Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přestat mít mléko

Od: zuzan odpovědí: 12 změna:
Ahoj , mám měsíční miminko. .oba dvsse trapime, chci přejít na umělé . Je to psychicky náročné ,nejde mě to ,miminko to že mě vycítí ..Proste na to nemám. Co dělat aby se mi přestalo tvořit ...kojit méně a dotoho občas zatím ten Sunar? Děkuji . Kojim v noci dvakrát ,odpoledne vícekrát

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bramburka
hodnocení

8x

Jeste jste vystresovana z porodu a z sestinedeli. Pomalu si zvykate na to, mit kolem sebe toho maleho tvorecka a on si zase zvyka na vas. Dejte mu sanci! Vzdyt je teprve mesic na svete. Delejte pro nej to nejlepsi - kojte ho! Vydrzte alespon par mesicu. Pozdeji muzete prikrmovat na vecer, aby spalo celou noc. Nic nejde samo od sebe, nespechejte. Jednou za to budete rada!

mate59
hodnocení

3x

Pokud možno,kojte.Mateřské mléko je pro miminko to nejlepší.Aspoň půl roku.

Někdy ne. Kvalita mléka je individuální, potkal jsem i mámy, které měly mléko špatné, dítě po něm nepřibiralo, kojení je neukliďnovalo (což se naprosto přirozeně děje). Může to být i dědičné. Umělá výživa pomohla.

@pletiplot

Nemáte nikde rozbor mateřského mléka, které jste potkal. Pravděpodobně ho žena měla málo a dítěti nestačilo. Nebo neumělo z prsou efektivně v dostatečném množství vytahovat. Proto bylo neklidné. A proto nepřibíralo. Mateřské mléko má v sobě látky na imunitu a komplexní rozvoj dítěte. Je dobré ho primárně dávat. Když by nestačilo z jakýchkoliv důvodů, nenecháme dítě hladovět, a dokrmíme ho kvalitním umělým mlékem. Opakuji, že v případě, že si maminka potřebuje odpočinout od miminka, což nastat prostě může, odstříkáme mateřské mléko a krmíme dítě lahvičkou. Stejně tak lahvičkou dáváme umělé mléko.

hodnocení

0x

Můžete začít odstříkávat mléko. To skladujte v lednici nebo v mrazáku. Dávat ho dítěti může i někdo jiný, kdo vám s péčí o dítě pomůže, např. jeho otec, blízcí, kamarádi, rodina... Chce to dítě naučit naučit pít i z lahvičky. Samozřejmě dítě bude preferovat vaši blízkost a prso, protože je to pro něj přirozené a dítě to uklidňuje psychicky i fyzicky. Neměla byste mu úplně prso odpírat. I kdyby ho jen žužlalo, nebo u něj spalo. Pro vás je náročná starost o dítě, tak si to ulehčete podáváním odstříkaného mléka jinou osobou, budete se moci od dítěte na delší dobu vzdálit a odpočinou si od něj.

zuzann
hodnocení

A jak ,mě to moc nejde a odsávačky co mám elektrickou se bojím ...nevím proč...

Jsou různé způsoby odsávat a odstříkávat mléko ručně. Dlaněmi a prsty. Pohledejte na internetu návody a video návody. Odsávačky jsou manuální a elektrické. Přestaňte se jich bát. Vím, že jste vyčerpaná, zajistěte si někoho, kdo vám s dítětem pomůže, načtěte si a zkuste odstříkávání. Uleví se vám.

Zakládáte otázku, jak přestat mít mléko a z vás leze, že už ho nemáte. Tak si ujasněte, na co se vlastně chcete ptát a proč.

hodnocení

0x

Zkuste to vydržet ještě 14 dní. Po šestinedělí se všechno upraví.

A jak Vám dopadlo to krvácení?

zuzann
hodnocení

Jest krvácím nevím jestli to není menstruace

pb®
hodnocení

0x

Snad každá novopečená maminka si prošla pochybnostmi, jestli je schopná dítě nakojit. Ono se snadno řekne, že má být matka v klidu, ale jak, že? Mně pomohla s kojením dětská doktorka, která přišla miminko zkontrolovat domů. Období šestinedělí je náročné, ale už máte měsíc za sebou. Za pár týdnů už bude miminko držet hlavičku, poprvé se zasměje a začne s vámi komunikovat. Počet kojení se po šestinedělí výrazně sníží a také dítě bude silnější a zvládne vysát více mléka v kratším časovém intervalu. Už to nebude skorohodina kojení a za dvě hodiny zas. Jedno kojení bude trvat třeba jen 15min a takových kojení bude třeba 8 denně. Teď je to hrůza, jen se kojí, trvá to dlouho a matka má pocit, že je něco špatně. Ale není, je to normální. U druhého syna jsem si zapisovala počet kojení a jejich délku a bylo to třeba 12 kojení denně a u každého jsem seděla 45min. Od ukončeného 4. měsíce věku můžete začít s příkrmy. Je to i vhodné kvůli tzv. imunologickému oknu, kdy má dítě největší šanci nevytvořit si alergii na potraviny.

Nemusíte hned přestat kojit, to by byla škoda, protože protilátky z UM dítě nezíská. Není to jen kojení nebo jen flaška s UM, obojí se dá kombinovat. Já staršího syna dokrmovala prvních 14dní na noc. Mladšímu jsem od příchdu z porodnice dávala na noc UM. Přes den jsem kojila co to dá, na noc jsem nakojila a ještě dokrmila dítě UM z flašky. UM se déle tráví, dítě víc zasytí, to pak noci déle spí a maminka se může trochu vyspat. Mléko se totiž tvoří hlavně při spánku. A takhle jsem na noc s flaškou kojila syna 9 měsíců.

Pokud nebude poptávka, nebude nabídka. Tedy pokud místo prsu nabídnete flašku, mléko se postupně přestane tvořit. Ale byla by to škoda. I trocha kojení je pro dítě prospěšná. Nemusíte být jak dojná a plně kojit dítě do dvou let nebo déle, ale ty 4-6 měsíců s dopomocí UM na noc by se dalo zvládnout, což?

Miminka často trpí na tzv. tříměsíční koliky, kdy nakrmené, přebalené, pochované dítě řve a zoufalý rodič neví proč. Skvěle zabírají Laktobacílky baby, k dostání v každé lékárně a za pár korun. Starší syn brečel prvních 14 dní, pak dostal Laktobacílky a od druhého de už kvůli bříšku nezabrečel, ani jsem nevypotřebovala celé balení. Mladší syn dostal Laktobacílky už v porodnici do prvního mleziva a nezabrečel mi kvůli bříšku ani jednou. Je to zázrak za pár korun, věřte mi. Stačí rozmíchat sáček v trošce odstříkaného mléka nebo převařené vody (pro tu trošku ani nemusíte kupovat kojeneckou) a na prstu dát dítěti do pusinky. Osídlí si tak střevo prospěšnými bakteriemi a nadýmání ustane.

zuzan
hodnocení

Takže mám.kojit snažit se dal , a můžu dát když budu vycerpana to umele? A kolik ml? Lektobacilky kouoene jeden sáček rozmíchat v mléku a dát po jídle nebi před? Furt se kroutí stena ,několik minut
pb®

Laktobacílky bych dala před kojením nebo v jeho průběhu, po kojení miminko obvykle usíná. Že se kroutí a sténá naznačuje tomu, že ho opravdu bolí bříško. Což je u kojenců uplně běžné, ale dá se jim i sobě snadno pomoct právě podáním laktobcilů. Jestli pamatuju dobře, tak jedna odměrka UM se má nasypat do 30ml převařené kojenecké vody. A tím bych začala. Přes den pěkně kojit, kdykoliv si dítě řekne, což může být fakt každou chvíli. Na noc ještě dopucnout UM. Já kojila přes klobouček, tedy podání láhve nijak nevadilo a nebylo to jak některé zfanatizované rady z Laktační ligy, že láhev ničí kojení a kdo jednou podá láhev, dítě už se z prsu nenapije. Pokud je obava, že by po láhvi dítě už prs nepřijalo (zdravý kojenec u prsu plného mléka hlady nezemře, jen ho to nehce tolik prožívat), dá se podávat mléko stříkačkou po malíčku. Umytý malíček s ostříhaným nehtem se vsune miminku do pusinky (bříškem prstu k patru), to simuluje bradavku. Když se miminko přisaje, koutkem pusinky se mu pomalu vstřikuje umělé mléko. Tak se dá dítě ošálit. Neocucává plast a pořád je nutno aktivně sát, aby dostalo mléko. Takhle se dají podat i probiotika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]