Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, obracím se na vás s dotazem ohledně nákupu potravin z Polska. V poslední době stále častěji slyším o lidech, kteří nakupují potraviny přímo z polských e-shopů, hlavně Allegra.
Ráda bych se zeptala:
Kupujete potravinyna Allegru z Polska? Pokud ano, jaké konkrétní produkty nejčastěji?
Všimla jsem si, že na Allegru nabízejí i mražené potraviny - má někdo zkušenost s jejich doručením? Jak funguje jejich přeprava?
Využíváte i jiné polské e-shopy kromě Allegra? Pokud ano, které můžete doporučit?
Prosím, nezabíhejme do diskuse o kvalitě polských potravin - zajímají mě čistě vaše konkrétní zkušenosti s nákupem a doručením.
Děkuji předem za sdílení vašich zkušeností!
@babkazov jj, také mám ráda jejich potraviny, hlavně bez konzervantů a glutamanu a v PL je jich takových spousta Jedeme zas příští týden, navíc když koupíme cigára, máme vlastně potraviny + naftu zdarma vzhledem k ceně, kterou bychom zaplatili tady. Nikoho nepřesvědčuji, každý ať se zařídí po svém, ale podle mě je kvalita některých jejich potravin vysoko nad našimi...
Za tuhle radu moc děkuji. Ráda využiju. Polských potravin se nebojím, kupuji je v Otravě na Hrabůvce a na trhu. Nemyslím si, že potraviny v našich obchodech a obchodních řetězcích jsou nějak miořádně kvalitní a bez chyby. A konec konců i s označením jakože česká výroba. Konkurenční předpojatost a poblbané pindy mi přijdou hodně hloupé.
Vzpomínám na tátu, jak zuřil, že Poláci k nám jezdí v letech 1980, nakupovat. Že nás vyžírají a na nás nezbude nic. A ejhle, stačí pár roků.
Jistěže mají mražené,posílají s mrazicí vložkou. tazatel píše o omáčkách, kuouji na Allegru bio indické omáčky bez aditiv, za půůlku ceny než zde u nás. Máme rádi indickou kuchyni.
A právě ta kvalita je k diskuzi.
To ostatní na co se ptáte, šmankote tak si to vyzkoušejte to je problém abyste si něco objednala? Ale co si těžko vyzkoušíte je právě ta kvalita, ono když to je vo 50 nebo 75% levnější než u nás, tak to je docela zajímavý. Já mám konto k dispozici kde je zaplacený doručení zdarma takže si to můžu zkoušet do aleluja zadarmo.
založte si tedy vlastní diskusi obecně o kvalitě polských potrain,tato je o konkrétích zkušenostech s nákupem potravin na allegru - te´d jsem se dívala např.na indické omáčky,které v ČR koupím v supermarketu za 120, Allegro má tytéž za 50 korun.pokud jich kupujeme po dvaceti kusech, je to 20krát50 kč úspora,tak je to i s dalšíi položkami.
Takové chemické vysoce zpracované potraviny bych nejedl, bleee. Chcete tam kupovat i čínské polívky Nebo sušený hlemýždě? Já jsem vám poradil, objednám a za dva Pracovní dny od okamžiku - kdy to obchod pošle, to přijde. Co vám mám k tomu ještě povídat... Jiné než Allegro opravdu nevyužívám, důvod je zřejmý z prvního příspěvku.
---
Každopádně s mraženými potravinami nemám zkušenost, to mi přijde absurdní, uveďte odkaz na allegro cz Na mražené potraviny... Třeba jim to vozí v emily frost, co já vím, proto žádám odkaz děkuji
hoza A to se neumíte podívat na Allegro sám? Jistěže mají mražené,posílají s mrazicí vložkou. K nezdravosti potravin,které popisujete (i když tazatel o nich výslovně polemizovat nechce) - píše o omáčkách, kuouji na Allegru bio indické omáčky bez aditiv, za půůlku ceny než zde u nás. Máme rádi indickou kuchyni. Měl byste se držet tématu - když tazatel píše,že téma není o kvalitě, respektujte to.
Potravin z Polska bych se neobával, ale spíše bych měl trochu obavu z toho objednání přes internet a to nejen z Allegra. Obavu bych měl spíše z toho, že by mi mohli zaslat nějaké s končící nebo i prošlou dobou spotřeby a nebo i nějaké zkažené. Už jsem kdysi někde v nějaké diskuzi (ne zde na poradně) četl, že někomu nějaké potraviny z Allegra přišly zkažené, krabice rozlepené a poničené atp..
Všimnul jsem si, že diskuze na stejné téma je i na eMimino.cz. Žeby stejný zakladatel diskuze jako zde na poradně.
No, jsou kvalitou mě pobavili, já mám zkušenosti že v tom byly vlasy a jiný bordel. Problém s expiraci není, to se dá snadno ohlídat, nikdo vám nebude posílat expirovaných zboží, protože by jste mu dali špatný hodnocení resp. by ten štítek nejdřív "renovoval"
Ale kvalita, jako třeba vlas v tom pytlíku, no tak prosím majitelů těžkou hlídá protože mu to balí nějaká levná pracovní síla
A pokud je to nějaký značkový, no tak je pravděpodobný, že to bude balený stejně jako třeba u nás. Ale na polském trhu je to ultra levný. Studený větší tím trhem a menší marži
Pamatují si, že kdysi se řešilo v Evropě a možná i mimo závadné kuřecí maso z Polska nebo technickou sůl která se používá na solení cest v zimě v kysaným zelí.
"Problém s expiraci není, to se dá snadno ohlídat, nikdo vám nebude posílat expirovaných zboží, protože by jste mu dali špatný hodnocení resp. by ten štítek nejdřív "renovoval"" S tím bych si nebyl až tak jistý. Expiraci asi málokdo sleduje a tak to čeho se potřebují zbavit kvůli končící nebo možná i prošlé expiraci mohou zasílat možná přednostně. Nějakých pár špatných hodnocení jich až tolik nepoškodí a tak jim to může být jedno. Stejně ne každý zboží hodnotí.
Setkal jsem se už v Polsku na příhraniční tržnici i s tím, že prodavačka mi nabízela nějaký margarín a tvrdila, že je to pravé máslo. Poláci jsou odborníci na prodej čehokoliv a dokážou prodat cokoliv tj. i to co by člověk za normálních okolnosti asi nekoupil.
Ano Allegro je na podobném principu jako TEMU. Občas tam dávají různé kupóny na slevu při nákupu. Zrovna teď tam probíhá do do 8. prosince 2024 akce Black Friday se slevami na různé zboží a do konce roku dávají za registraci kupón na slevu 20/... při nákupu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.