Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké vybrat stolní hodiny?

Od: kveta odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, mámě se rozbily analogové stolní hodiny a chce si koupit nové. Nabídla jsem se, že jí je koupím. Já sama už většinou vše nakupuji přes e-shopy, je to nejrychlejší, např. alza a alzaboxy jsou super, když zboží nevyhovuje tak vrátím a vždy je to rychle vyřízeno. No ale co mě napadlo, analogové stolní hodiny mají skoro všechny kryt který se nedá sundat, čili to sklo a pod tím jsou ručičky, některé jsou řízené radiovým signálem, to je podle mě nejlepší, ale jsou na baterky a co jsem viděla zezadu těch hodin, tak to vypadá, že když dojde baterka a vloží se nová, tak ten kryt je jen na baterku, ale jak proboha se seřídí ty ručičky, když v době kdy fungují přesně na čas dojde baterka a musí se vložit nová, to mezitím uběhne čas a pak se musí ty ručičky seřídit a jak se to udělá, když tam je to sklo, co se nedá vyjmout, sundat? Pochopila bych, kdyby vzadu se to mohlo ručně seřídit. Nebo ten radiový signál znamená, že i když se vyjme baterka, tak se to pak nějak samo upraví i když se nová baterka nandá za např. 10min. apod.? Já těmhle věcem nerozumím, tak budu ráda za rady. Je málo stolních hodin bez skleněného krytu a taky chci, aby ty hodiny vypadaly pěkně. Poradíte? Já osobně používám jen digitální hodiny, tak s analogovýma nepřijdu do styku.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Pokud koupíte ty řízené rádiovým signálem. tak se v ideálním případě nastaví samy.

hodnocení

3x
Já mám za dlouhé roky s rádiovými hodinami zkušenosti špatné, držím se klasických quarzů. On ten vysílač je někde v Německu docela daleko. Ručičky mám rád ty s plynule se pohybující vteřinovkou - necvakají. Jinak rádiové hodiny mají vždy možnost nastavit čas a nebo spustit na pokyn příjem dat z vysílače - trvá to většinou pár minut.
kveta
hodnocení

Tak já našla v nabídce různých e-shopů právě výrobky značky Quartz a zároveň jsou řízené rádiovým signálem. Ale ještě mi nikdo neodpověděl polopaticky, jestli je to tak, že vyndám baterku, přináším novou, tu novou nandám a ten rádiový signál si to nějak sám nastaví? U analogových hodin mi to přijde sci-fi. :D

Ano, rádiem řízené hodiny se nastaví samy. V provedení na zeď je minulý týden prodával Lidl za dvě stovky. Faktem ale také je, že ty dlouhé vlny z Německa to mají k nám daleko a že čudlík je čudlík.

Taky jsme měl problém s rádiovým signálem až jsem se na to vykašlal a vypnul jsem to. Šlo o digitální meteostanici, příjem signálu z Frankfurtu (DCF77), při vynuceném seřízení se nikdy nepřipojil signál, v automatickém režimu ve 3 ráno ano, ale vždy o hodinu mimo bez ohledu na nastavené časově pásmo nebo letní čas (podle manuálu)
hujerbratr

No a vidíš - já mám desatery na dcf 77,5 kHz a všechny fungují. Některé jsou staré již cca 30let. Některé ručičkové, ostatní digitály a šlapou a šlapou. Záleží kde tazatelka bydlí.

hodnocení

0x
Vidíte to červené kolečko?
Počítám že tam bude něco podobného
Tak to je na štelovani hodin (posun ručiček)
Jaké vybrat stolní hodiny?
kveta
hodnocení

O tomhle kolečku vím i jsem to nastavovala s tímhle kolečkem, jenže tyhle kolečka mají jen malé stolní hodiny s budíkem, já myslím stolní hodiny, které se dají navrch skříně, tedy do obýváku, nějaké větší a tam právě vzadu žádné kolečko není, o tohle jde, kdyby tam bylo, tak nepíšu a jelikož bych je koupila na e-shopu tak se musím spolehnout na fotky k danému výrobku a fakt u těch větších stolních hodin žádné kolečko vzadu není, no nic máma si je koupí sama osobně raději. Je lepší si to osahat, já osobně mám raději digitální hodiny, ale faktem je, že kromě pc a smartphonu ani hodinky na ruce nenosím, ani už je nemám jako digitální někde na stolku, teda někde jsou strčené, ale nepoužívám je, tak tam ani není baterka, pro mě tyhle věci jsou zatím nepotřebné. Jo ještě mám taky tlačítkový telefon a je super mít čas napřed. :D

Dejte foto co jste našla, nebo odkaz.

kveta
hodnocení

Například na alza.cz jsem našla hodiny, co by se hodily do obýváku za 2300 Kč, mají tam 3 druhy a vzadu jen dvířka na baterku. MPM Quality Stoln/... A přesně tohle mají vzadu i jiné stolní hodiny, jen zavírací krabičku na baterku, žádné kolečko nikde, tak si samozřejmě myslím, že tam fakt žádné kolečko není a to je dost blbé, když dojde baterka a mezitím co se vloží nová uběhne čas a jak se to pak nastaví, když je tam sklo na ručičkách a zezadu taky žádná možnost.

Když se vám líbí tento styl, tak se zkuste podívat po originálních z té doby. Tohle pseudo retro je příšerný kýč.

No já počítám že to kolečko, nebo štelování bude pod tou krytkou.

Na baterku je to dost velké.

hodnocení

0x

pokud není zvyklá mít hodiny o 10 minut napřed (třeba moje tchýně to tak má - 10 -20 minut předem to musí být, aby něco nezapoměla a zvládla včas...

datart.cz/...

U nás taky dáváme všechny hodiny, kde to jde, o pár minut napřed:) Ale reálně je to pak kontraproduktivní, protože u věcí jako telefon, budík, settopbox, počítače atd si čas běží podle skutečnosti a jak člověk žije v tom, že to "všude" nastavil napřed, odchází nakonec vždycky pozdě:)
kveta
hodnocení

Já mám čas napřed pouze u tlačítkového telefonu, na kterém si dávám budík na ráno a pak se mi velmi hodí, že vím, že mám dost času, je to hodně příjemné, dávám napřed max. 10 minut. I tak je to velmi super.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]