Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musím si koupit nové brýle kvůli novému klipu?

Od: dominik77 odpovědí: 4 změna:

Pěkný den přeji,

v roce 2019 jsem si v Eiffel Optic koupil dioptrické brýle s jednoduchým klipem proti sluníčku. Sedl jsem na něj a zníčil jej, bohužel. Dneska jsem zašel do té samé pobočky, kterou již vlastní jiná firma - Mister Optic (nicméně prodavačka totožná jako tehdá) a bylo mi řečeno, že na 4 roky staré brýle již klip neseženu, že jsem to kupoval u jiné firmy, která zkrachovala. Že si musím koupit nové brýle, jestli chci nový klip. Opravdu to je pravda? Klip nelze jinak sehnat než koupením nových. Přišel jsem si odbyt jako kdyby paní prodavačce šlo jen o kšeft bez ochoty mi poradit. Třeba se pletu. Děkuji za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paveldvorak
hodnocení

0x

podíval bych se na čínské eshopy

bramburka
hodnocení

0x

Zkus se zeptat tady:

eiffeloptic.cz/...

mll
hodnocení

0x

Ano, blbě se to shání i na nové brýle (ale to se aspoň dají vybrat takové, ke ktrým to mají). Otec to taky docela rychle zničí a právě pak obchází všechny možné optiky, někdy uspěje u Číňanů (ty brýle jsou samozřejmě udělané tak, aby tam ty čínské nešly, ale číňani se rychle učí, i ten magnetický (tj. nedržel na klip, ale na magnety) se podařilo sehnat). V optice mu akorát vnucovaly dioptrické sluneční brýle, což nechce.

Optik je poslední dobou nějak moc, i když už se začínají redukovat (podobně jako předtím třeba lékárny a herny, ty taky vyplňovaly všechny volné prostory) a místo nich nastupují banky a pojišťovny a poslední dobou bubble tea a nails (jsem zvědavej za jak dlouho budou mizet). Ale proč to píšu je to, že je nepocohpitelné, že když je taková konkurence, že v těch prodejnách zrovna nepřekypují ochotou. Buď ta prodavačka věděla, že nemá nic, co by na to pasovalo (když se ani nepokoušela hledat), nebo prostě má zákazníky na háku.

hodnocení

0x
To se vám nezdá, samozřejmě, že vàm chtějí vnutit nejlépe drahé nové brýle. Ale 4 roky je na brýle dnes skutečně dlouhá doba, i kdyby to byl stále ten samý obchod Zkuste podle označení brýlí prohledat eshopy, nejen české. Pokud označení typu nemáte, zkuste brýle/klip slušně zepředu vyfotit na jednobarevném pozadí. Při troše štěstí vám je Google lens najde, třeba aspoň ten typ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]