ženu vlastně nepotřeboval a tvůj život měl smysl i bez ní.
Pak se nějaká žena sama nachomýtne a budeš si s ní duševně rozumět ( jakoby byla mužem ). A to je ono, to má naději a budoucnost.
Do témat se nekřečuj a těsně před odpovědí ( nebo otázkou ) udělej několik klidných nádechů a výdechů. Tím si nejen srovnáš myšlenky, ale snížíš i riziko zakoktání se.
Nikdy z nikoho netahej telefonní číslo. Kdo chce, abys ho měl, ten ho nabídne sám ( sama ).
nene

ale kdeže, rada typu buď sám sebou je pi..., pro 90% případůNEFUNGUJE, pokud nejsi ALFA

Nikdy z nikoho netahej telefonní číslo. Kdo chce, abys ho měl, ten ho nabídne sám ( sama ).

to samé, kolikrát k tomě přiběhla holka a cpala ti tlf. číslo! Omejte mne někdo! To se stane jen pokud jsi top ALFA!

hodnocení

0x

Nevím, jestli se vám bude líbit má odpověď, ale já jsem přesvědčená, že byste měl mluvit, když jste doma sám. Buď na nějaké téma nebo jen tak, prostě myšlenky vyjádřit slovy. Tak jako zpěvák se rozezpívává. Můj bývalý, starý ex, v šedesátých letech, když se učil anglicky, měl po bytě otevřené učebnice a stále si něco "říkal pro sebe". Tenkrát jsem jako děvče, nechápala, k čemu to má, ale byla jsem hodně hloupá, že jsem se k němu nepřidala. *hej*Mluvte! Učte se myšlenky vyjadřovat slovy.

kopucino

To sice ano, ale učit se cizí jazyk a mluvit rodnou řečí je velký rozdíl. Já taky často když se učil nějaký cizojazyčný fráze musel jsem je říkat nahlas. Třeba i přednes básně v cizím jazyku je logicky nahlas, to je nutnost. Ale česky? Mluvit si sám pro sebe kde jakou myšlenku může být i nebezpečné, když pak nahlas řekne co si myslí. A není to to samé jako mluvit s lidmi.

liska5

Já Babkazov chápu. To je jako když se učí hereckou roli, přičemž přemýšlí, jak u toho vypadá, na co dát důraz, co raději vynechat. Určitě je dobré své nejistoty odlehčit humorem.*vtip*

liško, přééésně jsi pochopila, jak to bylo myšleno. Děkuji. *palec*

introvert
hodnocení

0x

Kolik vám je? Problém je v tom, že to co píšete je Vaše subjektivní hodnocení a není možné abychom zhodnotili způsob Vašeho vyjadřování. Potíž je v tom, že člověk nevidí své chyby. Proto se ptám na věk, zda jste už prošel nějakým sebeuvědoměním krom uvedeného. Introverze nebude problém a nemůže být příčinou vzniklých potíží. Pokud bychom na to šli z psychologického hlediska, nejprve se zamyslete kolik času v komunikaci Vám věnovali rodiče, matka, otec, zda Vám projevovali zájem, kladli otázky a zda vás chválili nebo kritizovali. A jaké byli Vaše reakce a kolik času to bylo. Jak to vnímáte?

hodnocení

0x

Napište si tahák:

- Osnovu (jako ve slohu)

-- rozveďte jednotlivé body

--- pak už to jen převeďte do praxe ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]