Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest ruky po odběru krve

Od: anonymous2 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, je normální, že ihned po odběru krve začne bolet natažení ruky a pokrčení ruky (dotyk ramene)? Byla jsem na několika odběrech a nikdy se mi tohle nestalo. Nemám modřinu, je to trochu oteklé. Už když píchla jehnu, tak to bolelo - normálně skoro nic necítím. Je možné, že se nějak napíchla šlacha? Čím to může být? Odstup od posilovny jsem měla >24 h (35 h). Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

6x

Já to vidím tak, že se sestřička zrovna trefila do čidla bolesti, nervového zakončení ve škáře těsně pod povrchovým epitelem pokožky. Tato čidla v těch místech nejsou hustě, jako na rtech nebo prstech. A že je odběr pokaždé jiný? Záleží na mnoha faktorech jehlou počínaje, Vašich žilách, místech vpichu... a šikovností sestřičky konče. Místa, která jsou často pícháním poraněna, jelikož se nabízejí k odběru, tak trochu sklerotizují, jsou pak křehčí. Těm je dobré se pak vyhýbat.

Do šlachy určitě ne. To by nic nenabrala. Žíly vedou záměrně hned pod kůží, aby je nesvíral při návratu krve odpor tkání, tedy i šlach. Chce to čas.

anonymous2

Děkuji za vysvětlení.

hodnocení

0x
Ano je to normalni, nejančete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]