Nejste přihlášen/a.
Mám od svého obvodního lékaře předepsané kvůli zvýšené hladině cukru v krvi tablety Metformin Teva.850. Zajímalo by mne kdo je berete, jestli jsou účinné a pomáhají snížit zvýšenou hladinu cukru a dále bych potřebovala se dozvědět, když bych chtěla slavit narozeniny a dát si skleničku šampaňského, jestli by bylo dobré před oslavou jeden den vynechat si vzít tabletku aby to v těle neudělalo něco špatného?
Musite den predem lek vynechat!
Brala jsem Metformin nekolik let a mela jsem potoze se zazivanim. K memu velkemu prekvapeni mi lekar rekl, ze muzu klidne na 2-3 tydny vynechat, ze se nic nestane! Tak jsem vynechala a prestoupila na jiny lek, ktery snasim bez problemu.
Ale alkohol nepiju.
menimecukrovkupohybem.cz/...
Nebude lepší vynechat to šampanské, než-li prášky? Léčba je nadřazená Vašemu pochlastávání a lékař Vám řekne to samé. Dejte si vodu nebo sirup z kompotu.
" Metformin Teva s alkoholem:
Během užívání přípravku Metformin Teva se vyhněte nadměrné konzumaci alkoholu, protože to může zvyšovat riziko laktátové acidózy:"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.