Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,ma otazka je,jestli prodavač ve stanku který prodáva uzeniny a nemá označeno co vyrobky stoji,jestli je to v pořadku.Každý prodejce a obchody mají ceny.Myslim si že že tenhle prodavač šidí.Myslite si že je na místě podat čoíce prověření aby se nato podivala?Nechci nikomu ublížit ale zdá se my že je to nepctivé.Moc krát dějuji za odpověd.
No já nevím jak vy, ale já se před zakoupením zeptám klidně dvakrát My se zeptáte ale až po zaplacení, nerozumím tomu.
V Supermarketu jsou cenovky a i digitální skenery.
A dnes člověk používá skener v košíku a cenu vidí hned i součet celyho košíku a nepípá u kasy...
Tady je řeč o nějakém prodejním stánku, nebo lékárně - ten stánek může mít rozměry tak 2.3 x 5 m - jaký je tedy problem?
Dobrý den.
Já pozdravím a s úsměvem se zeptám, co která uzenina, nebo něco jiného stojí. Vždy mi prodávající ochotně odpoví. Ale je zboží, které je mi tak pochuti, nebo tak moc po něčem toužím, že se na cenu raději neptám. Je hodně hnusné stánkaře, pravděpodobně malého zemědělce, který má jenom výjimečnou možnost něco prodat bonzovat . Ale je pravda, že já zrovna o tomto prodávajícím nic nevím, jestli to není jenom překupník. Nutí vás někdo aby jste tam nakupoval?
Prodávající je povinen při nabídce a prodeji zboží (jímž se zde rozumí i služby) poskytnout informaci spotřebiteli tak, aby měl možnost seznámit se s cenou před jednáním o koupi zboží, pokud zákon o cenách nestanoví jinak, a to
a) označit zboží cenou, kterou uplatňuje v okamžiku nabídky a vztaženou k prodávanému jednotkovému množství zboží a určeným podmínkám,
b) zpřístupnit na viditelném místě informaci o této ceně formou ceníků,
c) zpřístupnit tuto cenu jiným přiměřeným způsobem, nelze-li označit zboží cenou způsoby uvedenými v písmenu a) nebo b),
d) předložit nabídkový ceník dílů a činností, pokud se zboží sestavuje z běžných dílů nebo činností na základě zvláštních požadavků kupujícího, nebo
e) oznámit kupujícímu odhad ceny, nelze-li podat informaci o ceně způsoby uvedenými v písmenech a) až d).
Cenou se zde u výrobků rozumí konečná nabídková cena, která zahrnuje všechny daně, cla a poplatky.
Pozdravím, zeptám se na něktéré ceny a většinou řeknu že je jeho hyba že tam nemá cenovky a odejdu.
Takže ty ses ho zeptal a on tě neinformoval o ceně zboží před tvým nákupem? Nebo z čeho dovozujete, že šidí a koho?
Přijde mi to jako těžká deme..., neumět se informovat na cenu zboží ve stánku Nutí tě někdo Někoho ke koupi?
Prásknoutčovice samozřejmě můžeš, otázka je, jestli ten stánek tam bude v době kdy kontrola přijde, jestli náhodou on tam někde nemá ceník který ty jsi jenom neviděl, a tak dále, každý bonz malého prodejce poškodí, protože je to je czasová ztráta takže pokud ho chceš poškodit, ani ses ho zeptal, no tak samozřejmě napiš za tepla bonz
Ovšem přemýšlím, komu tím pomůžeš? Ten, kdo si to koupit chce, tak se přece umí zeptat na cenu, i když možná dneska asi ne, když 60% lidí má problémy s psychikou a potřebuje medikaci. Jen jestli v tom nebude spíš je ta závist že on vydělává a ty jsi na dáfkach?
Ale poradím ti, Natoč skrytou kamerou, že žádáš o informace o složení těch uzenin, To bude větší trefa, pak můžeš bonznout i zemědělské a potravinářské inspekce
Informace o ceně by vám měla být sdělena zřetelně při prvním kontaktu se zbožím tak, abyste měli možnost se seznámit s cenou v dostatečném předstihu před jeho koupí. Podnikatel je tudíž povinen zřetelně označit zboží cenou nebo jiným vhodným způsobem zpřístupnit informaci o ceně zboží. Může tak učinit uvedením ceny přímo na baleném výrobku, v regále, formou ceníku na viditelném a přístupném místě v bezprostřední blízkosti daného zboží.
https://www.coi.cz/faq/1-musi-byt-zbozi-oznaceno-cenou/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.