Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blefaritida - léčba

Od: previt® odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

bylo mi doporučeno používat pro čištění víček nahřívací brýle Blephasteam ( glimcare.cz/...). Bohužel je nikde na netu nemohu sehnat a zjistil jsem, že výrobce už vydal další generaci Blephasteam 2 ( theapharma.ie/...), kterou taky nikde nemohu sehnat (odkaz je na irský e-shop a ten mimo Irsko nezasílá).

Má někdo tyto brýle a dokázal by poradit, kde je sehnat? Popřípadě nějakou stejně dobrou/lepší variantu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

V Optice vám neporadí? Já bych spíš vsadila na protizánětlivou stravu hlavně s dostatkem Zn, A vitamínu, vit. B2. Zinek je nejvíc v semenech dýně, klíčcích, játech, rybách, cibuli, ořeších, žloutku... Vždy je lepší ve stravě, neboť ke svému vstřebávání potřebuje jiné minerály a vitamíny. Borůvky a oranžové ovoce a zelenina..Bez Zn víčka nevyléčíte!

hodnocení

Ne, v optice/lékárně je právě nemají. Maximálně mají a nabídnou Blephagel + ubrousky Blephaclean pro ruční čištění.

Zinku má příjem 50% DDD přes kapsle Reflex Nexgen Pro (beru 1x denně ráno) a počítám, že zbytek do sebe dostanu standardní stravou..

liska5

Možná by příjem zlepšilo braní probiotik po jídle... A krevní cukr máte v pořádku? Ten "dělá" červené oči.

hodnocení

Jestli tím myslíte glukózu tak ano. Každé cca 3-4 měsíce musím chodit na velký krevní obraz a už několik let ji mám mezi 4,3-4,6mmol/l (ok hodnoty jsou mezi 3,3-5,6mmol/l).

hodnocení

0x

Mám ji, za ty brýle ty prachy nedám. Každé ráno několikrát přejedu přitlacením víčka tamponem na který nakapu oc4ni vodu Ocutein senzitiv kolem dokola, dále užívám Hyaldrop multi a Lutein a vpodstate nám oči čisté a držím se.

hodnocení

0x
Někteří očaři doporučují teplé napařování, někteří suché nahřívání.
S napařováním pomůže napařovací přístroj na obličej, v obchodě ho měli i za 300Kč ve slevě. Pára nesmí být příliš horká.
Lze i nad hrncem s ručníkem přes hlavu. Minimální plamen plotny a velký hrnec
hodnocení

Ty brýle by měly právě nahřívat víčka nejspíše párou. Tím napařovacím přístrojem na obličej myslíte něco takového - alza.cz/...?

Párou nad hrncem to opravdu řešit nechci.:) Tam člověk těžko odhadne teplotu + to nepohodlí a té spotřebované energie, než se to množství vody zahřeje..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]