Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo předepíše léky na depresi?

Od: jaroslavaj odpovědí: 12 změna:

Máme náhlé úmrtí v rodině a nutně potebuji předepsat léky na depresi a smutek. Moje lékařka je dlouhodoně nemocná a zastupující lékař ordinuje pouze 2 dny v týdnu a jsou tam obrovské čekací doby, bojím se, že bych to v tom množství pacientů nezvládla. Kdo by mě ty léky mohl předepsat? Jsem ochotná dojet cca 40 km tam, kde by mě pomohli, buď nemocnice nebo nějaké zařízení. Máte někdo zkušenost? Potřebovala bych to co nejdříve, nejím ani nespím.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mně předepsal nějaké prášky praktický lékař. Tenkrát mi zemřel otec a ve stejném týdnu mě propustili po 15 letech z práce. Nebyla jsem schopná spát ani nic dělat, jen jsem plakala.

Jinak jedině psychiatr. Možná, jestli máte možnost zajít někam do nemocnice na psychiatrickou ambulanci, nebo v nouzi i na pohotovost, kdyby se Vám "udělalo hůř a už to nezvládnete". Neměli by Vás odbýt a objednat za 4 měsíce, jak je teď zvykem.

hodnocení

2x
Dobrý den,některá antidepresiva může předepsat i obvodní lekar. Případně jsou některé psychiatrické pohotovosti,krizova centra,akutní ambulance při fakultní nemocnici...kdyby bylo nejhůř,apaurin Vám píchnou i na klasické pohotovosti

lavge
hodnocení

1x
Zkuste jako první svého obvodního doktora, hned zítra ráno mu zavolejte.
Poraďte se taky v lékárně s lékárníkem. Poměrně dost léků na úzkost je volně prodejných - Lavekan, Sédatif PC, Novo-Passit... Nebojte se s lékárníkem probrat i PROČ máte o tento druh léků zájem, může mu to pomoct při výběru. Při dlouhodobých problémech už sáhněte po odborné pomoci. Můžete využít linku (první) psychické pomoci, psychiatrickou ambulanci.
Není to ostuda, nechte si pomoct. Nemusíte na to být sama, byť máte pocit, že všude kolem je teď tma. Ať je brzy pokud možno dobře.

hodnocení

1x

Volno predajne vyzivove doplnky na taky tazky stav tazko zaberu, bud je to homeopaticky cukor alebo je tam ucinnej latky minimum. Tu pomoze len skutocny liek.

hodnocení

0x

A volně prodejné, nebo popřípadě tyto, nestačí? Obraťte se na lékárníka, až pokud nepomůže, pak až hledejte lékaře a antidepresiva...

ltz
hodnocení

0x
Když chcete radši k lékaři, tak si vyberte jeden den, kdy zastupující doktor ordinuje a běžte tam hned rano a s předstihem půl hodiny nebo i hodinu před začátkem ordinováni. Tak budete mezi prvními pacienty nebo hned první na řadě. Nemusíte tak čekat v houfu lidí.
id
Hodně stará informace a to z doby, když se ještě neobjednávalo i u obvodního. Můžete jít 2 hodiny předem a stejně čekáte až se udělá mezera mezi objednanými.
ltz
Lékař má vyznačené ord. hodiny i pro akutní případy, ty jsou obyčejně ráno bez objednání. Objednání mají zase své hodiny. Aspoň tak je to u našeho lékaře.

@ltz to máte štěstí. Dnes už nikoho nezajímá, že jste akutní. Prostě se musíte objednat. Moji maminku s podezřením na krvácení do trávicího traktu poslala lékařka na sono břicha. Objednávali jsme se asi 20.září, termín byl leden následujícího roku. S potenciálním krvácením do střev.

hodnocení

0x

Kamarádce je predepsala neurolozka, slabě i praktik.

narcis
hodnocení

0x

Může je předepsat psychiatr. Tam se čekat nemusí, přijdete ráno a čekáte jen ty tři hodiny než se na vás dostane řada. Tak to bývalo dříve, možná se dneska čeká 6 hodin. Jinak na depresi je dobré dopřát si nějaké dobré jídlo co člověku chutná cokoliv od zákuzků až po čokoládu, nebo příjemná hudba, která vás zbaví stresu (u mě zabírá klasika jako Vivaldi, Bach, Schubert apod. - např. smyčcové nástroje a kontrapunkt je výborný - něco si lze vytvořit i pomocí AI pokud nic nemáte a chcete něco na míru, na to asi čas nemáte). Nakonec je dobré myslet na to co uděláte potom. Např. představte si co byste si koupila na sebe kdybyste měla milion, ale negativní myšlenky hoďte za sebe, jen si to představte jak byste se ohákla. Nakonec i utratit peníze za novou věc (i tím si člověk může udělat radost), nebo něco opravit to třeba zabírá u mě (protože vidím nějaký hezký výsledek své práce).

krtonozka
hodnocení

0x

Vím, je to těžké. Před pár dny mi odešel navždy manžel, po 49 letech od svatby. Jsem taky jako pták s přeraženými křídly.

Lékařka se mi snažila pomoci tím, že mi napíše nějaká antidepresiva. Odmítla jsem. Neberu nic, na nervy, ani na spaní, i když občas v noci zírám do tmy a tečou mi slzy.

Říkám si, že člověk se se vším musí vypořádat sám, na co nějaké berličky ve smyslu antidepresiv? Prostě truchlete, plačte, vzpomínejte a uvidíte, že svůj klid jednou najdete.

Ty léky bývají ošidné, objeví se občas závislost. Proto v klidu plačte, vzpomínejte...plně Vás chápu, jsem na tom stejně. A jsem při Vás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]