Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lehké pobolívání a pálení oka poté, co jsem si natřela bradavici na noze

Od: skritek odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

v pátek večer jsem si natírala bradavici na noze roztokem EndWarts a krátce na to mě začalo pobolívat a občas lehce pálit pravé oko. Je možné, že při tom natírání bradavice ze štětečku "odletělo" nějaké množství toho roztoku a trefilo mě to do toho oka?

Lékárník mi řekl, že to není možné. Dal mi kapky na podrážděné oči. Dva dny si je kapku a zatím žádné zlepšení.

Mám se objednat na oční nebo by mě s tímto vzali ráno jako akutní?

Ještě doplním, že oko není červené. Vypadá normálně.

Díky za radu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Diagnoza : Hypochondria acuta. Terapia : abstinencia od internetu.

skritek
hodnocení

Pokud o tom nic nevíš, tak neodpovídej.

Mou obavu bys pochopil, kdybys věděl, že ten roztok je žíravina.

liska5

To nemuselo stříknout, ale ty výpary mohly oko podráždit. Nebo jste si nevědomky sáhla na oko, když jste měla na ruce mikrozbytek roztoku? Pak by to zahojil akorát čas, tělo se neustále obnovuje. Stejné kapky by Vám dal oční lékař. Dobrý je výplach oka odvarem ze světlíku lékařského. Ten ale mohly obsahovat i ty kapky. A pak je tu možnost, že to s tím roztokem na bradavice vůbec nesouvisí. Ve vzduchu toho lítá, viry nevyjímaje, a venku je studený vítr. Tam teď nechoďte a oči šetřete včetně dlouhého koukání na obrazovky. I viroza může tak začít. Protizánětlivou stravu. Bolavé oči souvisí s přetíženými játry.

skritek
hodnocení

Lékarník mi prodal tyto kapky LIVSANE Oční kapky hydratační a zklidňující 10ml.

Četla jsem si příbalový letáček a světlík lékařský neobsahují. Nevíte, jak dlouho by trvalo než se to oko zpraví? Třeba týden?

hujerbratr

Možná dřív, než se doučíš češtinu

skritek
hodnocení

Vyjadřuj se k věci.

Mimochodem ty ani nevíš, že na konci věty se píše tečka? Učitelé o tom učí písničku malé děti.

Beruško, půjč mi jednu tečku, třeba tu co máš na zadečku, musím jí napsat za větou, ať se mi slova nepletou.

mnd®
hodnocení

0x

Četla jste příbalový leták.? Taky se tam píše,že v případě podráždění a potíží se má kontaktovat lékař.

Já bych s tím za praktickým šel.Dostal bych omluvenku na dobu nezbytně nutnou - ( třeba by to bylo i na celou pracovní směnu ).Lékárník dal kapky ( teda asi prodal ) .Jé---dva dny kapu a nic.Holčičko se vzpamatuj - za dva dny ani rýmu nevyléčíš.

PS: Léčím se přírodníma věcma - brambory prohnaný lihovarem na rum nebo vodku.

skritek
hodnocení

Ano, četla jsem příbalový letáček. Právě proto se ptám, jestli se mám na oční objednat, nebo jestli by mě s tímto problémem vzali ráno jako akutní,

liska5

Než příjdete na řadu, tak se to samo spraví. Jako akutní se chodí s úrazy, cizím tělesem v oku, hnisavými stavy, prudkou alergií, rudým okem, ale tady se nic takového neděje. Počkala bych a chodila s tmavými brýlemi, oči šetřila a jedla zdravě.

skritek
hodnocení

Právě proto nevím, jestli se objednat s tím, že přijdu na řadu až kdovíkdy nebo jít ráno jako akutní. Oko není červené, jen pobolívá, ale na druhou stranu ten roztok je žíravina a nechci o oko přijít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]