Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DPH a CLO na Allegro

Od: 123456 odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

rád bych se zeptal, jestli máte někdo zkušenosti s nákupy přes Allegro od Čínských prodejců, respektive jestli jste pak dopláceli nějaké DPH nebo CLO při doručení do Česka. Psal jsem mail přímo Allegru, ale vlastně stále nic nevím... Cena je v součtu 2800Kč, koukal jsem, že CLO se platí až při částce nad 150EUR(cca 3800Kč), takže to asi padá, ale co to DPH? Nevím jestli to nějak odvádí Allegro, nebo je to už započítané v ceně při nákupu, nebo to budu hradit já až při dovozu?

Allegro: "Pokud nakupujete, jako fyzická osoba, je DPH jednotné, dle popisu prodejce." Nechápu co tím chtějí říct, u prodejce jsem nic o DPH nečetl.

Allegro: "Celní správa se vztahuje na produkty dražší 1500 Kč a také záleží na hmotnosti a velikosti balíku." Nechápu kde vzali tu částku...

Děkuji za rady

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Proč nakupovat přes šejdíře na alegru, když to můžu řešit přímo s asijským přítelem? Dph se platí vždy. Jestli to je již v ceně ti musí říct prodejce/alegro, ne my.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]