Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Koupil jsem si v lékárni vitamín D3. V 1. tabletě je množství 1000IU. Uvádí se 1.tableta denně.Na internetových stránkách uvádí množství podle váhy pacienta. Vážím 108kg.Mužu si vzít více jak 1.tabletu ve prospěch organizmu? Jaký příznivý vliv má vitamín na organizmus atd? Děkuji.
Až Vás lékař bude posílat na odběry krve, požádejte ho, ať Vám na žádance zaškrtne i vitamín D, ať víte, jaké vůbec máte hodnoty vit.D v krvi? Každoročně mi zjišťuje lékař hladinu vit.D a beru dlouhodobě Vigantol 3 kapky denně a mám ho v krvi v normě. Vigantol je ale pouze na předpis.
Pokud si pamatuji, Vy už jste také v letech-68?, s různými diagnozami, že?
Tablety, vyváženou stravu, dostatek slunce atd. mám také vyzkoušené, ale to mi moc nepomohlo, v určitém věku už nám také vše tak dobře nefunguje, no...
Poraďte se s lékařem, o vlivu déčka si můžete přečíst třeba zde ČPZP - Česká prům/...
No ano, váha hraje trochu roli, ale hlavní je úroveň vašeho "hormonu D3" v těle. Obávám se, že správný název jsem už zapomněl. Tedy hlavní otázka je, jestli vám správně fungují játra a ledviny. Předpokládám, že ano. Druhá otázka na vás je, jestli jste právě prodělali infekční nemoc, jako třeba chřipku? Pokud ano, tak vám to určitě nemůže uškodit, protože potřebujete doplnit vitamíny... nepředpokládám totiž, že byste jedl každý den tuny (nejde mi napsat "n" s háčkem, ale nemyslím tuňáky... ).
Další je dobrá otázka: Ztrávil jste léto opalováním v Africe nebo u rovníku? Pokud ano, pak to asi nebude moc třeba. Vrátil jste se právě z opalování u protinožců? Pak to nejspíš nepotřebujete. Chcete získat vitamin D3 rychle? Pak si kupte 2500 UI a jezte to tak 6 týdnů, a pak si zajděte na test do laboratoře, třeba na Spadii. Zaplatíte několik stovek, ale je to nutné, a budete potřebovat dva testy. Ten první vám řekne, jaká je aktuální hodnota, pak, když budete v cajku, budete pokračovat, nesmíte vynechat ani jeden den, a za 6 týdnů se zkontrolujete znovu. Tímhle způsobem se nemůžete předávkovat, pokud vám fungují ledviny a játra.
Namisto dalsi tabletky si naordinujte pul hodiny denne na slunicku anebo zaradte do jidelnicku vic ryb!
Bohužel obyvatelům České republiky se vitamín D v kůži v zimních měsících netvoří, a to kvůli geografické poloze. Vaše rada chodit na sluníčko je efektivní pouze v létě a to mezi 10 a 16 hod., což zase řvou odborníci na rakovinu kůže, že nemáme vůbec vystrkovat nos na slunko. Kolik vitamínu D3 je skutečně v rybách by se dalo polemizovat. Podle mě je v nich daleko více antibiotik a těžkých kovů než toho Déčka. Znáte snad nějaký opravdu kvalitní a ověřený zdroj ryb v BIO kvalitě?
Pravda, i když je špatné počasí, tak to pořád může stačit, jenže v zimních měsících je to jinak a nestačí být venku "o trošičku dýl" Navíc, i kdyby to nějakým způsobem stačilo, tak stejně se sluneční světlo nemá jak dostat na kůži, kvůli vrstvě oblečení.
PS: Chápu že jste z moravy a jste na to hrdý(taky jsem moravák) ale nějak nevidím smysl psát tady hanácky, když umíte spisovnou nebo běžnou hovorovou češtinu, blbě se to čte, a ne každý tomu může rozumnět.
Vitamín D odborníci doporučují užívat přes zimu, kdy ho máme nedostatek. Ale tenhle vitamín se musí užívat s rozumem, jelikož se jím lze snadno předávkovat a pak bude škodit, namísto toho, aby pomáhal. Brát se musí s jídlem, které obsahuje tuk. Kdo má fóbii z tablet, měl by užívat rybí tuk.
Odhaduji, že bys musel jíst tak 30 000 jednotek denně (Mohla by nastat teoreticky nevolnost), vždyť se běžně prodávají 5000 tablety (bere se 1 na týden)...)
Předávkovat?
Ano, předávkovat. U vitamínu D se totiž tělo neumí nadbytku tak dobře zbavit, jako třeba u céčka. Ale je pravda, že by člověk musel být už velký idiot, aby se cpal déčkem natolik, že se předávkuje.
lidský organismus není schopen tak velké množství absorbovat a zpracovat na jednou
To je zajímavá teorie. Bohužel naprosto nesprávná. Leda by platilo, že když vyzunknu celýho ruma, tak nebudu mít otravu alkoholem, protože tak velké množství tělo nezpracuje (asi pak budu chcát nezpracovaný rum )
Doporučená denní dávka je daleko menší než 1000 jednotek. Jela jsi tablety 500 nebo i jenom 200 jednotek. Jestli si vezmete 2000 denně, tak vám to nic neuděla, Tak to malým navýšením se neozve předávkovat, je to v podstatě jedno, Ale je to zbytečný za mě.
Nevím z hlavy ale zrovna D potřebuje k saturací, vstřebávání se i další látky takže (K) to si Nastudujte dobře.
Netřeba to hrotit ...
A nemusíte si to ani kupovat, stačí když to řeknete obvoďákovi a on vám předepíše viga... Já mám stačí pár kapek denně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.