Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majetkové vypořádání po rozvodu

Od: mezek251* odpovědí: 4 změna:

Zdravím Vás a prosím o pomoc a radu. Před 25 lety jsem se oženil a měl jsem z předchozího manželství vybavený byt, kam se moje - nyní již rozvedená žena přistěhovala se svými 2 syny. Vlastnictví bych mohl prokázat úředním zápisem, příp. svědectvím.
První dotaz je - bude tento majetek - lednice,pračka,TV,nábytek, a pod. zahrnut do vypořádání jako pouze můj majetek, nebo ne a případně proč?
Druhý dotaz ještě k tomuto: Jak je to s věcmi,které byly nahrazeny v manželství původně pouze mými z důvodu stěhování,poruchy,prodeje a podobně? Prostě byly nahrazeny novými?
Dále,-bývalá pořídila v době manželství na úvěr pro svou firmu za 100.000 garáž, postavila na zahradě, kde mám v KN zapsaný 9/10 podíl na sebe,a ona 1/10 a nemá kam garáž přestěhovat, protože se odstěhovala. chce na mne 50.000 jako vypořádání. Já zase bych chtěl, aby si firma - kde už ani nemá sídlo, garáž odvezla a já byl vyplacen v rámci vypořádání. Co a jak bych měl formulovat ve svém stanovisku její advokátce?
Dále bych se chtěl zeptat, v jakých "cenách" - pořizovacích, či zůstatkových, se při vypořádání vychází u -
1) dluhů z předmanželské doby
2) z dluhů z doby manželství
3) u v manželství nabytého majetku movitého
4) u v manželství nabytého majetku nemovitého
5) u v manželství nabytého majetku FIREMNÍHO-manželky
6) jak se posuzuje majetek FIRMY, který byl nabyt v manželství, ale byl již vyřazen
7) jak se posuzuje majetek osobní, který byl nabyt v manželství, ale byl již k datu rozvodu prodán,vyhozen?
8) jak bych se měl domoci v rámci 1/10 manželčina vlastnictví náhrady své práce na její 1/10, zhodnocení jejího podílu dostavbou,opravou a pod.?
9)přihlíží případný soud k tomu, že ona opustila mne, ona se odstěhovala ode mne?
Moc Vám děkuji za Váš čas pro odpovědi na moje otázky.
Zdravím Vás s úctou
Miroslav1948

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

Vážený pane Miroslave, nepochybuji, že se zde na poradně najde určitě někdo, kdo by Vám dokázal poradit (možná i dobře), ale tento soubor dotazů bych spíše svěřil najatému advokátovi, který sice za peníze, ale zcela v souladu s platnými zákony podá nejlepší možné odpovědi či řešení vzniklé situace.

sebod*

Miroslave. Zařízení bytu pořízený před dvacetipěti lety *ee*. (No, možná zkusit nechat ohodnotit starožitníkem :D) Osobní majetek, který byl vyhozen *ee*. Tohle přeci nemá žádnou cenu *nevi*

chlupatependolino*
hodnocení

0x

. . . teď už se Vaší paní nedivím, že Vás opustila. Hodně štěstí u soudu s těmi vašimi osobními majetky, vyhozenými či prodány před rozvodem.

malvinka*

Pendolíno, hovoříte mi z duše. Krásně jste vše uvedla na pravou míru panu DéKáPéčkovi .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]