Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Inkasní agentura kvůli stovce

Od: dlu odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
nejspíše se mi povedlo opomenout platbu na jednom inzertním serveru za jejich služby.
Jde o necelou stovku a dnes mi přišel mail že dluh necelých 100Kč byl předán inkasní agentuře.
Byli tam platební ůdaje tak jsem to rovnou zaplatil a snad bude klid.
Co myslíste? Přijde mi to trochu úsměvné…

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

4x

Inkasní agenturu zajímá jakýkoliv dluh, jsou tam totiž poplatky za vymáhání. Pak i náklady na právní cestu a exekuci, kde z tý stovky je nakonec slušnej vejvar pro několik lidí.

Pak taky "máte dluh" je často phishing kdo se chytí.

hodnocení

4x

Nejspíš jste se stal obětí podvodu.

dlu
hodnocení

Nestal…
Přišlo to z ofiko mailu a v minulosti jsem skutečně využil zviditelnění inzerátu ale nepožadují platbu ihned.
Nebudu tu dělat reklamu ale je to velký známý portál.
halamus

Adresa odesílatele mailu jde snadno zfalšovat.
Nikdy jse sice neměl placený inzerát (nepočítám "pravěk" v předinternetových dobách), ale párkrát jsem zapoměl na někakou službu včas zaplatit, ale pokaždé mi po pár dnech přišlo něco jako "Vážený pane XY, pravděpodobně jste zapomněl zaplatit za bflmpsvz, prosíme o zaplacení do x dnů..."

Mám za to, že před odevzdáním pohledávky inkasní agentuře musí přijít upomínka, ale jistý si nejsem.

Bez upomínky by neměli nárok na náhradu nákladů řízení. Obecná promlčecí lhůta jsou 3 roky. Neni to obvyklý způsob jednání.

inkinkink
Ale jak je to s dokládáním toho že ten email opradu odeslaly. Mohl bych říct že jsem nic nedostal. Ukládá snad poskytovatel internetových služeb naši komunikaci? Na to nemá přece nárok. Natož aby protistrana od něj požadovala potvrzení o tom, že mi ten email přišel

Upomínku by museli poslat do datovky nebo doporučeným dopisem. S e-mailovou korespondencí by u soudu neuspěli.

hodnocení

4x

Podívejte se na IP adresu odesilatele mailu, popř. kontaktujte ten server telefonicky. Smrdí to podvodem!

kmet
hodnocení

0x

Úsměvné neúsěvné, stane se. Nebo radši čekat pár let až to bude 7652,30 a platit to?

hodnocení

0x

Že je vymáhání dluhu pár korun úsměvné si myslelo i pár "černých pasažérů" v hromadné dopravě. Když jim pak po pár letech přišel účet na pár desítek tisíc, úsměv je rychle přešel.

Jo, ale tohle je nenažranost exekutorů v rozporu s dobrými mravy.

hodnocení

0x

Viděl jsem dluh 7 Kč předaný inkasní agentuře a exekutorovi. Pokud je to oprávněná pohledávka, zaplaťte to co nejdřív (vlastně jste už zaplatil), jakékoli otálení se jenom prodraží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]