Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Správa řadových garáží v osobním vlastnictví

Od: michaeljindra odpovědí: 5 změna:

14 garáží v samostatném bloku vlastní včetně pozemků jednotliví majitelé. Jak se zbavit závislosti na bytovém družstvu které si historicky nárokuje správu těchto garáží. Prokazatelně nic pro majitele nedělá, jen vyžaduje stále vyšší zálohové platby, které nikdy nevyúčtuje. Jak si sami vlastníci mohou spravovat garáže bez založení SVJ.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

4x

úplně normálně...dejte jim výpověď bez nějakých emocí a dělejte si to sami bez papírů...nevím co na tom chcece spravovat...je to jen o lidech...já třeba dělám správu 10garáží a když pominu akci, kdy se přědělávala elektrika na podružné měření, tak teď už jen 1x ročně chodím odečítat elektroměry a podle předem připravené provzrocované tabulky nahážu čísla..a podle faktury rozpočítám...v jiném bloku zas počkám až mě přijde částka co mám zaplatit...nikdo na to nemá smlouvu...je to na hubu a funguje to... jinak tam kde dělám toho správce tak dostávám 100,-/ročně za každého člověka..

haha

iTak doufám že ten příjem zdaňuješ...

Xxx

Dělám si srandu

Jenže ty jsi nepochopil, že tazatel řeší garáže které jsou evidentně spojený s nějakým bytovým domem, a tam jsou důležité i další okolnosti jako třeba stanovy, viz inY můj příspěvek

hodnocení

0x

Podla zakona su dve zakladne moznosti :

- spravcovska firma, u vas teraz druzstvo, ale hlasovanim to mozete zmenit na inu firmu

- zalozit SVJ a potom ste sami sebe sefmi, vratane vsetkych neprijemnych dosledkov s vedenim administrativy, platbami do fondu oprav, jeho vyuctovanim, reviziami elektro (ak tam mate zavedenu).

hodnocení

0x

"Spravovat" je to nejmenší - to umí každý (a vybírat nájemné). Jak staré jsou ty garáže?

Sami vlastníci se nikdy neshodnou, jak prostory využívat, jak rozúčtovávat energie, jak provádět opravy ...

haha
hodnocení

0x

Takže v katastru jsou napsáni jednotlivý vlastníci včetně pozemku?

A není náhodou vlastnictví spojeno stanovami nebo jinak s vlastnictvím bytu?! Nebo může garáž každý libovolně prodat i bez souvislosti s bytem, ano? A jak je to s příjezdovou komunikaci kdo vlastní okolní pozemek?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]