Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava zubů a dlouhé čekací doby

Od: klobaska odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám v puse k opravě více zubů, mám našetřené peníze až teď, zkrátka jsem na to nějakou dobu kašlala, teď když jako hlavní problém potřebuji opravit 2 zuby, mezi kterými je díra, která se pomalu, ale jistě zvětšuje, tak zubař bohužel má termín až za měsíc. Jinak byla jsem už na všech rentgenech co asi jsou na zuby, byla na první hlavní prohlídce a byla u dentální hygienistky, která mi odstranila zubní kámen, naučila mě správně si čistit zuby a prý mám zánět v dásních, tak jsem si nakoupila nejlepší zubní pastu na zánět ENZYMEL Parodont enzymová zubní pasta a to samé jako gel na dásně, přesné mezizubní kartáčky zelené a žluté, zubní kartáčky do zásoby, ty nejlepší co jsou asi na trhu, Corsodyl ústní vodu a čistím pravidelně a už to takhle budu dělat do konce života, protože mám zkušenost, že když jsem chodila pravidelně k zubaři, tak se nic moc nekazilo a hlavně jsem byla taky ten typ, co už má teď 3.zubaře v okresním městě kde bydlím a vím, že musím chodit na preventivní kontroly, jinak mě zubař vyřadí, navíc v tomto městě je tento zubař asi jediný co ještě bere, jinak není už šance, čekací doby jsou dlouhé a nikdo nebere, pak bych jedině musela jezdit do Prahy a to mi přijde z ruky, ne že bych to nezvládla, ale už je mi přes 40 a už jsem zlenivěla, tak si moc vážím toho, že mě nový zubař ve městě kde bydlím vůbec vzal a už to nikdy nebudu riskovat, nechci o zuby přijít. Zánět mi byl sdělen před více než 14 dny, tak pokud jsem to dobře čistila, už bych ho nemusela teď mít. Pokaždé když si čistím zuby, tak hned po čištění vždy používám mezizubní kartáčky. Už jsem se poučila a nebudu už riskovat ztrátu zubů. No jinak proč sem píšu, zubař mi sdělil, že nezaručuje, že mi ty 2 zuby mezi kterýma je díra zachrání, je potřeba vyčistit zubní kanálky. Nandavací zuby za ty 2 nechci a zubař mi řekl, že je možné, že nemám dost kosti na implantát či implantáty, ale četla jsem, že zubní kost se dá nahradit, i mi to potvrdila dentální hygienistka u mého zubaře, takže to tam dělají. Budu nejraději když k nahrazení zubní kosti kvůli implantátům nedojde, jednodušší je pokud vyjde ošetření zubních kanálků a zuby se zachrání, jde o zadní stoličky, jenže vedle té jedné je díra. To by bylo pro mě strašné mít tam další dvě díry, takže by to byly 3 díry vedle sebe, strašlivá představa. Na druhé straně mám totiž už tu mezeru, protože se mi rozpad zub a dost dlouho zůstala ta výplň a já nešla hned k zubaři a nakonec vypadla i ta výplň a ten zub se prý bude trhat. Takže tam by byl potřeba alespoň 1 implantát. Jenže k zubaři jdu až za měsíc, dřív má prostě plno a já uvažuju o tom, že v Praze by to bylo o hodně dost dražší, ale udělali by mi to asi brzy? Jenže když půjdu ke konkurenci tak mě zubař tady v tom městě vyhodí, protože zubaři nemají rádi konkurenci. Co byste mi poradili?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pokud netrpíte bolestmi, tak měsíc není dlouhá doba.

zebuu
hodnocení

0x

Pokud to nemáte do Prahy daleko, volila bych Prahu, ceny jsou už srovnatelné s malými městy. Některé kliniky vám zhotoví korunku počítačově přímo v ústech asi do zhruba 1 hodiny. Pokud máte dost peněz, neváhala bych.

pohanka
hodnocení

0x

Uvažujete-li o Praze, tak do toho. Přece jenom je tady více ordinací a zubních klinik. Ale lhůty nijak lepší nejsou.

jp
hodnocení

0x

Objednání termínu na jednu soukromou kliniku v Praze jsem čekala taky měsíc. Nechala jsem tam 40000,.,ale byla jsem spokojená. Zub, který mi chtěli jinde vytrhnout mi zde zachránili. Investice do zubů nelituji, mám ted´ jistotu, že mám zuby v pořádku.

pohanka

jp - mohla bych poprosit o kliniku a lékaře, se kterým jste spokojená. Byla jsem nyní na implantátu, můj český se odstěhoval a místo něj nastoupil z Bělotuska a bohužel, nezadařilo se, nejsem spokojená. Ale je tam toho víc. Děkuji předem.

klobaska
hodnocení

Uvažuji o této klinice v Praze www.alfadent.cz. Jde o to, že jak dlouho čekám, tak včera se mi stalo, že při kousnutí do tvrdšího řízku se mi odlomil kus mezi těma 2 zuby a už tam mám zevnitř velkou mezeru, teda velkou, je to asi 3 milimetry, těžko říct, tak doufám že i tak se dají ty 2 zuby zachránit. Ten můj nový zubař mi přijde, že tu práci nemá jako poslání a je mu zřejmě jedno, jestli do té doby, než k němu přijdu na ošetření zubních kanálků už ty kanálky nepůjdou ošetřit, případně půjdou, ale budu muset zaplatit víc, přijde mi, že samozřejmě bude rád. Já bych potřebovala přijít na kliniku v Praze, tam bych zaplatila za vstupní vyšetření a hned by mi zubař řekl co vše a jak mi opraví a kolik mě to bude stát, našetřeno na to mám, nicméně vyhazovat hodně peněz za zuby se mi nechce, ale nic jiného mi nezbyde, chci zuby zachránit. No a potřebovala bych aby ještě ten den nebo co nejdříve po vstupním vyšetření, aby mi ošetřil ty kanálky a zaplnil díru nějakou výplní, navíc z jedné strany teď už větší díry mezi zuby z vnitřní strany je ta jedna strana tak ostrá, že mě při mluvení hodně řeže do jazyka, takže když budu mluvit tak jediné co mě napadá je si tam nalepit žvýkačku aby ta jedna strana nebyla tak ostrá, fakt to dost řeže i když mluvim chvilinku. Musím to nějak rychle řešit a termín ošetření mám až skoro za měsíc. Beru to tak, že si zaplatím to vstupní ošetření, tam se dozvím zevrubné informace co vše půjde opravit a jak a kolik mě to bude celkově stát. Pak se rozhodnu, když to udělají brzy, tím pádem o tohohle zubaře přijdu a budu už muset do konce života jezdit jen do Prahy. Je to asi hodina jízdy autobusem, jenže další cestování jak koukám je ještě metrem na druhý konec a pak autobusem podle mapy google, takže to budou tak 2 hodiny tam. Ale co mám dělat, když to potřebuji vyřešit co nejdříve a tenhle zubař má dlouhé objednací lhůty, navíc mi ani neřekl po vstupní prohlídce co s těmi dalšími zuby, vůbec nic, no ty ostatní zuby, tam je jen odštíplý kus vnějšího zubu, nejsou tam díry dovnitř. Neřekl to asi proto, že vstupní prohlídka byla zadarmo, placená zdravotní pojišťovnou. Je to strašné v dnešní době, nechat si opravit zuby mohou jen lidé co na to mají peníze a přitom jde o zdraví a člověku hrozí otrava krve a jiné lahůdky. Ale v dnešní době jde každý jen po penězích, celé je to tak nastavené. Mám peníze na to nechat si všechny zuby opravit co nejdříve a pak už budu chodit na preventivky a na dentální hygienu, holt jsem to zanedbala, tak za to zaplatim, jsem šťastná, že ještě jsem přišla za minutu dvanáct a ještě se to dá zachránit.

klobaska
hodnocení

Tak nakonec jsem do Prahy nešla, mám dost práce a tak ten termín ošetření tady v okresním městě už se blíží, už je to jen dva týdny. Co tak nahmatám jazykem, tak díra je mezi 2 zuby šestkou a sedmičkou stoličkami dole a jen jeden zub je poškozený tou dírou, ale ta druhá celá stolička je zase odlouplá z vnější strany, tak doufám, že to půjde opravit. Škoda, že tu není nějaký zubař co by poradil, pak ještě ta díra je otevřená jakoby rozevřená z jedné strany a z druhé strany jsou zuby normálně vedle sebe, rozevřená díra je směrem dovnitř do pusy a zvnějšku jsou zuby normálně u sebe, ale jak jsou ty zuby u sebe, tam je tak 4 milimetry odhadem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]