Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyklízecí práce, mzda

Od: pavel odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,
Chci se zeptat někoho kdo dělá ve stavebnictví jestli mzda 160 kč /H na ruku 146/H(odečet zdravotního) při výnosu betonové sutě v kbelících ze 4 patra + 20m - 100m dle umístění kontejneru je adekvátní?sazba je stejná i při výnos protipožarných sádrokatronu do 4 patra,snesení střešních tašek do sklepení tedy defakto do 5 patra.
cca 15 tun betonu za dva dny norma (plný kontejner)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Pro představu:180 Kč za hodinu na ruku mají Ukrajinci na stavbě. I ti co jen rozebírají bednění po betonování zdí, nebo stropů
Nejenom že nad mzdami Čechů kroutí hlavou v Německu, Rakousku...Ale už pár let i Ukrajinci
Ta mzda 160 Kč to je něco strašnýho
euexit
Tak dneska i fabriky, které nejsou úplně pro koniny ( viz Google pro neznalé ) mají 200kč/h čistá ruka. Samozřejmě se bavíme o 12h R,N a klasický úvazek 40h týdně. Pak je tam spousta příplatků a další věci jako variabilní složka atd. Ale nejde samozřejmě o fabriku kde se opíráte o linku a jednou za hodinu doplníte obaly a nějaké malé věci. Dokud budou koniny spokojené že si vydělají do 30 za měsíc a že jim zbyde kolem 10-15 tak budou i tito zloději - zaměstnavatelé, samozřejmě lze si vydělávat podobné peníze i bez nočních ale nesmí mít lidé obě ruce levé. Jenom upozorním že tahle mzda 200 čistého je nástupní a ne něco za 5 let. Žádná automobilka,potraviny, atd ale ani žádný kamenolom nebo OKD.
lmgify

Co se má přesně zadat do vyhledávače? Ty masné výrobky a hudební alba ve výsledcích jsem už projel ...

lmgify
hodnocení

1x

Přemýšlel jsem o těch základních číslech a vůbec to nedává smysl a je to strašná otročina!

2 dny = 16 hodin práce na vynesení 15 tun, tedy asi 1 tuna/hod, neboli 50kg (2 kýble po 25kg) každé 3 minuty ze 4.patra po schodech + cca 50m po rovině a zpátky po schodech nahoru do 4.patra! To snad nejde ani za tu dobu ujít s prázdnýma rukama, natož to dělat 8 hodin v tahu s těžkýma kýblema! *bum*

Nebuď blbec a neber takovéhle okrádačky! Někdo si na tom mastí kapsu a ty jsi tam ten vůl, který se snaží udělat nemožné, navíc za pár drobných. Ten renovovaný prostor se určitě nebude prodávat za 10tis/m2 (spíše přes 100tis/m2), takže si můžou dovolit zaplatit za vynesení starého bordelu.

mn
hodnocení

1x

Adekvátní za tu dřinu to určitě není. 160 Kč čistého/hod mám za roznos letáčků.A jsou tak malé,že si dám 500ks do kapsy a jdu na procházku a ještě vydělávám.

Jedna úklidová firma tady dává 113 Kč.No základní sazba.Tam bych nešel už vůbec.

Znám případ úklidový firmy, majitelka úklidovky dávala uklízečce za hodinu 100 Kč načerno, ale firmám účtovala 400 Kč na hodinu

lmgify

To byla nějaká dobrodějka. Věř mi, že ty násobky jsou v jiných případech ještě větší (ne zrovna úklidy). Za něco se ty domy a Mercedesy koupit musí.

Té uklízečce bych navrhl si založit Živnostenský list a nabízet tomu klientovi úklid za 350.

hodnocení

0x

Nedělám sice ve stavebnictví, ale radím vám, že si musíte hlavně ujasnit vy, jestli je tato odměna adekvátní pro vaše potřeby. Myslím, že kdyby někdo měl 3 děti a hypotéku na krku, tak pro něj 146 Kč na hodinu nebylo rozhodně dost. Ale pokud žijete třeba sám na ubytovně s minimálními náklady, tak to bude dostačovat. Ale vaše podmínky, náklady na život a preference nezná ani ten, kdo dlouhodobě dělá ve stavebnictví.

riva
hodnocení

0x

Ocenění za práci obvykle odpovídá tomu, jaká je potřeba kvalifikace. Na nošení suti té kvalifikace moc potřeba není, může to dělat i nekvalifikovaný mimoň a tomu odpovídá i mzda.

Z praxe jak vypadá nekvalifikovaná a mizerně placená práce jinde (mix s betonem na silnici a nekvalifikované pracovnice nosí beton na stavbu). (i když těm ženám to docela slušelo):

Vyklízecí práce, mzda
lmgify

Ty ženské v tom bordelu chodí v žabkách a šatech, na které si šlapou. *ee*

Hned je vidět rozvojový svět. Takovýhle bordel být na stavbě ve vyspělém světě, jak stavbyvedoucí i bezpečák už by si balili svoje věci. Ty holé konce výztuže a neustálé nebezpečí zakopnutí mě děsí!

Podle diskuze na Reddit-u o tom, co překvapuje lidi z rozvojových zemí po přestěhování do vyspělé země, je to prý mj. i skutečnost, že na stavbách pracuje jen pár lidí a přesto ty stavby strašně rychle pokračují.

lmgify

> Na nošení suti té kvalifikace moc potřeba není, může to dělat i nekvalifikovaný mimoň a tomu odpovídá i mzda.

Myslím, že o tom není pohyb. Tady je problém v tom, že to v tom čase nejde dokončit. Naopak by to trvalo tak dlouho, že kdyby se předpokládaný plat rozpočítal na skutečné hodiny, tak by to vyšlo pod minimální mzdu. S těma kýblema prostě tu otočku nejde udělat za 3 minuty.

riva

No a o kousek dál takto ošatka s betonem končí. (Rodiny bydlí vedle stavby v příkopu pod plachtou, takže do práce to nemají daleko).

Vyklízecí práce, mzda #2

lmgify

Ty různobarevné pruhy na tom sloupu v popředí mi nahání hrůzu.

Viděl jsem video někde z Afriky. Tam dopravovali maltu do 3.-4. poschodí tak, že měli venku lešení, na každém patře lešení byl maník s fankou na dlouhé násadě a neckama, nabral maltu ze svých necek a hodil to do necek tomu nad ním atd. Do toho posledního patra se mohla dostat snad ani ne polovina malty a zbytek skončil všude různě na a pod lešením. *sok*

Viděl jsem to i s dopravou písku zhruba do 3.patra. Jen místech fanek a necek měli lopaty a desku na podlaze lešení. Překvapilo mě to plýtvání materiálem a vytváření velkého bordelu kolem.

IMGIFY

Hned je vidět rozvojový svět. Takovýhle bordel být na stavbě ve vyspělém světě, jak stavbyvedoucí i bezpečák už by si balili svoje věci. Ty holé konce výztuže a neustálé nebezpečí zakopnutí mě děsí!

Jedna super renomovaná mezinárodní stavební firma-když stavěla tady v ČR, tak jsem musel dávat pozor, kam šlapu, všude možně na zemi kusy prken z kterých čuměly hřebíky(permanentní bordel na stavbě), lešenářský spojky na zemi, v garážích výkaly dělníků. Bitky Ukrajinců s dělníky z jiných států... Neproplácené faktury firmáma tohle se děje v ČR

výztuž měly několik měsíců v betonových kapsách, zalitých dešťovou vodou. Dělníci tam chodili v teplákách a teniskách

asd1
hodnocení

0x
Tohle bych vzal možná tak za 1k na hodinu, abych si mohl najmout za 200/h čtyři mongoly který to stihnou do těch dvou dnu odtahat a něco zbylo i pro mne... Se 146/h bych ho rovnou poslal do p...e.

asd1

nezmění se nic, dokud tady budou takoví, co tu práci za almužnu budou ochotní dělat.

Když sem budou tahat laciný dělníky, nic se nezmění

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]