Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď ve zkušební době

Od: michaela3325 odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

chtěla bych se zeptat. Dala jsem výpověď ve zkušební době a požádala o zaslání k podepsání s tím, že osobně vrátím věci, bohužel se mi nedostalo odpovědi zpět, ikdyž jsem tam volala. Četla jsem na internetu, že pokud dám výpověď, musím se do 3 dnů přihlásit na úřad práce, ale nemám fyzický podepsanou výpověď. Můj dotaz je takový, zda toto musím ohlásit na úřadu práci, či pracovní poměr končí dnem kdy dostanu fyzicky písemnou podepsamou výpověď z obouch stran.

Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Ve zkušební době se PP RUŠÍ. Toto zrušení musí být PÍSEMNÉ. PP končí dnem doručení, nebo dnem, který uvedete (musí být pozdější). Důvod není třeba uvádět.
Přihlášení se na ÚP je Vaše právo, nikoliv povinnost. Pokud se přihlásíte do 3 dnů, budou Vám navazovat pojistné doby "na důchod". Pokud se přihlásíte o pár dnů později, nic hrozného se nestane. Ani v takovém případě nebudete doplácet žádné pojištění.
Takže:
Sepište oznámení o zrušení PP (vzor v pdf dole).
Doneste oznámení nejlépe tomu, s kým jste podepisovala smlouvu a nechte si POTVRDIT, kdo, kdy, kde převzal! Můžete doručit i na personální či přímo jednateli, prostě někomu, kdo je oprávněn potvrdit převzetí.
PP skončí a můžete se přihlásit jako uchazeč na ÚP - potvrzené zrušení PP vezmete s sebou! Tam Vám vysvětlí, co vše budou požadovat, tyto věci lze totiž doložit časem. Jelikož v tom trochu plavete, akorát bych Vám dělal těžkou hlavu.

zruseni-ve-zd-ze-strany-zamestnance.pdf181.52 kB
michaela3325
hodnocení

Děkuju moc za vysvětlení a pomoc
Jen ještě doplním:
Nepodceňte ten odchod ze zaměstnání. Jak správně upozornil @diesel, občas se stane, že zaměstnavatel (zvlášť malá firma či živnostník) může dělat problémy.
Tedy si ujasněte:
- jestli teď PP trvá a opravdu jste ve zkušebce
- potvrzení opravdu včetně jména, funkce, datumu, razítka (opravdu nestačí klikihák od vrátného)
- na ÚP vezměte i prac. smlouvu, to ptvrzené skončení a připravte si důvod, proč jste skončila (nejlépe vážný důvod, jako zdravotní stav, péče o dítě apod.)
- pečlivě si vyrovnejte závazky vůči bývalému zaměstnavateli; oblečení, svěřené věci, telefony, počítač apod. vracet oproti podpisu !

hodnocení

3x

Kam jste volala?Zaměstnavateli?To nemáte ani tolik slušnosti aby jste mu to sdělila osobně?

hodnocení

2x

Ve zkušební době se nedává výpověď! Ukončuje se PP ve zkušební době. Toto stačí jen oznámit že od zítra pozítřé od 1. atd již nepřijdete do práce že ukončujete PP.

Na ÚP při registraci řeknete, že jste ukončila PP ve zkušební době a pkd budou chtít důvod, jakože asi ano, tak jim ho sdělíte. zam asi pošle dodá (nebo taky ne, záleží jaký je a na kolik jste ho vypekla) jak dlouho a td jste tam pracovala !

trntolin
hodnocení

0x
Oznámení o výpovědi nebo zrušení pracovní smlouvy jste odeslala a nepotřebujete potvrzení, že si to oni přečetli. Jen pro Úřad práce může být dobré doložit že jste to odeslala doporučeně, doložíte doklad o odeslání a ten dokument. Může se stát, ale nemělo by, že ten zaměstnavatel bude dělat problémy. Ale pokud znáte kontakt na účetní - můžete kontaktovat i ji.Kdyby dělal on problémy můžete kontaktovat ji. Já to kdysi udělal zpětně a zjistil jsem že zaměstnavatel neevidoval v účetnictví dobu po kterou jsem u něj pracoval, takže jsem tam tedy byl načerno... Byl to totiž takový podvodník. Ale účetní si nemůže dovolit hrát si ze zákonem, tosi může dovolit jen nepoctivý podnikatel. Takže když chce mít problém se zákonem tak ho obejděte a kontaktujte tu účetní. Vy se normálně regnete na tom ÚP a sdělíte jim že zaměstnavatel nekomunikuje a doložíte co je třeba abyste neměla problémy. On by totiž musel být normálně blbý kdyby za vás dál odváděl sociální a zdravotní, no ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]