Nejste přihlášen/a.
bukas,
já jsem to měl asi rok, nevydržel jsem to. Jít odpoledne do práce na 14 hodinu, pracovat do 22 hodin, to nebylo pro mne.
Ale jsou lidé, kteří si zvykli a vůbec jim to nepřijde.
to mi přijde na infarkt v 35****to jste tedy zažil dost málo..
a co takovéto směny - to by se vám nelíbilo?
po 8.30 - 17
út13.30 - 22
st11 - 19.30
čt10 - 18.30
...
samozřejmě víkendy, svátky - podle potřeby zaměstnavatele. Když je práce do 22h a jede vám autobus 22:40, přijedete domů 23:30, ráno v 7 do práce, abyste stihl na 8:30 ... ale nesmí být kolony, takže raději v 6:30.
Jenže takhle to vůbec nefunguje. Jsou lidé, kteří na směny pracovat mohou a nedělá jim to větší potíže (zhruba 1/3 občanů). Pak jsou pracovníci, kteří, ať se snaží jak se snaží, směnný provoz nezvládají a jednoduše jej vykonávat nemohou (zhruba 2/3 občanů). Většinou je jasno už po pár měsících práce.
Neberte si vzor z nikoho jiného. Osobně jsem měl rád, když jsem mohl jít na odpolední nebo noční, protože to byla změna. To ale vůbec nic neznamená. Steně tak mám v blízké rodině člověka, kterému směny poškodily zdraví a jiného, který pracuje výhradně v noci. Rozhodující je vrozené nastavení výkonnosti.
Mám směny vyzkoušené jen brigádně. Noční v pekárně, ve sklárnách...čerstvé makové záviny byly plus. Jinak zařezávám celý život na píchačkách od 7.15, první hodina plovoucí.
Směny jsou vskutku na infarkt. I když se střídá dlouhý / krátký týden, při tom nelze žít. Jenom se chodí do práce.
Na Islandu, v Belgii, Švýcarsku nebo Německu, už mají firmy ve značném počtu 4-dení pracovní týden.
jde o to jak dlouho to děláš a jak daleko cestuješ do práce resp. kolik času tam a kolik zpět. Kolik máš přestupů. Třeba čekat na autobus v zimě v noci bývá strašná zima a čekat někde v čekárně třeba ale s cizími divnými lidmi není nic příjemného, pokud ten prostor je relativně malý a tvrdý. Není si kde zdřímnout myslím jako nějaká postel by mohla být.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.