Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalitní pánské boty

Od: vikos® odpovědí: 32 změna:

Ahoj,

máte prosím tip na značku kvalitní pánské obuvi, která vyrábí boty pro volný čas vhodné do města (něco ve stylu, co je na obrázku). Které vydrží ideálně x let denního nošení (do/z práce, sem tam pochůzky po obchodech), půjdou v případě potřeby opravit (vyměnit podešev, stélku, klenek, ...).

V ruzných hyper/super marketech takovou asi neseženu. Cou jsou koukal v obuvnictví okolo, tak buď měli boty, které se mi moc nelíbí a spíše k obleku nebo to bylo -+ totéž, co je v marketech :-/

Rád bych si pořídil nějaké kvalitní, co vydrží. Ale zatím se mi ještě nechce jít cestou ušití na míru. Pokud jste z MS kraje a máte tip i na konrétní prodejnu, budu rád :)

Děkuji

Kvalitní pánské boty

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2024
hodnocení

4x
X let denního (!) nošení? To nevydrží žádná bota...ani dnes, a ani dokonce ani dříve.
Nesouhlasím, já vždy kožené klasické vycházkové boty nosil 4..5 let prakticky denně do práce i na vycházky. A ano, dnes takové v běžných obchodech v obchodních centrech člověk nekoupí. Prošlape se dutá ekopodrážka, odlepí se neprošitá. ale jen lepená podrážka vepředu, rozdrbe se textilní vložka, kerou použijí místo kožené, rozpadnou se nekvalitní švy.. Prostě rok je dnes úspěch.
hodnocení

Mám jiný názor. Kdysi dávno jsem takové měl ale obchod, kde jsem tehdá boty kupoval skončil, značku si už nepamatuju a od té doby mám "štěstí" jen na obuv co při troše snahy vydrží cca jeden a půl sezóny :( Ale nechce se mi věřit, že se kvalitní boty přestaly vyrábět

bensalam

Dřív se kupovaly v NDR kvalitní boty Salamander. V nabídce jsou i jiné značky: salamander.de/...

hodnocení

3x

Koupil jsem Rieker, na zimu kotníkové kožené s vložkou z ovčí vlny. V blek frájdej ca 3000.-

Nosím je týden a jsou fakt pohodlné, měkké a s měkkou ohebnou podrážkou, žádná podešev jak řízek. Kolik vydrží, uvidím.

V nabídce mají i polobotky. Kůže je kůže, syntetiku nebrat.

rieker-eshop.cz/...

Já mám tyto a jsou fakt super.

Kvalitní pánské boty #2
hodnocení

Děkuji za tip. Kouknu na nabídku

chorydnes
hodnocení

2x
Meindl nemá něco v nabídce?
hodnocení

Neznám, kouknu. Děkuji za tip

km
hodnocení

2x

" půjdou v případě potřeby opravit (vyměnit podešev"ale u těch na obrázku podešev vyměnit nepůjde, takže si zase nevymýšeljte nemysly...

ty boty typově vypadají jako nabízí značka Jomos. mám s nima dobrou zkušenost, jsou pohodlné, ale nezničitelné taky nejsou. prodávaly se v nadměrné obuvy, protože jako jedni z mála výrobců výrábí velikosit pro urostlé

https://www.jomos.de

jinak pak pak:
drmartens.com/...
ale tam je to spohodlím trochu slabší, ale půjde vyměnit i ta podešev a vydrží dlouho

hodnocení

Děkuji za tipy. Jinak, není potřeba útočit a obviňovat z vymýšlení. Obrázek je jen pro ukázku, aby se nenabízely napřiklad boty s úzkou špičkou, na podpadku a podobně ;)

km

nemyslel jsem to jako útok, omlouvám se. už rozumím. jen málo botám lze dnes vyměnit podešev...

hodnocení

2x

Mám vyzkoušeny boty Ara a boty Josef Siebel. Kožené. Nosím celoročně. Tři roky vydrží bez oprav běžné chození, potom tak dva roky vycházky do lesa a rok zahrada.

hodnocení

Děkuji za tipy. Mrknu na nabídku

hodnocení

2x
Mám tipy na značky obuvi, co vydrží roky denního nošení
1. Bugatti
2. Vasky vasky.cz/...
3. Botas -otec koupil před 5lety Botas, tenisky, dokonce v nich pracoval, pral je v pračce na 60°C. A vydržely mu 4 roky. I přes přání v pračce na 60°C se mu NEROZLEPOVALY !
hodnocení

Děkuji za tipy. Bugatti neznám, kouknu na ně. Ty Botas mě překvapuje, že to praní vydržely.
hoho

Pokud se nepletu tak vasky koupil Botas značku :)

Bugatti...na ty nedáme doma dopustit. Jak pánské, tak já za sebe dámské. Pohodlnost je úplná pecka. Mají různé styly, takže mohu mít k různým outfitům ladící boty.. teď už je to tedy horší, moc těch dámských nenabízí. Ale pánských mají pořád ohromný výběr. Kluci mají společenské, i jakože sportovní tenisky, zimní i Chelsea.. mnoho variant,úžasná pohodlnost, příjemná chůze, výdrž.
Vasky mi moc nesedly, darovala jsem je.
km

ty vasky, které tu zaznívají podruhé mě značně překvapují a to hlavně proto, že ta značka existuje teprve od roku 2016, takže je trochu podezřelé tvrdit, že jejich boty vydrží roky, jestli spíš nejste zpracovaní jejich marketingem, protože do reklamy takhle značka dává opravdu hodně, ale netvrdím, že nemůže dělat také kvalitní boty

hodnocení

2x

Hodně roku celá naše rodina nosí tyto boty-prestige.eu/... ,doporučuji ,kožené , žádné vady jako prasklé ,nebo odlepené podrážky jsme neměli.

hodnocení

Děkuji za tip. Mrknu na jejich nabídku

ppp
hodnocení

2x

Bama, RFieker, Seibel, Dr.Jürgens, pouze kožené, kvalita zaručena, léta nenosím nic jiného, občas jsou ve slevě na e-obuv

hodnocení

1x
Mám podobný problém a před časem jsem tu dával podobný dotaz. Chtít v obuvi klasické kožené vycházkové polobotky (dříve nejběžnější mužská obuv) je posledních cca 10 let asi jako chtít mototechně mrkev. Běžné vzhledově trochu podobné jsou už jen tenké slupky k obleku s hladkou tvrdou podrážkou, které jsou vhodné prakticky jen do interiéru. Jinak jen samé kecky - gomule.
doplněno 23.11.24 22:28: Vůbec chtít v obuvi boty z kůže a ne z umělé hmoty zpravidla přivede prodavačky do rozpaků. Něco jako polobotky mají kupodivu zde (netuśím, co je na běžné chůzi sportovního), ale dost humpolácké:
decathlon.cz/...
hodnocení

No právě :( Vzpomínám, jak ještě otec míval boty třeba i na 10, 15let. Kvalitní, kožené a když potřeboval, tak je jen nechal opravit a mohly se používat dál. A přišlo mi, že je měnil jen když už chtěl mít něco jiného, než že by boty dosloužily.

Rád bych měl taky nějaké podobné. A po nedávné zkušenosti, kdy se mi jedny boty, které jsem měl jako rezervní, doslova rozpadly, jsem se rozhodl, že prostě musím nějaké sehnat nebo si je nechám ušít. Zatím pohledat a vyzkoušet nějaké z tipů ale pokud by se nic nenašlo, tak prostě peníze obětuju.

Ten Decathlon je zajímavý. U nich bych tento typ obuvi nečekal :)

Pokud by vám dnes boty vydržely 10 let, tak ševci v Bangladéśi a korporáty umřou hlady. ;)
hoho

No jo ale kolik si otec mohl koupit takových bot z jedny výplaty? A kolik oprav z jedny výplaty mohl zaplatit?

Tak co kdyby vám otec poradil

Vy prostě srovnáváte nesrovnatelné - A základní kupecký počty jsou vám cizí

výtka
Upozornění od sys inzinyrka 24. 11. 2024 18:10:23
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick.

helemese
hodnocení

0x

Hele, záleží fakt co chceš aby to mělo za vlastnosti. Do města klidně můžeš chodit v trackových botech záleží na tom jaký je stav chodníků. Já chodím někdy po parkovišti nebo kolem lesa kde je chodník ve špatném stavu a ten asfalt to je jak rašple, takže po tom není dobré chodit v bodech s měkkou podrážkou. Pro to jsou dobré ty trackové boty s tvrdou černou podrážkou a já mám cross-road. Nebyly tak drahé když uvážím cenu, ale je cítit, že je to méně pohodlné než v botách do města apod. cítíš to došlápnutí že je méně pružné. Ale mě jde o to aby mi boty déle vydržely a na běhání spíš značky jako Millet (i když tato značka taky vyrábí do hor ale třeba měkkou podrážku ne trackové boty - to jsem měl dlouho) a pak New Ballance to spíš na běhání nebo do města - zase tam se rozhodni jestli chceš hodně prodyšné nebo neprodyšné, nejlépe zajít do Hudy a vzít si katalog co nabízí protože tam se aspoň dozvíš o různých materiálech co jsou hyper prodyšné Gore-texy apod. Prostě se rozhodni jestli ti vadí když ti zmokne celá bota třeba při tajícím sněhu nebo při dešti. To je tom použití. Jestli běháš jen v suchém počasí tak neřešíš Gore-tex materiál. Jinak kupoval jsem dříve podešev značky Vibram, dnes už jen ten Goretext a Vibram ne, protože v Hudy to bylo moc drahé a po horách už nechodím.

PS: Byl si už ve Sportisimu, tam je obrovský výběr a tam teď chodím místo do Hudy

Pán prostě shání klasické kožené vycházkové polobotky, nevidím důvod mu nabízet něco jiného.
hodnocení

Děkuji za tipy ale trekovky nosím spíše na výlety do přírody a na tůry. Do města mi moc nesedí a nehodily by se mi ani k oblečení ani do práce :-/

Vasky

Rieker - tady si dejte pozor na materiál. Kožené a vikslajvantové boty se cenou liší jen málo.

hodnocení

@inzinyrka® Děkuji za tipy. Kouknu co mají v nabídce

martinkupka
hodnocení

0x

Cxs, prodejny pracovní odevy

hodnocení

Děkuji za tip. Z Canisu (CXS) pár bot mám a potvrzuju, že vydrží hodně (minimálně ty pracovní). Ale přece jen jsou to spíše pracovní nebo volnočasové typy. Polobotky, které by se aspoň trochu podobaly designu těm na obrázku jsem tam ještě neviděl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]