Nejste přihlášen/a.
Začaly mně tuhnout klouby palců nohou. Ranní ztuhlost nyní pociťuji i v kloubech kolenních. Domnívám se, že se jedná o progresivní artritidu. Byl jsem s tím na neurologii i otrthopedii, vyšetřili mě, ale nic mi na to nedali. Dotazuji se proto, zda má někdo podobné problémy a čím se léčí. Na Internetu jsem našel nějakou mastičku údajně od MUDr. Pafka, ale bojím se, že je to podvod.
Ještě by to chtělo lékaře v oboru autoimunitních nemocí. Částečné řešení bude v překopání životosprávy, aby ve stravě byly jen přírodní bio potraviny, lépe řečeno protizánětlivá strava, spec. cvičení, vzorný životní styl. Neuvádíte věk, nemoci, zátěže fyzické i psychické, které takovým problémům předcházejí. Máte ty klouby oteklé? Mastička od chirurga MUDr Pafka bude nějaká finta, aby se někdo nabalil. Pafko o tom určitě neví, že něco takového nabízí. Jestli mazat, tak kostivalový gel. Těžší případy se řeší kortikoidy.
Tohle dělává atritida a léčení patří na revmatologii. Než nějakou seženete, kupte si konopnou mast, mají ji i v lékárně, ale nejlepší zkušenost mám s " konopný táta" Jejich výrobky jsou skvělé. Na noc namazejte a do tepla. Ponožky a starým ponožkám, nejlépe froté, ustřihněte šličky a natáhněte na kolena.
Na artritidu je dobry pohyb, treba i plavani nebo chozeni v teple vode. V nasem aquaparku vidavam seniory, jak si procvicuji klouby chozenim v tzv. divoke rece.
Chce to vyzkouset.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.