Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osoba bez zdanitelných příjmů

Od: will82 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
mám dotaz byl jsem tento měsíc veden na úřadě práce aktuálně pracuji a chci zrušit zkušební dobu 25.10 ,ale nechci jít už na úřad práce,ale chci být osoba bez zdanitelných příjmů než si najedu větší DPČ nebo jinou práci na HPP,,,,
musím se hned další pracovní den přihlásit na VZP ,že jsem osoba bez zdanitelných příjmů? a jak to je u sociálního pojištění tam se nemusím nikde registrovat? a platit? ... abych jakože neplatit jen VZP a za měsíc mi nepřišli penále ze sociálky
děkuji za vysvětlení

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mll
hodnocení

0x

Na pojišťovnu se stačí přihlásit do 14 dnů, každopádně nejlépe co nejdřív, to se ví. Pokud to neuděláte, oni si Vás najdou. Jinak se platí za měsíc, ve kterém nemáte práci, takže říjen máte v suchu a kdybyste pracoval byť jen 1. listopadu, tak i listopad.

Sociálku nepotřebujete platit, i když ta možnost je.

Penále za VZP nebývalo nijak velké, ale vězte, že oni s tím počkají na měsíc před promlčením, aby dostali co nejvíc. Teda pokud nezměnili politiku, firmám s hrncema tahle strategie už prý přestala procházet.

will82
hodnocení

Děkuji za odpověd
No a jak by se řešila situace pokud bych byl už registrován 29.10 jako OBZP 4.11 bych zaplatil poplatek,ale například 7,11 bych se mi povedlo sehnat práci HPP nebo DPč, nad 10k a normálně bych dělal zbytek toho měsíce

Penále za VZP nebývalo nijak velké,Nebyl bych si tím tak jistý-dluh ne vl. vinou nějakých cca800kč =penále bolo deset tisíc! Další osoba penále přes 40 000kč kvůli dluh necelých 4000kč!V prvním případu na VZP uznali svoji chybu a odpustili penále a to jen protože úřednice při přehlášení na jinou sdělila,že je vše OK . Po asi 8 rocích od přechodu teprve zjistili onen dluh a že daná úřednice si to neprověřila!

OBZP se stáváte až po celém kalendářním měsíci bez zdanitelných příjmů. Jestli předpokládáte v následujícím měsíci příjem, nemusíte pojišťovně nic hlásit ani platit. Kdybyste příjem neměl, máte na hlášení a zaplacení prvních 8 dní v následujícím měsíci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]