Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvousměnný provoz - jak vydržet

Od: bukas odpovědí: 12 změna:
Dělám v jednosměnném, ale přemýšlel jsem dříve o dvousměnném. Tak mě napadá, jak to tam vydržíte. Jednou v noci, jednou ve dne, to mi přijde na infarkt v 35…

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Co to?
Infarkt při dvousměnném.
Já dělal.
Ranní
Kolotoč 2-2-2.
Ranní ,odpoledne,noc, týdenní
12-ky
a furt nic.

hodnocení

0x

bukas,

já jsem to měl asi rok, nevydržel jsem to. Jít odpoledne do práce na 14 hodinu, pracovat do 22 hodin, to nebylo pro mne.

Ale jsou lidé, kteří si zvykli a vůbec jim to nepřijde.

to mi přijde na infarkt v 35****to jste tedy zažil dost málo..

Vidíte Milane a já jsem zase noční sova.
Ranní byla pro mně muka.:-D
Ale je fakt že nejhorší je kolotoč 2-2-2.
To za pár dní nevíte co je za den.
Dělám 18 let 2-2-3 R-O-N-V Čtyřsměnný nepřetržitý..Zatím žiju *smich* Právě mám odpolední 14-22
Dvousměnný provoz - jak vydržet

Juro, každý to máme jinak. Pro mne nebyl problém jít do práce časně ráno, i když se otvíralo až v 7 hodin. Již půl šesté jsem byl v práci.

hodnocení

0x

a co takovéto směny - to by se vám nelíbilo?

po 8.30 - 17

út13.30 - 22

st11 - 19.30

čt10 - 18.30

...

samozřejmě víkendy, svátky - podle potřeby zaměstnavatele. Když je práce do 22h a jede vám autobus 22:40, přijedete domů 23:30, ráno v 7 do práce, abyste stihl na 8:30 ... ale nesmí být kolony, takže raději v 6:30.

unc

Kdyz jedete busem 50 min., to je 100 minut denně a 480 minut "pracujete", to je víc jak 20% na cestě.

Já když jsem takhle jezdil do školy, dvakrát týdně, no tak jsem si Řekněme, no musím lépe zamakat, abych tohle nemusel dělat po zbytek života Jak ti ostatní upocený lidi :)

smode2
hodnocení

0x

Jenže takhle to vůbec nefunguje. Jsou lidé, kteří na směny pracovat mohou a nedělá jim to větší potíže (zhruba 1/3 občanů). Pak jsou pracovníci, kteří, ať se snaží jak se snaží, směnný provoz nezvládají a jednoduše jej vykonávat nemohou (zhruba 2/3 občanů). Většinou je jasno už po pár měsících práce.

hodnocení

0x

Neberte si vzor z nikoho jiného. Osobně jsem měl rád, když jsem mohl jít na odpolední nebo noční, protože to byla změna. To ale vůbec nic neznamená. Steně tak mám v blízké rodině člověka, kterému směny poškodily zdraví a jiného, který pracuje výhradně v noci. Rozhodující je vrozené nastavení výkonnosti.

hodnocení

0x

Já dělal cca 20 let 12 hodinové směny v nepřetržitém provozu (práci fyzicky nenáročnou). Bylo to v těžko vysvětlitelném, zdánlivě nepravidelném rytmu. Směný provoz mi vyhovoval, měl jsem spoustu času ve dne a přežil jsem to ve zdraví.

farm
hodnocení

0x

Mám směny vyzkoušené jen brigádně. Noční v pekárně, ve sklárnách...čerstvé makové záviny byly plus. Jinak zařezávám celý život na píchačkách od 7.15, první hodina plovoucí.

Směny jsou vskutku na infarkt. I když se střídá dlouhý / krátký týden, při tom nelze žít. Jenom se chodí do práce.

Na Islandu, v Belgii, Švýcarsku nebo Německu, už mají firmy ve značném počtu 4-dení pracovní týden.

nuketheirn
hodnocení

0x

jde o to jak dlouho to děláš a jak daleko cestuješ do práce resp. kolik času tam a kolik zpět. Kolik máš přestupů. Třeba čekat na autobus v zimě v noci bývá strašná zima a čekat někde v čekárně třeba ale s cizími divnými lidmi není nic příjemného, pokud ten prostor je relativně malý a tvrdý. Není si kde zdřímnout myslím jako nějaká postel by mohla být.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma dvousměnný provoz

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]