Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Apnoe poruchy spánku

Od: mirek* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.Mám dlouhodobé problémy se spánkem. Byl mi na 2.dny zapujčen domu přistroj se kterým jsem spal.Bylo mi zjištěno slabé okysličení. Ted budu spát ve spánkové laboratoři 3.dny. Podle naměřených výsledku mi dají masku na spaní domu se kterou již budu spát a odstraní se příčiny nespavosti. Chci se zeptat jaké již máte výsledky a uspěšnost této léčby? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
To dost záleží na tom, čím je u vás apnoe způsobeno. Podle toho vám přístroj nastaví. Pokud "jen" obezitou a zhoršenou průchodností dýchacích cest, tedy pokud jde o klasickou obstrukční apnoe, tak si to lidé většinou pochvalují a nechtějí bez toho spát. Při lehké formě si možná vystačíte jen s nosní maskou, ale většinou dojde na celoobličejovou. Samozřejmě, že spát s maskou a hadicí je jistý diskomfort a také to není zcela neslyšné. Čím vyšší tlak vám budou muset nastavit, tím vyšší bude hlučnost a objeví se třeba i problémy s netěsností masky, pokud vám úplně nesedne. Také si s maskou v posteli nepokecáte s manželkou. Nebo pokud musíte v noci na WC, tak je to taky komplikace. Kvalitnější spánek spánek s maskou údajně i usnadňuje hubnutí. A zhubnutí je šance, že se opět obejdete bez masky.

hodnocení

1x
Maska tě nevyléčí, jen to mírní důsledky apnoe. Osobní zkušenost nemám, lidé si to ale (pokud masku snesou) chválí. Na ORL jsi už byl? Něco se dá dá řešit i operativně, ale to ti musí říct doktoři. My můžem jen vařit z vody.

liska5
hodnocení

1x

Některé apnoe se dají řešit chirurgicky - laserové odstranění té přebytečné vibrující tkáně, což bývá u mohutných chlapů. Vím jen, že v Plzni a Praze, klinika Lente. Jen bacha na pojišťovnu. Né každá to proplácí. Pak tedy za svoje.

V masce si pokecáš, aj se napiješ z láhve, pokud zvolíš masku jen na nos. Maska se fasuje na míru a ještě si ji přizpůsobíš pásky na suchý zip. Pak už snadno zacvakne na magnetky.

Maska ale neléčí, ta jen podporuje dýchání vháněním zvlhčeného vzduchu. Teplotu ti nastaví v labořatoři a dálkově ti ji mohou upravit. Netěsnost masky hlásí přístroj. Ten máš mít postavený na vyšším místě než hlava a na podložce, jelikož bývá horký. Ten registruje a sděluje na dispeji dobu použití. Měla by být denně vyšší ne 4 hodiny. Do přístroje denně zasuneš šuplíček s převařenou vodou. Takové 3 deci za noc se spotřebují. Jednou za měsíc propláchneš hadici.Co rok jezdíš do té spán.laboratoře nebo oné kliniky na kontrolu.

id
hodnocení

0x
Máme pána v rodině se stejným problémem. Masku si pochvaloval. Už jí nepoužívá jakmile shodil 15 kg nadváhy.

hodnocení

0x
Dobrý den,apnoe nemám,ale když jsem mela +-100 kg,tak jsem chrapala,zhubla jsem 12 kg a pokračuji a téměř jsem přestala chrapat. Pokud jste obézní,může být příčina i tam a pak by shozeni váhy nejspíš pomohlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]