Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lázně a uhrady

Od: rosta odpovědí: 11 změna:

Dobrý den. Jsem z Moravy. Budou mi v nemocnici měnit koleno. Jsem již v duchodě a jsem pojištěný u VZP pojištovny. Po ukončení pobytu v nemocnici si chci zažádat o lázně pokud mi budou schváleny. V některých lázních platí pojištovna pouze rahabilitace a stravu a ubytování si platí pacient a jiný pobyt v lázních je plně hrazen pojištovnou.Jsou lázně kde budu mít pobyt kompletně zaplacený pojištovnou? Děkuji za odpověd.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Především se na lázních doluvte tam kde vám budou koleno měnit. Většinou mívají na vhodné lázně kontakty a měli by být schopni zařídit převoz z nemocnice přímo do lázní. Anebo řeknou že si lázně máte zařídit, pak opět je nejlepší aby to bylo v návaznosti na nemocnici - uvažujte s tím, že lázně mohou mít plnou kapacitu a zařizujte dopředu

abdul
hodnocení

3x

Po výměně kloubu by mělo být plně hrazeno 28 dní. Např.:

lazneluhacovice.cz/...

Lazně píše lékař a pojišťovna je potvrzuje ...

liska5
hodnocení

2x

Já mám obě kyčle TEPku a pokaždé jsem byla v Hrabyni. Nabízeli mi lázně Klimkovice, ale volila jsem raději intenzivnější rehabilitaci, kam mne odvezli hned z Krnova, kde mi oerace prováděli. Poprvé jsem tam byla 8 týdnů, jelikož jsem se měla hned vrátit do pracovního procesu. S druhou TEPkou, už jako důchodce, jsem tam byla tuším 4 týdny. Pak už lázně žádné. Nic jsem v obou případech neplatila. Spokojenost.

hodnocení

1x

Po výměně kyčelního kloubu, jsem byla v Klimkovicích a platila jsem jen "lázeňské poplatky". Mám pocit, že to bylo 50kč na den. Všechno ostatní platila pojišťovna, říká se tomu " na křížek" , píše lékař, kde proběhla operace a schvaluje a platí zdravotní pojišťovna, po dohodě s pacientem o termínu a místu. ;) Já, na vašem místě bych se spojila s pojišťovnou, mají své www.stránky a tam bych se informovala.

hodnocení

1x

Byl jsem na rehabilitaci v Hostinném a lidí po výměně kloubů tam byla většina, na šest týdnů. Doplácí se stovka na den za běžný pokoj, za lepší dvě stovky a za jednolůžák čtyři sta na den. Byli tam z různých koutů republiky.

hodnocení

1x

Po TEP kolene jsem dostala "na křížek" lázně v délce 4 týdnů. Musela jsem nastoupi do 3 měsíců od provedení operace. Platila jsem jen lázeňské poplatky, televizi /20 Kč na den/ a jednolůžkový pokoj. Ten jsem ale chtěla. U dvoulůžkového bych nedoplácela nic.

Bylo mi ale řečeno, že na každý kloub /kolena, kyčle/ de dává LP jen 1x za život. Takže už nikdy více. Škoda. V Janských lázních to nemělo chybu. Jaga.

id
hodnocení

0x
V lázních vždy něco platíte i lázeňský poplatek 50 Kč za noc. Zažádejte si o rehabilitační pobyt v Čeladné. Neplatíte vůbec nic. Máte více procedur, stravu stejnou jako v lázních.
Navíc máte na to nárok každý rok, lázně jednou za dva roky.

hodnocení

0x

Z Nemocice v Litomyšli posílali většinou po výměnách jakýchkoli kloubů a kostí do Rehabilitačního ústavu Brandýs nad Orlicí.

hodnocení

0x
Já v lázních nebyla, zamluvil jsem si lůžkovou rhb,odvoz přímo z nemocnice, byla jsem spokojená. Příští rok jdu na druhé a budu postupovat stejně. Není tam žádná flakarna, ale berle jsem odložila za 2 měsíce, pak 3 týdny hůlky, aktivní chůze a 4 měsíce po operaci dovolená u moře,

hodnocení

0x
Sestra byla loni po výměně koleně na měsíc v Luhačovicích a také doplácela. Tuším nějakých 15tis. Plus samozřejmě lázeňský poplatek.

yarda1
hodnocení

0x

I když budete mít nárok na KLP (komplexní - "křížkové"). pojišťovna platí standardní péči. Pokud vám nabídnou nadstandard, ten cenový rozdíl si platíte sám. Třeba stravování formou švédského stolu, ubytování na jednoulůžkovém pokoji... to pěkných pár tisíc navíc je.

Já jdu zítra na kontrolu na ortopedii, pokud mi doporučí lázně, budu chtít Jáchymov. Už jsem tam možná dvacetkrát byl a mohu doporučit. Akorát z Moravy to budete mít trochu z ruky. Pokud se dostanete do Prahy, jezdí odtamtud přímý rychlík "Krušnohor" do Ostrova a odtamtud lázeňský mikrobus do Jáchymova. Nebo z Prahy přímý autobus do Jáchymova.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]