Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zvažuju koupi prvního auta (nemám zkušenosti, ano, dotaz je blbý). Chtěla bych Dacia Sandero Essential ECO-G 100 a přemýšlím, jestli je výhodné financování nebo ne. Při financování nabízejí bonus 20 000 Kč: dacia.cz/... Asi jsem něco přehlédla, asi je to na jiné stránce nebo možná se musí někdo kontaktovat, ale tahle se mi zdá nedostatečná ohledně informací. Chápu to správně, že jsou na výběr tři druhy financování a všechno jsou to úvěry (Dacia EASY, Dacia 103%, Dacia BENEFIT)? Premium20 000 Kč - to je to, co čem jsem psala, to se asi vztahuje na všechny nebo je to další druh? Kromě toho 103% procent, proč tam není napsaný úrok? Vyplatí se něco z toho, třeba při nějakém procentu zhodnocování peněz S&P 500 nebo je to lepší zaplatit najednou? To financování zařizuje Dacia společně s bankou, která prověří, jestli je kupující schopný splácet? Děkuji
No u mne nabídka ze salonu byla totálně přepálená, spořka mi dala podmínky mnohem výhodnější. Když si odpočítám "bonusy" - tedy vrácené posledné splátky, tak ani moc nepřeplatím. Navíc autosalon odmítl uvést od kterého partnera ta kalkulace byla (podle mne porušení zákona).
A z jiného soudku - kup jako první auto nějakou pěknou levnou ojetinu, pokud ji moc neoboucháš tak ti pár let vydrží.
Z trochu jiného soudku:
Před asi dvěma roky nám odešla pračka, ne že by to bylo takové překvapení, jen to načasování na 23. prosince bylo trochu hloupé. No tak jsme počkali až skončí svátky, a sedmadvacátého obešli místní obchody. Planeo jsem ani nevěděl, že veměstě máme (mohu-li ta ex-pole za městem ještě považovat za naše město) a tam nám furt vnucovali nějaké půjčky, že je to skvělé, že oni tak taky nakupujou a dělaji si tak bonitu a že to je o 10% levnější. Ale pak z nich nějak vypadlo, že zaplatíme 10% a pak dáme 10 splátek po desetině ceny, takže těch 10% o které je to papírově levnější je jen fikce (o tu slevu dáte víc na splátkách, a když to spočítáte, tak rpsn u těhle případů vychází dost vysoko asi 14 procent, což někde malými písmeny je napsané). Samozřejmě půjčku jsme nechtěli, ani zadarmo.
Nakonec jsme koupili v jednom malém obchodě (už asi poslední v centru města, dneska je tam zlatnictví, to je důležitější než domácí spotřebiče), kde měli celkem 2 pračky, jedna se akorát hodila a ještě byla o něco levnější než v Planeu. A pán nám ji druhý den ráno dovezl až do koupelny (nevím jak to teď dělá Planeo, ale naposledy s tím práskli dole v přízemí).
Takže opravdu bych se ptal nejen na papírovou cenu, ale i na to, kolik dohromady zaplatíte.
Já vím, že moderní je dlužit, propaganda nám to vnucuje už mnoho let. Ale rozhodně to není výhodné. Teda když pominu takové ty extrémy, jako když se dlužník vypaří a nemá kdo splácet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.