Nejste přihlášen/a.
Než se zaplnily drogerie zbožím, které bylo koncipováno na péči o pleť, jsme si doma vyráběly pleťovou masku z kvasnic. Přidávaly jsme žloutek a smetanu. Tatínek měl problémy po chemoterapií a pokžka obličeje byla nemocná, bolavá. Do té masky z kvasnic jsme ještě přidávali pár kapek ricinového oleje. Hodně mu to pomohlo.
Jako pleťovou masku, kvasnice se spousou vitaminů, to určitě, ale na holení bych synovi raději koupila elektrický strojek a něco kvalitního po holení.
Ne. Každý je jedinečný. Internet není vhodný pro medicínské rady. Objednejte se ke kožnímu lékaři. Obecně lze uvažovat tak, že holení čímkoli ostrým s sebou nese stržení povrchové vrstvy pokožky. Je možné, že existují prostředky na její posílení. Jinak byste mohl vyzkoušet holení elektrickým strojkem, kde je mezi břitem a pokožkou fólie.
To je spíš podrážděnou pokožkou samotným holením.
1) Frekvence. Holím se ob den a ne denně. Co jednomu nevadí, s tím druhý může mít problém. Takže za sebe, když chodím do práce, holím se ob den, když vím, že budu doma, třeba víkend, neholím se vůbec. Tím dáte kůži větší možnost se zregenerovat.
2) Holítko. Používám holítka s výměnnými hlavicemi a nejsou všechna stejná. Není jedno, jaké si koupíte, záleží na sklonu břitů a jejich perfektní ostrosti. Koupím holítko od jednoho výrobce, paráda. Pak zkusím jiného (klidně může být značkový) a ten mi třeba nemusí sedět a mám po oholení podrážděný celý krk. Je spousta výrobců (značkoví i noname), určitě si najdete to svoje, které vám bude vyhovovat, proto si udělejte napřed průzkum, vyzkoušejte více výrobců (ideální nápad na dárek, když se vás někdo zeptá, co chcete a vy nevíte) a až narazíte na svého favorita, máte vybráno.
3) Výměna hlavic. Není třeba měnit hlavici po každém holení. Hlavice vydrží mnohem déle. Někdo ale přistupuje k věci opačně a má tam pořád stejnou hlavici třeba celý měsíc, což ke konci už může být problém.
4) Pěna na holení není jedinná věc, co se dá napatlat na obličej pro snazší skluz. Vyzkoušel jsem pěnu, dělá se i gel, ale nejlépe se oholím bez podráždění pouze za použití tuhého mýdla. Přišel jsem na to úplně omylem, když mi došla pěna, zapomněl jsem, že už nemám náhradní a potřeboval jsem se oholit. Byl tam problém s vysušováním pokožky (logicky), ale vyřešil jsem to tuhým mýdlem Dove, prodává se v té krabičce. To mýdlo (pokud ho nepoužíváte na ruce) vydrží brutálně dlouho a podráždění od té doby je na hodnotě "0" (+ s použitím dobrého holítka, které mi vyhovuje), prostě strojek klouže tak parádně, alespoň za mě lépe, než s použitím pěny třeba, nikomu to nenutím.
Zdravím
A co změnit image a nechávat si vousy. Už to zase začíná být moderní, teda tak posledních minimálně 5 let. Předtím se to moc nenosilo.
Zřejmě holíš žiletkou "na mokro". Za prvé, i po mokrém oholení se následně používá voda / gel po holení (AFTER SHAVE), které pleť uklidní.
No a pak je otázka, zda je pro tebe žiletka vhodná. Pokud ti vousy rostou v nějakých divných směrech, tak se může stát že je holíš proti směru růstu a to se pleti nelíbí. Já mám například na jedné tváři vousy které rostou do kruhu.
Když přejdeš na kvalitní elektrický strojek (tedy ne vietnamské šmejdíky), tak to nebude na pokožku tak náročné.
Panthenol spray
D-panthenol pro-vitamin B5, hydratuje a zvláčňuje podrážděnou pokožku a má regenerační účinky, zrychluje přirozenou obnovu buněk. Odstraňuje tak nepříjemné pocity svědění a redukuje podráždění a zčervenání pokožky. D-panthenol je vhodný i jako péče pro posílení obranyschopnosti, imunity, kůže a odolnosti pokožky vůči vlivům vnějšího prostředí. Hydratace zabezpečuje soudržnost pokožky a eliminuje možné loupání suché kůže, která může působit neesteticky. Vitamin E má antioxidační účinek, chrání buňky kůže před poškozením. Přispívá tak k ochraně před předčasným stárnutím kůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.