Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám vůbec nějakou šanci obhájit skutečnost

Od: zet28 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám dotaz. V manželství jsme si vzali s bývalou manželkou úvěr ze stavebního spoření. Na tento úvěr byla nutná zástava, proto jsme požádali rodiče bývalé ženy a ti nám zástavu poskytli. Nechali si ode mne podepsat směnku na výši úvěru. Po dvou letech společného splácení jsme se rozvedli a já částečně posílal peníze bývalé ženě na pokrytí právě tohoto úvěru. Po dalších třech letech jsem ustoupil od placení z důvodu podrazů od bývalé ženy úplně. Teď si pan otec vymyslel fintu, že mi půjčil obnos na směnce a to po mě v den splatnosti směnky bude vyžadovat. Mám vůbec nějakou šanci obhájit skutečnost, že lže a že mi žádné peníze do rukou nedal?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

coop*
hodnocení

0x

Nemáte. Směnka je v podstatě dlužní úpis, kterým se zavazujete buď na viděnou nebo v určený den zaplatit obnos na směnce uvedený. Pokud nezaplatíte, pak budete v řádu dnů odsouzen k úhradě dlužné částky (rychlost je mimořádnou výhodou směnky). Pokud opět nezaplatíte, pak vás exekuce zřejmě nemine. Jedinou šancí je, že směnka nemá všechny náležitosti dle zákona a tedy se o směnku nejedná.

Co když si ale zet28 schovával ústřižky od zaplacených peněz?.?.?

cyril*

Možná čtu něco jiného, ale vidím, že peníze částečně posílal bývalce na úhradu ůvěru a nikde není uvedeno, že splácí svůj dluh ze směnky tchánovi.Takže je to pro něj stejné jako by si schovával v herbáři čtyřlístky.

trim
hodnocení

0x

To není žádná finta. Vzpomeňte si, co se psalo na směnce, kterou jste podepsal. Psalo se tam něco o tom, že vám tchán má půjčovat nějaké peníze? Nepsalo. Evidentně ani sám tchán zatím neví, v jak silné pozici je. Vy holt budete muset za blbost zaplatit, tak ať zbytečně ještě neplatíte náklady soudního řízení.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

zástavou tchán pomohl vám, směnkou se samozřejmě kryl, a udělal dobře, rozvedli jste se a máte problém se splácením, respektive jste se nebyli schopni s manželkou řádně domluvit, řádně vypořádat společné jmění a společné závazky manželů...Kdyby tchán nechtěl podespat směnku, dnes by musel splatit úvěr za vás, respekltive by přišel o to, co zastavil...To by asi nebylo správné...

vy samozřejmě svůj podíl na úvěru splatíte a tchán Vám vrát směnku..a pak už jen samá pozitiva...

Otázku bych postavil jinak, má vůbec tchán nějakou šanci, že nepřijde o majetek, který kvůli vám zastavil?

"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]