Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový problém. Dva roky zpět jsem dědila rodinný dům v rámci pozůstalosti po své mamince na poloviny se svým bratrem. Poslední cca rok k nám domů chodí dospisy na jméno osoby, kterou neznám, podle jména jde o typicky ukrajinské jméno. Adresovány byly od O2, pojišťovny, České spráy sociálního zabezepčení, prostě všechno možné. Některé i doporučeně do vlastních rukou. Podle všeho si u nás nějaký ukrajinec zřídil trvalý pobyt, který nahlásil na všechny tyhle instituce. Byla jsem na evidenci obyvatel, jestli by mi mohli zjistit, kdo má u mě trvalý pobyt, ale paní mi řekla, že jsou schopni zjistit pouze občany s českým občanstvím, nikoliv cizince a že tudíž neví jak mi má pomoct.
Začínám se bát a nevím, jak a kde to mám řešit. Dům byl vždycky náš, je mi přes třicet a patřil mým prarodičům, poté rodičům, rozhodně není koupený. Bojím se případných exekucí a tak dále, že ten člověk má dluhy a exekutor to bude vymáhat zde. Nikdy jsem toho člověka neviděla, neznám ho a nemám s ním nic společného. Co dělat?
Já jsem nechtěl chodit každý měsíc na poštu, tak jsem napsal na obálku, že "adresát v domě již nebydlí". Podpis: správce domu. Pak jsem to hodil do poštovní schránky.
milancukrar - řeším to podobně. Občas se mi třeba v domě objeví dopis pro adresáta, který dávno zemřel. Na obálku zřetelně napíšu: "Zpět - adresát zemřel před 20 lety" a obálku vhodím do běžné poštovní schránky. Podobně postupuju, když dojde dopis, na kterém je zřetelně uvedená jiná adresa (proč ho pošťák nechá povalovat v mém domě mi není jasné). Sice bych mohl obálku donést na správnou adresu osobně, ale nemám důvod to dělat. Co s tím pošta udělá už mě nezajímá.
magdon®, tak tak, letité zkušenosti. Sice správcovství již nedělám, odstěhoval jsem se, tak ubylo nošení dopisů do schránek.
Ale i zde se stalo, že jsem měl ve schránce cizí dopis, ze sousední vesnice se stejným číslem domu. Tak jsem to tam odvezl, když jsem jel okolo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.