Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trvalý pobyt cizí osoby v mém domě

Od: ellinka odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám takový problém. Dva roky zpět jsem dědila rodinný dům v rámci pozůstalosti po své mamince na poloviny se svým bratrem. Poslední cca rok k nám domů chodí dospisy na jméno osoby, kterou neznám, podle jména jde o typicky ukrajinské jméno. Adresovány byly od O2, pojišťovny, České spráy sociálního zabezepčení, prostě všechno možné. Některé i doporučeně do vlastních rukou. Podle všeho si u nás nějaký ukrajinec zřídil trvalý pobyt, který nahlásil na všechny tyhle instituce. Byla jsem na evidenci obyvatel, jestli by mi mohli zjistit, kdo má u mě trvalý pobyt, ale paní mi řekla, že jsou schopni zjistit pouze občany s českým občanstvím, nikoliv cizince a že tudíž neví jak mi má pomoct.

Začínám se bát a nevím, jak a kde to mám řešit. Dům byl vždycky náš, je mi přes třicet a patřil mým prarodičům, poté rodičům, rozhodně není koupený. Bojím se případných exekucí a tak dále, že ten člověk má dluhy a exekutor to bude vymáhat zde. Nikdy jsem toho člověka neviděla, neznám ho a nemám s ním nic společného. Co dělat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kedul
hodnocení

7x

Zkuste cizineckou policii, tam by Vám mohli poradit ...

hodnocení

5x

Toto řeší cizinecká policie. Tam se dává souhlas s pobytem, tam se i ruší.

Ať je to třeba Vietnamec.

asd1
hodnocení

4x

Kromě toho to vracet poště, že taková osoba tam nebydlí.

V katastru si ověř vlastnictví..

Já jsem nechtěl chodit každý měsíc na poštu, tak jsem napsal na obálku, že "adresát v domě již nebydlí". Podpis: správce domu. Pak jsem to hodil do poštovní schránky.

milancukrar - řeším to podobně. Občas se mi třeba v domě objeví dopis pro adresáta, který dávno zemřel. Na obálku zřetelně napíšu: "Zpět - adresát zemřel před 20 lety" a obálku vhodím do běžné poštovní schránky. Podobně postupuju, když dojde dopis, na kterém je zřetelně uvedená jiná adresa (proč ho pošťák nechá povalovat v mém domě mi není jasné). Sice bych mohl obálku donést na správnou adresu osobně, ale nemám důvod to dělat. Co s tím pošta udělá už mě nezajímá.

magdon®, tak tak, letité zkušenosti. Sice správcovství již nedělám, odstěhoval jsem se, tak ubylo nošení dopisů do schránek.

Ale i zde se stalo, že jsem měl ve schránce cizí dopis, ze sousední vesnice se stejným číslem domu. Tak jsem to tam odvezl, když jsem jel okolo.

hodnocení

4x

Především: Co na to váš bratr? Nejspíš o tom bude něco vědět!

paveldvorak
hodnocení

1x

zeptejte se bratra a na poště nahlaště že jde o omyl ať zásilky vrací odesílateli

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]