Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tuhnutí kloubů

Od: aloisb® odpovědí: 7 změna:

Začaly mně tuhnout klouby palců nohou. Ranní ztuhlost nyní pociťuji i v kloubech kolenních. Domnívám se, že se jedná o progresivní artritidu. Byl jsem s tím na neurologii i otrthopedii, vyšetřili mě, ale nic mi na to nedali. Dotazuji se proto, zda má někdo podobné problémy a čím se léčí. Na Internetu jsem našel nějakou mastičku údajně od MUDr. Pafka, ale bojím se, že je to podvod.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Ještě by to chtělo lékaře v oboru autoimunitních nemocí. Částečné řešení bude v překopání životosprávy, aby ve stravě byly jen přírodní bio potraviny, lépe řečeno protizánětlivá strava, spec. cvičení, vzorný životní styl. Neuvádíte věk, nemoci, zátěže fyzické i psychické, které takovým problémům předcházejí. Máte ty klouby oteklé? Mastička od chirurga MUDr Pafka bude nějaká finta, aby se někdo nabalil. Pafko o tom určitě neví, že něco takového nabízí. Jestli mazat, tak kostivalový gel. Těžší případy se řeší kortikoidy.

hodnocení

Klouby oteklé nemám. Ráno mám ztuhlé nohy od chodidel po kolena. Je mi 84 let.

hodnocení

0x

Tohle dělává atritida a léčení patří na revmatologii. Než nějakou seženete, kupte si konopnou mast, mají ji i v lékárně, ale nejlepší zkušenost mám s " konopný táta" Jejich výrobky jsou skvělé. Na noc namazejte a do tepla. Ponožky a starým ponožkám, nejlépe froté, ustřihněte šličky a natáhněte na kolena.

bramburka
hodnocení

0x

Na artritidu je dobry pohyb, treba i plavani nebo chozeni v teple vode. V nasem aquaparku vidavam seniory, jak si procvicuji klouby chozenim v tzv. divoke rece.
Chce to vyzkouset.

Brambůrko, ne ne, musím vám říci, nejde to. Artritida je chyba v imunitním systému, kdy zvrhlá imunita dělá nesmyslné, stěhovavé záněty v kloubech. Pohyb při zánětu v kloubu je peklo. Fakt peklo. Normální, ale zatuhlé klouby a šlachy, to je něco jiného než artritita. Prosím, nezaměňovat s artrozou. *hej*

bramburka

Dekuji za vysvetleni. To jsem to pekne popletla!

;) Jak já říkám: neumřu neiformovaná. *vtip*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]