Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohl se takto nakazit HIV

Od: madlen odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, mám možná hloupý dotaz, ale i tak, mám z toho zlý pocit. Syn (5) dnes v podchodu ve městě šlápl do nějaké tekutiny, vypadalo to jako krev, ale bylo ji dost taková kaluz a nezaschnutá. Je možné, že to jen vypadalo jako krev, ale dost přesvědčivě. Každopádně měl zrovna odrenou ruku, ze které mu tekla trochu krev (predtim upadl). Je teoreticky možné, kdyby to byla krev na zemi a jak do toho šlápl a trochu to vystriklo, ze kdyby mu to striklo na tu ruku, tak ze se muže nakazit HIV. Mě to v tu chvíli nenapadlo, proste hold jsme to přehlédli a šlápl, ale pak mi tato myšlenka proběhla hlavou a už tam zůstala.. nevím jak dlouho to tam bylo na zemi, vím, ze HIV na vzduchu vydrží několik minut. No co myslíte?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Myslím, že se bojíte zbytečně.

1) Nevíte, jak dlouho byla tak krev na zemi. Pravděpodobně hodně dlouho.

2) Synova odřená ruka. Tělo rychle začne vytvářet krevní sraženinu v místě odřeniny. Předpokládám, že si tu ruku v krvi nemáchal ihned (několik sekund) po odření nějak extenzivně.

Jakože teoreticky (čistě teoreticky) je možné všechno. Třeba, že zítra vyjdete před dům, a spadne na vás meteorit a vy umřete. Ale ta pravděpodobnost toho je tak malá, že nemá smysl se tím zabývat. Stejně jako to nakažení HIV tímto způsobem.

Spíše učte syna základní hygieně, aby si nestrkal neumyté ruce do pusy, před jídlem a pitím umýt nebo vydenzinfikovat ruce. To samé po příchodu z venku. Takto se vyhnete nákaze třeba žloutenkou nebo jinými nakažlivými nemocemi.

11.11.24 13:39
hodnocení

1x

ne

hodnocení

1x
Možné je téměř všechno, třeba i to, že mu za 5 minut proletí hlavou meteorit. Ale je to nepravděpodobné.

hodnocení

1x

To bych uz se spis bal zloutenky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]