Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oční kapky OCUTEIN SENSITIVE PLUS

Od: plasmuska odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, často pracuji mnoho hodin na počítači, i jsem na něm ve volném čase taky často, ale samozřejmě chodím i ven na vzduch, na procházky. Ale očím dávám zabrat na počítači. Je mi 46, cca v 45 letech se mi zhoršil zrak na blízko, celý život jsem nemusela nosit brýle, potom jsem byla u očního, všimla jsem si nějakého zhoršení po práci, kde byly celou dobu rozsvícené zářivky, bylo to asi v 32 letech, kdy jsem šla k očnímu, protože jsem neviděla dobře na dálku v tom smyslu, že na dálku jsem neviděla, jestli na mě někdo kouká nebo kam kouká, to jsem si všimla ještě v práci asi v 31 letech, no tak oční mi napsala brýle na dálku, ty jsem ani nenosila, mám je doteď, protože jinak jsem celou dobu viděla perfektně na dálku, blízko, jen prostě třeba na dálku když přijížděl z dálky autobus tak jsem neviděla to číslo, jenže to mi ve fungování běžného života nevadilo. Pak jsem ve 40ti začala pracovat na počítači a celou dobu doteď dělám na počítači, ale nutno podotknout, že nepracuji úplně každý den a každý den nemám 8 hodin, je to různé, mám i dost volna, nebo pak třeba měsíc pracuji intenzivně a to mám třeba 9 hodin za den, ale ne v kuse, mám i dost přestávky, i hodiny přestávky, volna. Je to různé. No a v těch 45ti se mi zhoršil zrak na blízko, určitě je to z té práce na pc, myslím si to, ale na druhou stranu mě postihlo to co většinu lidí po 40tce, prostě rozmazané vidění na blízko. Vidím špatně na blízko ty malá písmenka, co jsou na mobilu, to si musím brát brýle na blízko, takže mám brýle na dálku, ty jsou nejstarší, pak brýle na blízko a pak brýle bifokální na blízko a na střední vzdálenost, jsou to tzv. počítačové brýle, ty se nejvíce hodí např. na úřady nebo na čtení knih, ale knihy teď nečtu, fyzické knihy jsem přestala číst, to je už delší dobu. Teď čtu vše přes počítač, možná zase začnu chodit do knihovny, ale toho času moc není. Na počítači na internetu se dá najít spousta čtení, no ale to je opět zase na tom počítači. Tak jsem si koupila oční kapky Ocutein Sensitive Plus a k tomu jsou ty tobolky v balení jako výživa na oči. Jenže po každém nakapání těchto kapek mě strašně svědí a pálí oči. Až tak že mě to vždy donutí utřít si ty oči kapesníkem a musím si je podrbat, protože to strašně svědí. Prostě se to nedá vydržet to svědění, snažím se nevytřít si vše co jsem nakapala, ale vždy se musím podrbat přes ten kapesník, fakt hrozně to svědí. Poradíte nějaké kapky, které tohle dělat nebudou? Já jsem si koupila podpůrné prostředky na výživu očí-vitamín B, rutin, Gluthation tabletky které stály okolo 500 Kč a tam je vše, měly by tam být Omega mastné kyseliny také, Lutein, Zeantax a ještě nějaké další, teď si na vše nevzpomenu. Ve zmiňovaných tabletkách k očním kapkám tzv. slzám je právě ten Lutein. Přečetla jsem si co používat, aby nebyl syndrom suchého oka, který může vést ke slepotě. Brýle už pravidelně používám na počítač, ale ty na blízko. Ty bifokální mi nevyhovují na pravidelnou práci s počítačem. S těmi na blízko vidím nádherně na mobil, malá písmenka i na počítač tedy na střední vzdálenost. Jinak když jdu ven nebo nejsem u pc tak brýle nenosím, nepotřebuji je, vidím vše dobře na různou vzdálenost, jen prostě je musím mít když chci přečíst ta malá písmenka. Taky se mi stalo, že jsem si je založila mimo pc a pracovala jsem nedávno na pc bez nich a vidím i bez nich, ale s brýlemi je to komfort, proto je používám. Vidím s nimi prostě nádherně. I se snažím při práci na pc si dávat chvilky kdy se zadívám do dáli a mrkám. Byla jsem na kompletním vyšetření u očního v létě v srpnu a řekl mi, že oči mám v pořádku, jen mám na obouch očích astigmatismus, ale jinak je vše v pořádku a nic nehrozí. Řekla jsem mu, že si kapu občas vlhké slzy a on mi doporučil, abych je užívala 3x denně každý den, tak to dělám. Občas jsem třeba usnula nebo tak, tak jsem je neměla přesně 3x denně, ale nemělo by to vadit. Poradíte prosím kapky, po kterých mě nebudou svědět a pálit oči? Předem děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

futra
hodnocení

0x

Používáte brýle s filtrem modrého světla? Já je používám při práci na počítači a při dívání na tv.Mám je na blízko i na dálku a je to lepší .

plasmuska
hodnocení

Samozřejmě, všechny brýle co mám mají filtr proti modrému světlu, proto byly i dražší.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, za mě - při koukání do mobilu nebo PC se nesmí zapomínat mrkat, aby nedocházelo k vysušování očí (je dobré i oči občas "protočit"), pomáhá studená voda do očí nebo používám občas oční kapky Arufil, které v oku nepálí. Zdravím!
drmax.cz/...
plasmuska
hodnocení

Děkuji za tip, tak snad ten Arufil mohu používat i když si nejsem jistá, jestli mám příznaky syndromu suchého oka a bez porady s lékařem.

ben®
plasmuska - je to volně prodejný lék, tak to dryák, který vypálí oči, asi nebude. Lékaře se na tento přípravek můžete zeptat třeba i telefonicky, tak tam problém nehledejte.

hodnocení

0x

U6 jsem tady na Poradně doporučoval v tématu "Zarudlé oko"- viz:

https://www.poradte.cz/spolecnost/83925-zarudle-oko.html

Dr. Max Oční voda 100 ml

Dr. Max Oční voda je vhodná pro osvěžení, úlevu a hydrataci podrážděných nebo unavených očí. Obsahuje kyselinu hyaluronovou, tekutý extrakt ze světlíku a gel z aloe vera.

--

Je vhodná i pro dlouhodobé používání.

Po Ocuteinu mě taky pálily oči ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]