Nejste přihlášen/a.
Ahoj Petro, vyšetřil Ti řádně oční pozadí po rozkapání očí? Nejedná se o sinici, ale sítnici. Nechci strašit, ale může jít o příznak počínajícího odchlípení. Podle stadia lze řešit laserem, avšak při odchlípení je nutná okamžitá operace! Takže doufám, že to očař nepodcenil. Každopádně pokud bys zaregistrovala výpadek v zorném poli, ihned na oční pohotovost.
Nějak špatně chápu a vůbec nerozumím. Shrnu to, ano? Máte problém, byla jste u očního, ten problém pojmenoval a poslal vás domů. Žádná léčba, žádný návrh na řešení záchrany zraku. Ale pro sichr to budete konzultovat s naprostými laiky z celé republiky? To myslíte vážně? Říkám to dobře?
Dal kapky, řekl diagnozu a šlus? Neřekl co bude dále? To je hodně podivné. Předloni jsem si šla k optikovi pro brýle k počítači. Ten mě brýle odmítnul a poslal mě k očnímu. Ten mi řekl, že se mi začíná odchlipovat sítnice a poslal mě do špitálu. Tam řekli, že nejprve musí vyměnit čočku, preventivně, že je riziko, že se udělá zákal a až po zahojení mi sítnici odoperují. A jak řekli, tak udělali. Takže jsem absolvovala 2 operace a jsem vděčná, že vidím.
Nechce se mi věřit, že nenávratně odchlipující se sítnici a tedy slepotu, řeší lékař kapkami. Určitě jste nenapsala všechno
Sítnice nemusí být odchlípená, může v ní být "jen" trhlina.
Zažil jsem osobně, takže vím o čem mluvím.
Sice po covidovém léčení na dálku mám trošku problémy, ale v tomto případě bych očnímu MUDr. věřila.
Vystudoval, má diagnostické přístroje, kterými Vás prohlédl a má jistě zkušenosti.
Vy jste si asi udělala diagnózu podle internetu, a jste vystresovaná.
Nic ve zlém, i já to tak dělám.
Když máte pochybnosti, běžte na přezkum k jinému odborníkovi. Také existuje oční pohotovost, pokud se Vám příznaky zhoršují. Nevím, odkud jste a jak je pro Vás dostupná.
------------------------
Zavolat na Vaši zdravotní pojišťovnu, jak postupovat, pokud byste chtěla jiného lékaře na konzultaci ke správnému vyšetření.
Možná byste měla mít dokumentaci od tohoto prvního, ale třeba už je možnost nahlížet on-line/sdílet. To by Vám měli poradit.
.
Je to asi rok a půl, co se mi tohle také dělo.
Velice nepříjemná záležitost, člověk stále pomrkával a odháněl pavučinky. Bez záblesku, pouze asi jednou se mi zablesklo.
Byla jsem s tím na očním na Senovážném náměstí, kde mi byly provedeny různá měření a tomografie.
MUDr. Fornůsek (doporučuji).
Doporučen lutein + antioxidanty.. Já tedy pouze přírodně a nyní bez problémů. (v borůvkách, lichořeřišnici, kadeřávku, měsíčku lékařském, v listech pampelišek, listech vodnice, špenátu, mangoldu, kapustě, potočnice, žlutých květech cukety, hrachu, římském salátu, cuketě, růžičkové kapustě, pistáciích, brokolici, mrkvi, kukuřici, vejcích, avokádu a kiwi.
km = Nejsem pražák, ale za doktory dojíždím. Každý jede tam, kde to má poblíž. Když budu bydlet vedle Brna, tak budu psát o brněnských lékařích.
Většina tazatelů nenapíše, odkud jsou a odpovídající tedy popíšou svoje zkušenosti ze své oblasti. Proto ten nástřel, poněváč si uvědomuji, že se tazatel může nacházet na opačném konci republiky. Tolik na vysvětlenou.
Ale byla jsem tam převelice spokojená, tak to píšu i jako reklamu pro tuto ambulanci pro jiné uživatele poradny.
A navíc, podle jména lze asi na internetu dohledat. Tak jestli se jedná o kontakt, tak zde je:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.