Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plovoucí „mušky“ a záblesky v oku

Od: petra09o odpovědí: 17 změna:
Ahoj už týden mám blesky v očích a jakoby pavučinky a mušky oční dneska říkal že to je zánět sinice má někdo zkušenost?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

3x
Zákalky jsou bohužel normální. Ale v očích by se blýskat nemělo. Mohlo by to souviset s poškozením sítnice...

hodnocení

2x

Ahoj Petro, vyšetřil Ti řádně oční pozadí po rozkapání očí? Nejedná se o sinici, ale sítnici. Nechci strašit, ale může jít o příznak počínajícího odchlípení. Podle stadia lze řešit laserem, avšak při odchlípení je nutná okamžitá operace! Takže doufám, že to očař nepodcenil. Každopádně pokud bys zaregistrovala výpadek v zorném poli, ihned na oční pohotovost.

Tazatelku zbytecne nestraste, prosim. Odchlipeni je mozne zejmena kvuli silnemu narazu/urazu hlavy. Zalezi samozrejme na mire a rozsahu poskozeni. U lekare byla a bylo ji receno neco o zanetu, tak prosim nepiste o nezbytnosti operace, kdyz evidentne nezbytna nebyla.
Taky jsem mel urazy hlavy, taky si to odskakaly i oci, ale div se svete, navzdory utvarum a plavajicim skrvrnkam v zornem poli vidim ostre a dobre i bez operace. Wow
Kdyby z Vas v dalsim komentari vylezla reklama na nejakou kliniku, vuuuuubec bych se nedivil. Hlavne vzdy rezat, to sype, ze ano.

hodnocení

2x

Nějak špatně chápu a vůbec nerozumím. Shrnu to, ano? Máte problém, byla jste u očního, ten problém pojmenoval a poslal vás domů. Žádná léčba, žádný návrh na řešení záchrany zraku. Ale pro sichr to budete konzultovat s naprostými laiky z celé republiky? To myslíte vážně? *alene* Říkám to dobře?

doplněno 23.10.24 15:45:

Dal kapky, řekl diagnozu a šlus? Neřekl co bude dále? To je hodně podivné. *alene* Předloni jsem si šla k optikovi pro brýle k počítači. Ten mě brýle odmítnul a poslal mě k očnímu. Ten mi řekl, že se mi začíná odchlipovat sítnice a poslal mě do špitálu. Tam řekli, že nejprve musí vyměnit čočku, preventivně, že je riziko, že se udělá zákal a až po zahojení mi sítnici odoperují. A jak řekli, tak udělali. Takže jsem absolvovala 2 operace a jsem vděčná, že vidím. *alene* Nechce se mi věřit, že nenávratně odchlipující se sítnici a tedy slepotu, řeší lékař kapkami. Určitě jste nenapsala všechno

martina44
Ne, dostala jsem kapky a mast na vecer.. jen se ptám jestli někdo má zkušenost protože podle toho co mi je a podle toho co čtu je to odchlipla sitnice ale doktor tvrdí že tam je jen zanet což prý nemá s těmi světýlky co vidím nic spolecneho
2024

Sítnice nemusí být odchlípená, může v ní být "jen" trhlina.

Zažil jsem osobně, takže vím o čem mluvím.

pohanka

Sice po covidovém léčení na dálku mám trošku problémy, ale v tomto případě bych očnímu MUDr. věřila.

Vystudoval, má diagnostické přístroje, kterými Vás prohlédl a má jistě zkušenosti.

Vy jste si asi udělala diagnózu podle internetu, a jste vystresovaná.

Nic ve zlém, i já to tak dělám.

Když máte pochybnosti, běžte na přezkum k jinému odborníkovi. Také existuje oční pohotovost, pokud se Vám příznaky zhoršují. Nevím, odkud jste a jak je pro Vás dostupná.

------------------------

Zavolat na Vaši zdravotní pojišťovnu, jak postupovat, pokud byste chtěla jiného lékaře na konzultaci ke správnému vyšetření.

Možná byste měla mít dokumentaci od tohoto prvního, ale třeba už je možnost nahlížet on-line/sdílet. To by Vám měli poradit.

.

pohanka
hodnocení

1x

Je to asi rok a půl, co se mi tohle také dělo.

Velice nepříjemná záležitost, člověk stále pomrkával a odháněl pavučinky. Bez záblesku, pouze asi jednou se mi zablesklo.

Byla jsem s tím na očním na Senovážném náměstí, kde mi byly provedeny různá měření a tomografie.

MUDr. Fornůsek (doporučuji).

Doporučen lutein + antioxidanty.. Já tedy pouze přírodně a nyní bez problémů. (v borůvkách, lichořeřišnici, kadeřávku, měsíčku lékařském, v listech pampelišek, listech vodnice, špenátu, mangoldu, kapustě, potočnice, žlutých květech cukety, hrachu, římském salátu, cuketě, růžičkové kapustě, pistáciích, brokolici, mrkvi, kukuřici, vejcích, avokádu a kiwi.

km

vtipný jak pražáci napíšou jen ulici, praha – středobod světa ;)

pohanka

km = Nejsem pražák, ale za doktory dojíždím. Každý jede tam, kde to má poblíž. Když budu bydlet vedle Brna, tak budu psát o brněnských lékařích.

Většina tazatelů nenapíše, odkud jsou a odpovídající tedy popíšou svoje zkušenosti ze své oblasti. Proto ten nástřel, poněváč si uvědomuji, že se tazatel může nacházet na opačném konci republiky. Tolik na vysvětlenou.

Ale byla jsem tam převelice spokojená, tak to píšu i jako reklamu pro tuto ambulanci pro jiné uživatele poradny.

A navíc, podle jména lze asi na internetu dohledat. Tak jestli se jedná o kontakt, tak zde je:

ispott.cz/...

km

* senovážné náměstí není jen v praze, stejně tak zelný trh není jen v brně

A co teprv Václavák

Plovoucí „mušky“ a záblesky v oku
km
22.10.24 10:25

tatk tak *smich*

petra9256
hodnocení

0x
Ahoj, děkuji všem za radu.. ano na očním jsem byla přes hodinu a byla u 3 doktorů.. sitnice je v pořádku ale mám prý velky zanet na sítnici.. musím říct že už mě 4ty den i boli hlava myslíte že to může být od oci? Musím teď nosit jednu cocku než se mi udělají nové brýle
2024
Ano, hlava Vás samozřejmě může bolet "od oči", to je běžná věc.

hodnocení

0x

Beru 25mg lutein a přestalo to.

hodnocení

0x

Můžou to být tzv. zákalky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]