Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodavač ve stánku prodáva uzeniny bez informaci co stojí

Od: begi25® odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,ma otazka je,jestli prodavač ve stanku který prodáva uzeniny a nemá označeno co vyrobky stoji,jestli je to v pořadku.Každý prodejce a obchody mají ceny.Myslim si že že tenhle prodavač šidí.Myslite si že je na místě podat čoíce prověření aby se nato podivala?Nechci nikomu ublížit ale zdá se my že je to nepctivé.Moc krát dějuji za odpověd.*zmateny*

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Stánky pokud nemají přímo naceněné jednotlivé výrobky většinou mívají někde bokem ceník s cenami. Jinak nevím o co ti jde. Pokud u něj něco chci koupit, tak se na cenu zeptám. Prodavač jistě zákazníkovi rád odpoví. Místo neověřeného osočování prodavače z šizení, což je jen jakási tvá prapodivná dedukce bych být tebou věnoval energii do českého jazyka. Pokud se stydíš zeptat na cenu, jistě by nějaký odborník s tímto taky pomohl.

hodnocení

5x
Musím reagovat na Vaši větu "Každý prodejce a obchody mají ceny."
Zrovna tento týden v lékárně Dr.Max:
Na regálu u výrobku cenovka čitelná z pozice zákazníka 179,- Kč. Na účtence 219,- Kč.
Jdu zpět a ptám se: "Nemáte tu cenovku špatně?"
Podavačka: "Ne, 179,-."
Já: "Opravdu?"
Podavačka: "179,- je cena s kartičkou..."
Já: "A kolik je teda bez kartičky?"
Podavačka popojde k regálu a z asi 20cm vzdálenosti přečte mikropísmo a hlásí 219,- Kč!
Takže asi takhle se plní informační povinnost. To je mi milejší řezník bez cen, než slavný Dr.Max dělající si z lidí pr..l.
coco

No já nevím jak vy, ale já se před zakoupením zeptám klidně dvakrát :) My se zeptáte ale až po zaplacení, nerozumím tomu.

kare
V lékárně jsou prodavačky?
>coco
To Vás mají asi všude rádi. Koho se ptáte tŕeba v supermarketu nebo v hobbymarketu? S každou věcí chodit ke kase a od kasy (v případě, že se cena nelíbí) je trochu otrava...
>kare
Kde vidíte slovo prodavačka?
ooo

V Supermarketu jsou cenovky a i digitální skenery.

A dnes člověk používá skener v košíku a cenu vidí hned i součet celyho košíku a nepípá u kasy...

Tady je řeč o nějakém prodejním stánku, nebo lékárně - ten stánek může mít rozměry tak 2.3 x 5 m - jaký je tedy problem?

Přečtěte si to celé ještě jednou - na regálu v lékárně CENOVKA BYLA, dokonce krásně čitelná i s názvem produktu. Pokud tedy považujete za normální, ptát se klidně dvakrát na správnost ceny na regálu, tak není žádný problém. Já to za normální nepovažuji. A NEJSEM SÁM. Pokud se podíváte do vyjádření ČOI,tak zákazník má právo, aby mu byla účtována cena na regálu, se kterou byl seznámen. Výjimkou jsou případy, kdy je cena zjevně špatně (např. u nového auta za 300000,- upadnou ze stojanu dvě nuly a cenovka je 3000,-), nebo je cenovka zjevně upravená (zákazník si u cukru za 19,90 přemaloval desetinou čárku na 1,99). Ani jedno nebyl tento případ. Ale já Vám to nevnucuji, ptejte se klidně dál. Vy jste napsal, že mému přístupu nerozumíte. Já i např. ta ČOIka máme názor jiný (viz výše). Takže už asi rozumíte.

hodnocení

5x

Myslim si že že tenhle prodavač šidí***z čeho tak usuzujete?

nemá označeno co vyrobky stoji,****ten seznam a ceny na boku stánku jste viděl?

Myslite si že je na místě podat čoíce****nemyslím si to,.

Moc krát dějuji za odpověd****Vůbec není zač.

stirecek
hodnocení

3x

Dobrý den.

Já pozdravím a s úsměvem se zeptám, co která uzenina, nebo něco jiného stojí. Vždy mi prodávající ochotně odpoví. Ale je zboží, které je mi tak pochuti, nebo tak moc po něčem toužím, že se na cenu raději neptám. Je hodně hnusné stánkaře, pravděpodobně malého zemědělce, který má jenom výjimečnou možnost něco prodat bonzovat . Ale je pravda, že já zrovna o tomto prodávajícím nic nevím, jestli to není jenom překupník. Nutí vás někdo aby jste tam nakupoval?

coco
hodnocení

3x

Prodávající je povinen při nabídce a prodeji zboží (jímž se zde rozumí i služby) poskytnout informaci spotřebiteli tak, aby měl možnost seznámit se s cenou před jednáním o koupi zboží, pokud zákon o cenách nestanoví jinak, a to

a) označit zboží cenou, kterou uplatňuje v okamžiku nabídky a vztaženou k prodávanému jednotkovému množství zboží a určeným podmínkám,
b) zpřístupnit na viditelném místě informaci o této ceně formou ceníků,
c) zpřístupnit tuto cenu jiným přiměřeným způsobem, nelze-li označit zboží cenou způsoby uvedenými v písmenu a) nebo b),
d) předložit nabídkový ceník dílů a činností, pokud se zboží sestavuje z běžných dílů nebo činností na základě zvláštních požadavků kupujícího, nebo
e) oznámit kupujícímu odhad ceny, nelze-li podat informaci o ceně způsoby uvedenými v písmenech a) až d).

Cenou se zde u výrobků rozumí konečná nabídková cena, která zahrnuje všechny daně, cla a poplatky.

hodnocení

2x
ČOI informační povinnost
coi.cz/...

hodnocení

2x

Pozdravím, zeptám se na něktéré ceny a většinou řeknu že je jeho hyba že tam nemá cenovky a odejdu.

vada
hodnocení

1x

Takže ty ses ho zeptal a on tě neinformoval o ceně zboží před tvým nákupem? Nebo z čeho dovozujete, že šidí a koho?

Přijde mi to jako těžká deme..., neumět se informovat na cenu zboží ve stánku :) Nutí tě někdo Někoho ke koupi?

Prásknoutčovice samozřejmě můžeš, otázka je, jestli ten stánek tam bude v době kdy kontrola přijde, jestli náhodou on tam někde nemá ceník který ty jsi jenom neviděl, a tak dále, každý bonz malého prodejce poškodí, protože je to je czasová ztráta takže pokud ho chceš poškodit, ani ses ho zeptal, no tak samozřejmě napiš za tepla bonz :)

Ovšem přemýšlím, komu tím pomůžeš? Ten, kdo si to koupit chce, tak se přece umí zeptat na cenu, i když možná dneska asi ne, když 60% lidí má problémy s psychikou a potřebuje medikaci. Jen jestli v tom nebude spíš je ta závist že on vydělává a ty jsi na dáfkach?

Ale poradím ti, Natoč skrytou kamerou, že žádáš o informace o složení těch uzenin, To bude větší trefa, pak můžeš bonznout i zemědělské a potravinářské inspekce

hodnocení

1x
Nikdy nekupuji třeba uzeniny na stánku, který tam dneska je a zítra už ne.

hodnocení

1x
Například mně to taky vadí..Výrobky a produkty bez ceny..Sice mají alibisticky někde nalepený nebo položený ceník s drobným písmem,aby se neřeklo a kontrola na ně nemohla..ale už toto zavání nějakou kulišárnou,minimálně v podobě přemrštěné ceny..jinak by neměli důvod to dělat..Někde se mačkat ve frontě a čekat, až se budu moci zeptat na cenu? Nebo pokřikovat na prodejce "prosimvás,zakolik je tohle a tohleto? A ta cena je za kus nebo kilo? Nebo deset deka?" V dnešní době fakt néé..Prostě hokynařina jak cyp..Stánkaři byli obvykle "dobří obchodníci" odjakživa ;)
coco

Ale měli, nikdo asi nemá chuť někde ve stánku doplňovat cenovky prostě tam je někde ceník a když nejsi líný, tak se na cenu nebo ceník zeptáš . Anebo tam prostě nenakupuj.

Tyhle problémy dnešní pomatené doby, hrůza.

Ty sis jistě takový stánek nezkusil nikdy provozovat že ne?

hodnocení

0x

Informace o ceně by vám měla být sdělena zřetelně při prvním kontaktu se zbožím tak, abyste měli možnost se seznámit s cenou v dostatečném předstihu před jeho koupí. Podnikatel je tudíž povinen zřetelně označit zboží cenou nebo jiným vhodným způsobem zpřístupnit informaci o ceně zboží. Může tak učinit uvedením ceny přímo na baleném výrobku, v regále, formou ceníku na viditelném a přístupném místě v bezprostřední blízkosti daného zboží.

https://www.coi.cz/faq/1-musi-byt-zbozi-oznaceno-cenou/

farm
hodnocení

0x

Pokud nejsou u zboží cenovky, je nejspíše velmi drahé. Odcházím pryč, bez výjimky. I z obchodu. Nemusí jít nutně o podvodníka, i když ...milý rozmilý čecháček vimislý mnohé.

trest
hodnocení

0x
To není třeba. On už se vytrestal dost, že svým jednáním odradil spoustu zákazníků. Já třeba taky nekupuju nic co nemá cenu. Můžeš si zajít třeba do kauflandu tesca kam chceš

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]