Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osmičky a puberta

Od: marti odpovědí: 7 změna:
Ahoj, dceři bylo v březnu 16 a od května si stezovala, ze má dole vzadu na dásní takovou boulicku, pockaly jsme do června na preventivní prohlídku k zubaři, zubař ji udelal rentgen, podíval se na to a řekl, že je to opravdu růst osmičky. Teď cca od října si dcera stezuje, že na té dásní, jak má tu bouli ji někdy bolí nebo že cítí nějaký divný tlak a že ji to vždy bolí třeba pár dní, pak ji to přejde a třeba zase za měsíc ji to takhle pár dní bolí a pak to přestane. Myslíte, že je to v pohodě? Navíc mi přejde celkem brzo, že už v 16 se začínají klubat osmičky. Mně začaly růst osmičky až někdy po 20. asi ve 21 letech a rostly mi v pohodě bez bolesti, ani jsem o nich nevěděla. Myslíte že má puberta vliv na růst osmicek? Dcera už ani do výšky neroste a pry rostou osmičky po pubertě

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tohle osmičky umí dělat. Lezou dokonce několik let. Úplně nejlepší by bylo zajít kzubaři a nechat udělat rentgen.

hodnocení

0x

Tělo se nemusí řídit nějakými poučkami, co jste našli na internetu nebo podle vaší subjektivní zkušenosti. Takže ano, může se dceři prořezávat zub moudrosti už v 16 letech. A je u toho typická bolestivost a tlak. Doufám, že máte dobrého zubaře, když udělal rentgen, tak snad kvalitně posoudil, jestli se zub prořezává dobře, zejména jeho umístění a jeho náklon. Také snad na tom rentgenu viděl, jestli okolo zubu nebo v zubu není zánět.

hodnocení

0x
Tohle osmičky dělají, tlačí se i roky a napínají bolestivě dáseň. RTG jí už dělali, takže kdyby tam byl nějaký problém (mně třeba rostly kolmo a tlačily do sedmiček), tak už by to zubař věděl. Ono sekání osmiček je taky celkem slušný kulturní zážitek. ;)

a nejenom osmičky ..já předevčírem seděl/ležel na křesílku u zubního se sedmičkou hodinu a půl...a to jenom jsem tipoval kazíček...nakonec to byl RTG a kaz mezi kořeny a zánět...doktorka doporučila vytrhnout...takže se trhalo...zoubek praskl a pak ty trosky musela několikrát naříznout a dělat s tím nadělením vše možné aby to dostala ven..musela to několikrát přerušit a znova opíchat..no jestli takovou řezničinu dělá každý den a to si myslím že dělá...tak klobouk dolů...*palec*

Mně se první osmičku snažila vydolovat školní zubařka. Po hodině snažení. kdy jí stolička praskla, mě oblbnutýho injekcema s krvácející hubou a natrhnutým koutkem poslala tramvají na chirurgii na opačnej konec Brna, kde mi sdělili. že už byla chirurgie dávno zrušena. Tak mě poslali na Šilingrák, kde to další hodinu sekali majzlíkem, a pak jsem tam ještě chodil s drénana. Chuťovka.

hodnocení

0x

O vlivu puberty na růst osmiček nevím nic, ale měla jsem se spodními osmičkami podobný problém. Ony nerostou v kuse, ale po částech. Když začne růst, začnou bolesti. Pak se všechno zastaví a po čase zase začne. Jedna osmička mi tak blbě rostla až do toho vazu, který otvírá pusu. Bolelo to hrozně a celý vaz mi ztuhl, byl tam vnitřní zánět, jako když ztuhne rameno. Nešla mi otvírat a zavírat pusa, ztuhlo mi to na půlcentimetrové škvíře. Nevěděla jsem, co se děje, bolel mě krk a ucho. Po vyšetření na ušním mě poslali k zubaři. Dostala jsem antibiotika a půjčil mi domů takový rozvěrač, prý to mám cvičit a až otevřu pusu, zub mi vytrhne. A tak se i stalo, osmičku ještě pod dásní nějakým nástrojem při místním umrtvení hladce vyloupl. Nic to nebylo.

hodnocení

0x

Osmičky jsou nevyzpytatelné... Mladšímu dítěti je v podezření na vznik zánětu v dutině lebeční vyoperovali ještě v zárodku vzniku ve 14 letech, já měl první až v 18 letech kde jsem měl hned při růstu vadnou se zánětem a brali mi ji na vojně a a druhému dítěti je operativně vytahovali nadvakrát (2+2) když ještě nebyly vidět, tedy v růstu kde mu vytlačovaly další zuby v 36 letech...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]