Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Śpenátová polévka v sáčku

Od: martin8 odpovědí: 16 změna:

Zdravím všechny rádce. Od dětství mám rád špenátovou polévku, existuje "hotová" varianta v sáčku? Není nikde k dostání a nepomohl ani internetový vyhledávač. Vařit jednu porci se mi nevyplatí, díky za rady a tipy.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Pokud nechcete ze syrového, tak mražený špenát se prodává též "nakouskovaný" v takových špalíčcích. Koukněte do mražáků hlavně v těch hyparmarketech. Je to větší sáček, ve kterém to chrastí a jsou na něm ty špalíčky / puky/ vyobrazené. Pak si z mrazáku budete odebírat postupně vždy jen několik puků.

liska5

Nedělejde špenát do foroty /zásoby/, ohřívaný ztrácí hodnoty a ani není tak dobrý.

Také bych to takhle řešila, kdybych nenašla sáček. Špenát se dá koupit v několika variantách. Ten protlak, než se dojde domů, pak se dá z něho kus uříznout. A jinak je v porcích a ještě v jiné variantě. Trošku vody do varu, špenát do toho rozvařit, mléko nebo smatana s trochou hladké mouky. Odstavit, nastrouhat česnek a vmíchat rozkvedlané vejce. ;) Sama dělávám se zásmažkou na másle a nočkama se sýrem. Klidně na 3 dny. Ale co jsem napsala, to je snad nejsnadnější. Jinak si myslím, že malý pytlík "Do hrnečku", malý pytlík, by mohli v prodeji mít.

hodnocení

1x

Proč. Uležená polévka chutná ještě víc druhý a třetí den.

Toho nezajímala chuť. Toho zajímaly nějaké polotovary, nedej bože, aby si za 15 minut uvařil polévku z čerstvého špenátu! To snad nedopustíme. Ultrazpracovatelé potravin jsou na nás přeci závislí!

ali

Možná si chce objednávat mražené a vomáčky z allegra...

Kdesi jsem četl, že kdybyste viděli, jak se dělá ten Špenátový mražený protlak, že by jste to nevzali do pusy, no předpokládám že tam se melo kde jakou ...

liska5

Na jaře lze dělat špenát z mladých kopřiv. To stokrát raději, než instantní. Hlavně základ cibulovou jíšku, špenát, pak mléko, česnek se solí..Vodou doředit..

hodnocení

1x
Instantní do hrnku, nasypete zalejete horkou vodou a jíte (pijete)*smich*

hodnocení

0x

Tak si uvařte třeba 3 porce. Pytlík špenátu, smetana, 1 brambora, cibule česnek kořeniny a mixér

Pro ty línější je třeba TOTO, ale neumím si představit, kdo by za necelý litr polévky utratil skoro 250 Kč. S tím mým receptem Vás 3 až 4 porce vyjdou společně do 50 Kč.

martin8
hodnocení

Díky všem za rady, možná to vyzkouším. Jsem sice antitalent na vaření, ale podle návodu by to nemělo být těžké. Špenátová polévka mi hodně chutnala ve školní jídelně a myslím, že tam bylo i vajíčko.

martin8
hodnocení

Díval jsem se také na návody a většinou tam dávají vývar. Ten bohužel neumím...

Na tohle použití můžete vývar koupit. V kostkách, nebo kelímku.

martin8
13.11.24 13:09
hodnocení

OK, díky.

hodnocení

0x

Vývar nikdy nedávám, pouze vodu. Nevěřím, že v družině vývar vaří. Snad se dá vylepšit kostkou kuřecího vývaru. Masox ne!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]