Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Založit účet u ČSOB nebo ne?

Od: niktarinka odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, chystám se založit účet u ČSOB kvůli té odměně 1500 Kč, ale teď si nejsem jistá, jestli udělám dobře, četla jsem o ČSOB, že si na ní pár lidí stěžovalo, ale bylo to v minulosti, prý dělali problém při zrušení účtu. Já už mám 2 účty u 2 bank, do jedné mi chodí peníze z podnikání a druhou mám na placení poplatků za byt a platím z ní i různé nákupy přes eshopy apod. Poradí někdo prosím, jestli si mám udělat účet u ČSOB nebo bude dělat problémy při zrušení účtu? Protože já bych ho pak chtěla zrušit, to jedině kdybych tam mohla mít výhodné spoření, tak možná bych ho nerušila, ale upřímně na spořící účty nejsem. Děkuji předem za názory.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Osobně mám taky účet u několika bank (je mezi nimi i ČSOB), kde člověk u nich využívá různé výhody, která ta určitá banka nabízí. Takže pokud je pro vás ta odměna zajímavá, tak proč si to nezaložit.

Ale jde o to, jestli se to vyplatí - tzn. vedení účtu zdarma, atd. Kdybych neměl ten Premium účet s dalšími bonusy zdarma, tak bych asi přemýšlel, jestli tam zůstat nebo ne. Některé věci se mi tam vyloženě nelíbí (převody ze spořícího účtu na běžný nejsou okamžité, u některých věcí se chovají přesně jak ten starý a velký korporát a ne jako moderní banka), ale s některými věcmi jsem naopak spokojený (bonusy navíc, přehledné bankovnictví i appka, u úvěrů plní co slíbí...).

pohanka
hodnocení

4x

Pokud dodržíte podmínky, tak problém se zrušením účtu nebudete mít.

Dostáváte 500 korun za každý měsíc, pokud jej aktivně využíváte, zaplatíte v ten měsíc 5 nákupů.

Pokud ne, tak platíte poplatek za vedení účtu 69 korun.

Minimální příjem na účet je 15 000 Kč.

Platíte jejich kartou (i nákupy on-line)

---------------------------

Většina společností se brání zrušení jejich produktů. To se týká i pojišťoven, takže přesvědčují, nabízí jiné produkty.

Pokud Vám je méně než 26 let, podmínky máte mírnější.

doplněno 21.10.24 15:11:

Když se nad tím zamyslíte, tak je to stále koloběh peněz. Nula od nuly pojde.

Banky nabídnou odměnu za založení účtů a předpoklad je, že se někdo chytí a u té banky již zůstane a bude jejich klientem, který si u nich bude třeba navíc spořit, investovat.

Pokud si něco kupujete u obchodníka, platíte kartou, tak prodejce musí bance z té mašinky a transakcí odvádět nějaké poplatky. A peníze promítne do ceny zboží. Takže si vlastně i tuto odměnu za založení účtu částečně platíte ve svých nákupech.

Proto je lepší platit hotovostně za nejen malý nákup svačiny.

Jsou tu opět dvě skupiny. Jedna chce platit bezhotovostně (podpora bank, většinou cizích), třeba mávnutím hodinkami, prstenem a druzí, kteří chtějí platit hotovostí (lepší přehled ve financích, svoboda v jednání, nekontrolované nákupy a tudíž necílená, obtěžující reklama atd...

Zamyslete se někdy, co by se stalo, kdyby se poměr obrátil, běžný občan zrušil účet a vrátil se k hotovosti. Kolik bank by udrželo ty paláce, zaměstnance?

hodnocení

2x

Nerozumím vašemu myšlení. Jednak zakládat účet kvůli 1.500 Kč od ČSOB je velmi krátkozraké, pokud neporovnáte další výhody a nevýhody s jinými bankami. A přemýšlet ještě před založením účtu o problémech při jeho rušení těžce smrdí z vaší strany vyčůraností, jak sama přiznáváte! Pochybuji, že by vám banka těch 1.500 Kč nechala, jistě to budou mít dobře ošetřené ve smlouvě.

Pokud chcete opravdu poradit, rychle na to zapomeňte a účet nezakládejte!

anoine
hodnocení

2x

Jak chceš, je to na tobě

Doporučuji pročíst forum.finexpert.cz, ber to ale z rezervou, tak píšou lidi, kteří dojí banky co to jde (v rámci možností a legálnosti). (Fakt to ber s rezervou, to jsou lidi kteří mají úvěrový rámec na kreditku 250 000, to vytáhnou z bankomatu, pak to vloží do vkladomatu nějaké banky, dají na spořák a poté v rámci bezúročného období vrátí. Nebo si posílají sami sobě doporučený dopis s dobírkou půl míče (protože mají debetku, která vrací 1% z plateb (už to nejde)) ... , Nebo si vezmou půjčku milion, dají na spořák), a pokud jí do tří měsíců splatí, tak neplatí úroky...)

Pokud je v podmínkách 5 plateb kartou, tak není problém udělat v kauflandu (albertu, kdekoliv na samoobslužné pokladně) nákup a ten se dá "jeden nákup zaplatit pětkrát po koruně"¨. Pokud příjem 15 000, dá se (asi) " točit 15 000 a posílat si je po dni z Raiffeisen, pak do Monety, pak do ČSOB ..." Mě by bylo toto trapný, ale 1 500 je 1 500...

Pročti pečlivě podmínky a pak se rozhodni:)

re4zon
hodnocení

0x
Podnikas a kvuli par stovkam si budes zakladat a pak rusit ucet? To asi moc podnikat neumis. Ale jestli ti to za to stoji, tak to klidne udelej. Problemy ti nikdo delat nebude, pokud dodrzis podminky! Takze si je precti a pak si to rozhodni sama.

petr2
hodnocení

0x
Nechapu kvuli ušmudlanejch 1500 takový voser….
Běžte někam na pul dne na brigádu a je to raz dva

Jaký voser? Hákovat někde půl nebo celej den na brigádě vs. pár kliknutí na PC? Docela rozdíl? V dnešní době nemusím ani chodit do banky, abych si založila účet. Kdybyste na zemi viděl válet tisícovku, tak ji taky nezvednete? Předpokládám, že vy ji rozhodně nezvednete, necháte ji tam ležet se slovy "radši si ji vydělám v práci" odkráčíte pryč. Ste pobavil.

petr2
Pro mně je to prostě voser a tech 1500 je za něco…Ale chápu asi jste typ co běhá s letákama po městě a honi korunku ušetřenou za máslo.
Pro mně je voser zakladat učty,jezdit do Polska pro laciný mléko,sbírat po aplikacich body abych pak dostal pokličku zadarmo atd.
Stejně to nejsou tisice a na tom nezbohatnete.
Já to mám v životě nastavený jinak včetně vydělávání peněz.

Rozhodně neběhám s letáky po měsně a nehoním korunku za ušetřené máslo. Kupuji kvalitní věci v době, kdy je potřebuji a spotřebuju. Nejezdím do Polska pro laciný mlíko a nesbírám body v aplikacích, poličku zadarmo nepotřebuji. Když ji potřebuji, tak mi ji z pár polínek udělá partner.

Když ale najdu ležet na zemi 1 000 Kč, tak je prostě zvednu a proměním tu bankovku v něco pro mě hodnotného. Vy evidentně ne, radši si ji vyděláte za hákovaní celého dne v práci. Vaše volba. Ze 1 500 Kč nezbohatnu, ale koupím si za to trochu toho kvalitního jídla, základní nezpracované potraviny, ovoce, zeleninu, kvalitní maso, apod. cca na půl týdne až týden mého života.

petr2
Ale Vy mícháte jablka s hruškama.I já se rád ohnu na zem pro korunku ale to je vteřina a hotovo.Ale zakládat nějaký učet zkoumat podminky a pak je hlídat , něco měsičně jako utratit atd a to za na dnešni dobu ušmudlaných 1500,- je prostě voser.
A oni je stejně z Vás zase dostanou a ani to nepostřehnete.Tím že tam musite točit a držet nejskou částku kterou mužete investovat jinde atd
Jinač je hodňe eshopu kde si neco prvně koupíte a dostane stovku….To taky není špatný

Nemíchám jablka s hruškama. To jen vy neumíte s technologiemi a PC tak, že to pro vás není pár minutek, založení účtu a jeho nastavení účtu dle podmínek akce. Pro mě to pár minutek je. Vydělat 1500 Kč za 10 minut práce? To v zaměstnání dostáváte 1 500 Kč za 10 minut práce? Pak mi přijde karta, s kterou akorát platím. A je to. Víc neřeším. Dostanu 1 500 Kč a je to.

hodnocení

0x

Já jsem tam spokojena, odešla jsem před několika lety že spořitelny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]