Nejste přihlášen/a.
Zákazníci se vyrábějí sami, protože aspoň u nás to funguje tak, že mi nikdo nenařizuje, co mám jíst. Proto jím zdravě a nekrmím se nesmysly.
To se ovšem nedá tvrdit o všech, zejména ne těch, co se řídí jenom reklamou a připadají si ultramoderní a natolik pokročilí, že se krmí "moderními" (čti bezcennými až škodlivými) nesmysly.
To ale není vina lékařů ani potravinářů, nýbrž pouze a jenom hloupých spotřebitelů.
Tady nejde o doplňky. Tady jde o to, že lékař dostane dovolenou na Kubě od farmaceutické firmy, za to, že bude předepisovat výhradně produkty oné firmy, byť jsou k mání léky stejného složení od jiných firem. Lékař pak ony léky / vč. očkovacích látek/ vnucuje i tam, kde to nemusí být zatím potřeba, aby jich udal co nejvíc..Měla jsem muže lékaře, tak vím.
...A doplňky jsou dobré, když se v nich orientujete a víte, co potřebuje Vaše tělo doplnit.
Lékaře se v tom pípadě ptejte na to, jaké je to léčivo a jaká dávka je konkrétně vhodná právě pro Váš případ.
Následně se jej zeptejte na levnější generikum daného léčiva. Lékař Vám nesmí zatajovat Vaše možnosti, takže i pokud by protežoval jednu konkrétní značku s vidinou větší provize, musí Vás poučit, čím levnějším ji můžete nahradit.
Ano, lékař připustí, že existuje stejně účinná a levnější varianta, jenže kdo se zeptá? Pokud těm, co se odhodlají a zeptají, odpoví třeba něco ve smyslu, že onen lék nebývá pravidelně. Prostě není nad to co nejdéle žádné léky nebrat a řešit to co nejdéle životosprávou, přírodními metodami a doplňky.
Lékárnice jsou prodavačky produktů (neboli drog - anglicky se lék nazývá "drug") a lékaři jsou prodavači zákroků. Nechte se vyšetřit náhodně na 10 místech na cokoliv a minimálně v 1 případě vám lékař něco najde. Přesně dle hesla "zdravý člověk neexistuje". Cílem je poté k lékaři docházet pravidelně po mnoho let, nejlépe doživotně. Je tak zajištěn dlouhodobý byznys.
Existuje mnoho rad zdarma, díky kterým se můžete bez problému vyhnout mnoha antibiotikům, chirurgii a jiným chemickým lékům. Protože jsou ale zdarma, lékař vám je nikdy neřekne. Není placen za rady. Je placen za provádění zákroků a následný prodej předražených léků.
A lidé si za to mohou sami. Dokud bude většina myslet stylem "ten můj doktor je špatnej, tentokrát mi napsal nějak málo prášků!", ani se to nezmění. Dobrou chemickou chuť
Poviem vam, co je najvacsi biznis : zarabanie na ludskej hluposti. Zoberme si homeopatika, nik nemusi robit zlozity a dlhotrvajuci drahy vyskum, staci nieco nariedit, zabalit a predat. Ziadne kontroly ucinnosti, vedlajsich ucinkov, jedine, co sa kontroluje je hygiena vyroby. Naklady minimalne, potom este nieco do reklamy a peniaze sa len sypu za kockovy cukor a destilovanu vodu.
Dalsi biznis su rozne vyzivove doplny, ktore nemaju status lieku a opat, ziadne testovanie a overovanie. Tu taky extrakt z takej peruanskej rastliny, tam zralocie chrupavky ...
V dalsej urovni biznisu su rozne skolenia cinskej mediciny, homeopatie, knihy, kurzy, vsetko sa kupuje ...
nik nemusi robit zlozity a dlhotrvajuci drahy vyskum, staci nieco nariedit, zabalit a predat.
A co teprve tečkovací a booster šmakulády, na které lidi stáli fronty
Vy si myslíte, že ti Vaši dobrosrdeční růžolící prodejci doplňků a podobných nesmyslů to prodávají pouze pro Váš hezký úsměv zdarma? Že stavějí fabriky, aby Vás bezplatně dotovaly zbytečnými produkty?
Doporučuji Vám neorientovat se podle kdejakých bulvárních plátků, které vycházejí pouze za účelem tvorbuy zisku. A onen zisk je tvořen právě inzertními poplatky od výrobců té Vaší "svatoléčby".
Já tedy ještě nikde na internetu ani v médiích neviděl reklamu na léky. Zato reklamy na zbytečné doplňky vidím úplně všude a přesně tam všude se jimi necháte maniulovat.
Rada: Otevřít oči a nepapouškovat to, co Vám lidé bažící po Vašich penězích předhazují. Až jednou vážně onemocníte, za tu "lobby" budete ještě rád. Magické pirule bez účinnosti Vám maximálně tak prodlouží trápení, ale z nemoci Vás nikdy nevyléčí.
@tvk Chci sdělit, že lékař léčí podáním léku nebo jinou vhodnou ÚČINNOU terapií. Prodejce nesmyslů tvrdí, že léčí, ale dle zákona neléčí nic a ani to právně tvrdit nemůže, protože tím porušuje výživová a zdravotní tvrzení, které monitoruje SZPI.
Opravte si tu klávesnici, jinak Vaše příspěvky neříkají nic a vypadá to, že máte odblokovanou klávesnici na mobilu když se právě vezete autem a mačká se Vám to po kapsách.
Ale že to pokaždé mamrdí pouze a jenom Vám. Asi nějaké spřisahání, podobně jak s tou Vaší vysněnou lobby.
Pokud zatím neexistuje lék, který by něco plně vyléčil, úkolem lékaře je aspoň tlumit negativní přízanky dostupnými jinými léky, aby zkvalitnil život pacienta. Raději si sedněte, ať nepadnete na zadek, ale takhle to vždy bylo.
To pouze prodejci zázraků v podobě doplňků (čti zbytečností) Vás budou trpělivě a s úsměvem přes celý ksicht přesvědčovat. že Vás vyléčí, ale ono nakonec prd. Pouze utracené tisíce a zhoršený zdravotní stav, o který se měla hned od začátku starat léčba.
Tohle neni nic nového, to se všeobecně ví dlouhé roky. Farmaceutické firmy potřebuí prodávat a protože jejich výrobky jsou na předpis, no tak logicky jdou za lidmi, kteří ty předpisy vydávají. V tomhle lékařům trochu závidím (nechtěl bych to dělt). Když já chci na nějaké to sympozium nebo konferenci (minimálně jednou do roka je dobré pokecat si s lidmi z oboru a prezentovat svoji práci), musí se můj zaměstnavatel praštit přes kapsu, doktoři si na svá sympozia prý jezdí na účet farmaceutických firem. A nejsou to akce v Plzni nebo Tatrách, což je tak nejvejš, na co se mi podaří zaměstnavatele přesvědčit.
Tlak a cholesterol (a několik dalších chronických potíží), to jsou vděční pacienti, to se nedá vyléčit a musí se to jen léčit. Neni žádnej kšeft vyvinout pilulku, která něco vyléčí. Pravý kšeft je vyvinout pilulku, kterou musí pacient brát (a sypat penízky) furt. Tady se samozřejmě už dostáváme do roviny konspiračních teorií.
Ostatně známe ten vtip: Táta byl zdravej jak řípa, dokud mu doktor nezměřil tlak.
A to není jen s léky na cholesterol. Jsou další léky, např. na cukrovku, přitom by stačilo lidem říct, ať nejí srajdy. To by v drtivé většině cukrovek druhého typu velmi pomohlo a ulevilo. Když ti doktor napíše antibiotika, a ty ti kompletně zničí střevní mikroflóru, tak naklušeš do lékárny, že máš hroznej průjem a křeče v břiše a tam ti nacpou probiotika. Nebo u porodu. Ženský nastřihnou tam dole (hráz) nejčastěji proto, aby ji mohli zašít, k toho něčím umrtvit. Pak chodí na kontroly a převazy, možná dodatečné zašívání a z toho se lékařům od zdravotní pojišťovny chechtáčky jen sypou. Samozřejmě, že ti doktoři řeknou, že nástřih hráze dělají, aby zachránili miminko, proč taky jinak? Že je to zranění druhého stupně, to je jedno. Když už se ženská natrhne při porodu, tak to jde cestou nejmenšího odporu a rychle to sroste samo. Ale nástřih můžeš léčit a dávat do kupy klidně roky.
Ve zkratce je to všechno propojený. Oficiální a schválené léky jsou propojené s doplňky stravy a vitamíny. Léky doktoři nejčastěji předepisují, aby vás udělali více nemocným. Tzn. více léků, více ošetření, více vyšetření, více operací... Ve velmi dávné minulosti čínští lékaři na východě si brali peníze od pacientů, když byly úplně zdraví a v pohodě. Když onemocněli, tak jim platit přestali. A tohle skutečně fungovalo ve prospěch lidí. V dnešní době nemyslitené. Musíte se o svoje zdraví starat primárně sám a lékaře potřebovat co možná nejméně.
Naprostý souhlas ! Manželka spadla na chalupě ze schodů a zlomila si hrudní obratel. Sanitka jí odvezla do děčínské nemocnice, kde ji nechali 3 dny ležet a pak ji převezli do Ústí nad Labem, kde ji operovali a dali jí do páteře nějakou výztuhu. Měli jsme možnost nechat manželku převézt do FN v Motole, kde je známý doktor, ale doktoři v Ústí s tím rezolutně nesouhlasili. Operaci provedli tak, že k té páteři šli z boku a zezadu, museli tedy odhrnout všechny vnitřní orgány zejména plíce. Řez byl cca 40 cm dlouhý a operace stála VZP 500 000 Kč.
Ve zprávě byl uveden termín kontroly po 3 týdnech. Tak jsem manželku naložil do auta odvezl do Ústí. Cestou měla silné bolesti, jak auto drncalo. Když jsme se dostavili na tu ambulanci, tak tam byl doktor, který o manželčině operaci nic nevěděl a divil, že když jsme z Prahy, tak proč jsme přijeli do Ústí. Jen se tedy zeptal, zda má bolesti a řekl, že prý to přejde.
Na druhou kontrolu už jsme tedy šli na spondylochirurgii do FN v Motole. Tam se velmi divili, kdo tu operaci tímto způsobem v Ústí prováděl a že prý u nich by ten zlomený obratel řešili krátkým řezem na zádech a dvěma šrouby.
Z toho tedy vzniká podezření, že doktoři v Ústí operují páteře podle starších metod, kdy se dávají páteřní výztuhy od určitých výrobců, kteří to dokáží patřičně ocenit. Také převozem pacienta do jiné nemocnice by byla ztracena platba za operaci ve značné výši.
Prostě v současné době je státem povoleno kšeftovat se zdravím občanů. Zdravotní péče je podle Ústavy ČR bezplatná, ale za léky musí pacienti platit v souhrnu miliardy. O takovém kšeftu se lékárníkům za komunistické totality ani nesnilo a přesto byl tehdy lékárník jedním z nejbohatších občanů.
Jestli je někdo uplácen či ne, to nemohu hodnotit. Nicméně moje zkušenost: před 10 lety vysoký tlak - obvoďák předepsal jednu pilulku, kardiolog předepsal druhou se slovy, že dnes se upřednostňuje kombinace více léků. Byl jsem docela vyjukanej, IM jsme v rodině měli, začal jsem poctivě brát... za rok kardiolog řekl, ať místo 0,5 tablety beru klidně celou, že to ničemu nevadí (tlak v normě, tak k čemu další půlka tablety - na to jsem se už vykašlal a beru 0,5). Nyní se cholesterol zvýšil na 2,8 (limit 3) a kardiolog chtěl předepsat léky na cholesterol... prý jsou výborné, že stačí jedna tableta denně a bude zase dobře... když jsem řekl, že to nechci, sestra se přimlouvala, že je bere taky a že je bere většina lidí, že od čtyřicítky je normální brát x léků denně... nas... to že je to do konce života, to vám nikdo neřekne. To že k těm lékům musíte začít brát další lék, to vám taky nikdo neřekne. Asi změním doktora nebo to vezmu do svých rukou.
Cholesterol neboli, teda vas nic netlaci riesit jeho hodnotu. Tiez pripadne nasledky z upchatych ciev sa objavia az po rokoch. Zmena lekara nic nevyriesi, vsetci citaju tie iste odborne studie na velkych vzorkach pacientov, ako lieky efektivne znizuju cholesterol.
Neliecit sa je tiez cesta, len potom skoncite s infarktom / mozgovou prihodou a nasadia vam viac liekov s viac vedlajsimi ucinkami, Samozrejme, hlavne je upravit stravu a pridat pohyb, od isteho veku to ale tiez az tak dobre nefunguje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.