Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektricka kytara vs. Akusticka

Od: janka odpovědí: 8 změna:
Zdravim, mam akustickou kytaru ale nějak mě nebaví, pořádně neumačknu struny a nezní mi to i když hraju nepravidelne cca rok. Mám zálusk na elektrickou kytaru skrz zvuk, chci hrát moderni lepší písničky s lepším zvukem než takovy ty taborakový jak teď a na akustické se mi to nelíbí. Jde u elektrické struny líp umáčknout? Nebo to bude pro mě celkově tezsí na naučení? Chci hlavně hrát úplně jinak než teď a to podle tabulatur

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Problematika mačkání strun není o tom, jestli je kytara akustická / elektrická, ale o tom, jestli jsou struny nylon / kov.

A na elektrické budou určitě kovové, a ty se vám budou mačkat hůř, jestli na ně nejste zvyklá.

jiofa

Na elektrické budou vždy kovové, jinak vám je k ničemu.

smode2

A tak úplně k ničemu zase není. Můžete na ni cvičit akustické věci a vůbec nebudete rušit sousedy;)

hodnocení

1x
Jak píše pansvačinka, na elektrické kytaře jsou kovové struny, které jsou tvrdší, než nylonové. Tedy můžete koupit různě tuhé struny. U obou kytar ale hodně záleží na nastavení výšky strun nad pražci. Když jsou moc vysoko, mačkají se hůř.

paveldborak
hodnocení

0x
Před 45 lety jsem začínal a na elektrickou kytaru jsem dal struny ze 6 strunoveho banja jsou měkčí

jir
hodnocení

0x
Stačí dát měkčí struny a bude to lepší. Já jsem si na starou elektriku Jolana Alfa dal "devítky" a jsou krásně měkký. Profíci preferuji tvrdý struny,třeba "jedenáctky", to by už netrénovanou ruku mohlo bolet...
Jinak na elektrické kytaře je slyšet každý přehmat mnohem víc. I na akustiku se dají hrát drsný písničky a sóla a zní to dobře.

hodnocení

0x

Také jsem se první rok učil na akustické. Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že elektrická je tvrdší. U elektrické je ale mnohem snadnější nastavení dohmatu šrouby na kobylce, takže výsledná síla můža být menší a prakticky až do oktávy stejná. To se na španělce nastavuje blbě. Elektrické se vyrábějí s různým tvarem krku. Doporučuju předem vyzkoušet.

smode2
hodnocení

0x

A děláte dobře. Akustika je strašná nuda. Vhodná maximálně k vybrnkávání doprovodu či hraní akordů přes všechny struny. Jednoduše pro folkaře. Na elektrickou kytaru můžete připojit procesor a rázem máte nepřeberné množství zvuků. Samozřejmě na elektrice se mačkají struny o mnoho lépe. Akustické kytary na elektrickou techniku hry nejsou přizpůsobeny. Co se týká mačkání strun, je možné seřídit i akustiku (často se to ale nedělá, protože jejímu seřizování folkaři buď nerozumí, nebo je to nezajímá). I tak je elektrika pro hraní po všech stránkách příjemnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]