Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se chronický slepák léčit doma?

Od: nomohakon® odpovědí: 29 změna:
Už několik měsíců mě trápí bolesti břicha s chaotickým vyměšováním, a jedna z posledních teorií co přežily pozorování je chronický slepák. Dá se to vyléčit doma nebo musím k doktorům?
doplněno 17.11.24 17:23:

Jo pardon, nezmínil jsem se že nesnáším lidi, lidi dělají hlavně problémy, zdržení, a naschvály. Možná antisociální, nediagnostikováno.

zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Všechno se dá vyléčit doma. Jen občas pacient zemře.
hodnocení

Velice užitečná odpověď. Za odměnu si dej pěstí.

hujerbratr

Jaký dotaz , taká odpověď . Tak se nediv!

Nebuď slušnej! Řekni to, no tak řekni to, že na hloupou otázku hloupá odpověď :)
hodnocení

Moje otázka není vtip, prank, nuda, ani něco podobného. Už několik měsíců jsem se pořádně nevyspal, tak se mě nesnažte motivovat k nenávistné destruktivní reakci. Dá se chronický slepák léčit doma, a jak přesně, nebo je to jen na doktory, a přesně jaký a jakým způsobem.

Pěstí si dej sám. Třeba se to v ty tvý makovici rozsvítí a nebudeš sem dávat dementní dotazy.

Jenyku to nevíte žemá doma operační sál? takže když se bude dívat do zrcadla tak si to sám odoperuje!

Diesel, no pokud má doma operační sál a bude se řezat osobně a podle rad na internetu, tak už aby začal. Zvláště, když z něho jde krev. To už dávno měl být ve špitále. Ale je velké nebezpečí, že tam na něho někdo prskne rýmičku. Tak bude radši doma trpět.
Ale ať si každej dělá jak uzná za vhodné. Radši hledat řady na netu, nežli si zavolat rychlou.

JJ toto je asi nejhorší varinta- hypochondr stříknutý hrdinou a trochu trollem!

17.11.24 19:59

*palec2**palec2*

hodnocení

4x

Sice chápu, že se Vám Jenykova odpověď nelíbíla, ale pravda je taková, že má naprostou pravdu. Samozřejmě, nikdo Vám nemůže (a asi ani nechce) bránit v samoléčbě. Nikdo ale neví, jak dalece jste zdravotnicky erudován.

Já bych na Vašem místě neváhal a řešil to s doktorem - při samoléčbě mi přijde zbytečně velké riziko případných komplikací -až fatálních.

mate59
hodnocení

2x

Jestli máte krvavou tekutou stolici,doporučuji zajít hned zítra k doktorovi.To není sranda.

hodnocení

... k obvoďákovi, kde pochytám ještě spoustu respiračního svinstva od všech těch důchodců a východolidí? Snažíte se mě zabít nebo co?

mate59

Nesnažím se vás zabit, jen poradit dle nejlepšího svědomí.Ale když se bojíte sedět u obvoďáka,seďte doma na WC a přikládejte si na slepák něco chladivého.Ale myslím si, že to slepák nebude.

@nomohakon - Snažíte se mě zabít nebo co?

Ne - o to se zatím neúspěšně snažíte sám. Ale když ještě chvíli vydržíte, třeba se zadaří *zed*

hodnocení

0x

Pokud Vás trápí delší dobu bolest břicha, určitě byste si neměl zahrávat a měl by to vidět lékař, i kdyby to byla nějaká prkotina...

doplněno 17.11.24 15:22:

Jak obecná? Tady jste na laické poradně.

Zítra navštivte praktického, ten rozhodne co dál.

hodnocení

Děkuji za radu, ale je taky příliš obecná.

hodnocení

0x

Mohu vědět, jak jste dospěl k tomu slepému střevu? Vím, že se plete poměrně často, zvláště pak na začátku nachlazení, kdy se zduří a jsou bolestié žlázy s vnitřní sekrecí v podbříšku, směrem ke slabinám. Vím to od té doby, kdy jsem k několika dětem ve školce volala záchranku a pak zkušenost s dcerou, kterou ve špitále obkládali 3x ledem. Je to dávno, dnešní odběr krve ihned identifikuje jakýkoliv zánět a slepák není vyjímkou. Ta vaše bolest může být cokoliv. Klidně problém s tlustým střevm, které s v těch místech točí. I plynatost se takhle bolestivě může tvářit. Zkuste pokousat špetku kmínu. Uvidíme. Nebo zítra z lékárny Espumisan.;) V nemocnici se vás v první řadě zaptají, kdy jste naposledy byl na velké a jestli plyny odcházejí.

ltz
hodnocení

0x
Říká se, že s bolesti břicha by se mělo vždycky jít k lékaři. Zvlášť když už trvá dokonce několik měsíců. Žlučník třeba zkraje zklidnite dietou, ale na slepák domácí léčba neexistuje. Může to být zánět, který se rozšíří i na další orgány, tak radši neriskujte.

hodnocení

Nikdo mě nepochopil. Nemám čas vysedávat v čekárně u obvoďáka protože bych byl věčně na záchodě. Nechci nic vymýšlet, nic plánovat, chci jen někam zavolat (kam?) a oni ať se postarají, protože já jsem jen kousek od výletu mezi lidi s Molotovem. Poraďte nebo mlčte!
A kdo neumí číst, tak znovu, ostatní příčiny bolesti břicha jsem už vyloučil, nesouhlasily s pozorováním.
lexa

To je tak těžké se objednat, vysvětlit svou situaci, přijít na tu danou hodinu a řešit ten problém? Místo toho, se měsíce trápit a zjištovat co to může být. Nejste doktor, aby jste si určil diagnozu. Samotní doktoři ohledně svého zdravý nejsou objektivní, jenže vy nejste ani ten.

Co jako čekáte, že vám tady někdo poradí jak léčit slepák doma(který se ani prakticky doma léčit nedá) když ani nikdo neví, jestli ho skutečně máte, protože nechcete zajít k obvodnímu nebo do nemocnice aby vás vyšetřili

Ps: Takže radši zemřete na podvíživu/infekci než "riskovat" chřipku v nemocnici? Bravo, úžasná logika...

liska5
hodnocení

0x

V podstatě slepák funguje jako mandle v krku. Taky lymfatická tkáň, kde válčí bílé krvinky s infekcí. Zkusit se to může, určitě stav vylepší, ale musí být jasno, co tam opravdu je. Podle čeho usuzujete, že je to slepák? Jaké máte hodnoty CRP? Musí se ale válčit na všech frontách. Protizánětlivá strava, brát probiotika, mít ve stravě dostatek vlákniny, pravidelný spánek, dostatečný příjem tekutin, přiměřený pohyb a srovnaná psychika.

Věk? Životní styl? Nadváha, léky, nemoci? Bolesti, teplota, jaká stolice... Já bych si nejdřív nechala vyšetřit krev, abych něco neprošvihla.

hodnocení

Psychika - nemám, mám bolest a tekutou krvavou stolici

Pohyb - nemám, mám bolest a tekutou krvavou stolici

Tekutiny - napiju se a letí to ven

Potraviny - najím se a NEŽ TO DOJÍM letí to ven

Probiotika, vláknina - zkoušel, nebyl žádný rozdíl

Ezo rady a rady dobré tak při prvních dnech si laskavě nech

liska5

Ješiši, podle toho, co píšete, tak jste akutní. Rovnou do nemocnice! Na co čekáte?

liska5

Nedáte dostatek informací a pak se bouříte proti některým radám. Kde je info o krvi v dotazu?!? Jestli je krev ve stolici, tak vlákninu ne, střevo je nemocné, že přijme snad jen vývary a kašovitou stravu. Múže to být polyp, vnitřní hemoroid, zánět hrozící perforací...Zjistí až kolonoskopie.

nov
hodnocení

0x

Chaotické vyměšování je podle vás tekutá krvavá stolice? *alene*

A co takhle úplavice? Tu jste vyloučil?

Zdržte se, prosím, nenávistných komentářů.

Děkuji.

hodnocení

Hohoho, nenávistné komentáře? Ani jsem nezačal. A zase nic užitečného. Všichni jste užiteční jak techsupport od Microsoftu.

hodnocení

0x

jak to tak čtu tady se asi někdo bojí k lékaři...to je stejné jak jsem dal na okolí a nešel k zubaří protože jsem dal na chytré lidi v okolí...to je změnou tlaku a podobně...takže týden už trpím... konzumuji brufen ale zítra se objednávám... a Vy už na nic nečekejte a velmi rychle k lékaři...

hodnocení

0x

Či je to slepé črevo,zistíte ľahko. Pritlačte si na jeho miesto silno a rýchlo pustite. Ak vás to poriadne zabolí, tak je to zápal slepého čreva. 5 dní v nemocnici a ste doma, zaplatíte si nadštandart a ste sám na izbe.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]